New Yorker üzletek – Magyarország

Fiatalos fiú póló, női top, pulóver vagy kabát, akkor irány a NewYorker üzletek!

A New Yorker már alapítása pillanatában úgy pozicionálja magát, mint az európai piacvezető divatkereskedések egyikét.  JOGOS! 1971-ben megnyílik az első farmerüzlet a Németország béli Flensburgban, majd a 70-80-as években a márka Németország szerte mindenhol felbukkan. 1992-ben piacra dobják a Fishbone márka termékeit is. 1994-ben megnyílik az első üzlet Ausztriában, Linzben, ’98-ban ezt követi a csehországi üzletnyitás, majd a lengyelországi.

New Yorker style
New Yorker style

Az első honi New Yorker 1999. januárjában nyitja meg kapuját, nem sokkal a spanyol üzlet előtt. Ugyanebben az évben mutatkozik be a Fishbone cipő vonala. 2000-ben a Fishbone választéka ismét tovább bővül zoknikkal, sportszerekkel és napszemüvegekkel, 2001-ben órákkal. Szintén 2001-ben debütál a vállalat amisu márkája, ez év végén a cég elkönyvelheti első egy billió német márkás bevételét is.  2002-2003 folyamán a New Yorker olyan események mögé áll oda szponzorként, mint a magyar Mayday parti, a berlini Love Parade, vagy a lengyel Hip Hop Fesztivál. A New Yorker első parfümvonala 2004-ben mutatkozik be, szintén ez évben nyitják meg a maga 1700 négyzetméterével a leghatalmasabbnak számító zászlóshajó üzletüket Prágában. Az év végére a 120-ik, külföldi New Yorker üzlet is megnyitja kapuit. Számos nemzetközi elismerés mellett a cég hirdetési kampánya 2007-ben elnyeri a londoni nemzetközi díjat a filmipar kategóriában. 2009-ben Friedrich Knapp, a New Yorker tulajdonosa alapítványt hoz létre a hátrányos szociális helyzetű gyerekek és felnőttek kulturális oktatására. Márciusban Bravo-Ad díjat nyernek a legjobb nyomtatott reklám kategóriában. Miután a Madonnával való kooperációjuk 2008-ban ilyen sikeresnek bizonyul, szerződést kötnek a Green Day-yel.

Ma a világ 25 országában 704 üzlettel rendelkeznek, Európa egyik legnagyobb divatvállalatának számítanak. Miután 1971-ben megnyitotta első üzletét Flensburgban, a New Yorker sosem nézett vissza. Az évek során folyamatos beruházásaival nemzetközi ruhavállalattá fejlődött. 12000 alkalmazottja és havi 4 millió vásárlója van. Az elmúlt néhány évben jelentős növekedést tudhat magáénak, profitja folyamatosan növekszik. A siker kulcsa egyrészt az európai terjeszkedés, másrészt a hatékony marketing stratégia. A New Yorker célcsoportját azok a trendorientált fiatalok alkotják, akik a farmertól, a sportruházaton át az utcai ruhákig mindent megtalálnak a New Yorkernél, még az alsóneműket és a kiegészítőket is. A magas minőség mellett, a kollekciókat az aktuális szezon és a legutolsó divattrendek szabják meg. A New Yorkernél a tapasztalaton alapuló kommunikációra fókuszálnak. A tervezéstől a marketingig bezárólag minden egyes apró részfolyamatot a braunschweigi központból ellenőriznek, ahonnét máskülönben naponta érkezik új áru az egyes üzletekbe. Ez a központosított logika, a hatékony elosztói hálózat és határozott hierarchia eredményezi, hogy a New Yorker termékei sikeresek lehetnek a piacon és gyorsan, rugalmasan tudnak reagálni a változásokra. Célcsoportjukat hatékony tévé, mozi- és sajtóreklámokkal próbálják magukhoz láncolni Európa szerte. A zene területén való közreműködésük szintén a vállalat sikeres stratégiájának része, hisz a divat mellett a zene is kiemelkedő szerepet játszik a New Yorker célcsoportjának életében.

Ami a New Yorker üzleteket illeti, mindről elmondható, hogy kiváló elhelyezkedésnek örvendhet. A cég szakemberei mielőtt elhatározzák ugyanis, hogy beruháznak egy területre, szigorú vizsgálatokat folytatnak, melyben a feltételrendszerek lefektetése mellett alaposan felmérik az adott terület lehetőségeit is. Ez az előzetes munka különös figyelmet fordít a demográfiai tényezőkre, úgyis, mint a kérdéses város vásárlóerejére, vagy az adott ország, térség infrastruktúrájára. A cél, hogy első osztályú üzlethelységeket találjanak, melyek frekventált bevásárlónegyedek közelében, a belvárosban, vagy nagyobb bevásárlóközpontokban találhatók, megfelelő méretű raktérrel rendelkeznek. Mindig figyelembe veszik az adott ország kultúráját is, és a leendő vevők eltérő vásárlási szokásait. Így a globális image mellett a New Yorker mindenütt rendelkezik egy tipikusan helyi arculattal is. 2005. óta a cégnél bevezették a franchise rendszert is, ami egyelőre Oroszországban és Közép-Keleten működik, de ezt a stratégiát kívánják majd használni a jövőben nyíló üzletek esetében is, főképp Európán kívül.

Licencek

A New Yorker saját márkái közé olyan kapós almárkák tartóznak, mint az utcai divatot közvetítő Fishbone, mely most már jó néhány éve kiegészítőkkel, cipőkkel, trendi sportruhákkal, órákkal örvendezteti meg rajongóit. A New Yorker filozófiája, hogy a legutolsó divat szerinti ruhákat elérhető áron közvetítse. A változatos kollekcióknak köszönhetően a pillanat hangulatát megragadva a New Yorker vásárlói mindig saját stílusuknak megfelelően öltözködhetnek. A New Yorker sokszínű kollekciójában a Fishbone mellett megtaláljuk a fishbone sistert, az amisut, a smogot, és a big buddhát is.

A Fishbone, a fishbone sister és a big buddha azoknak a fiataloknak jelent megoldást, akik a sportos és lezser hétköznapi ruhák mellett teszik le voksukat. A Fishbone sister színpompás és kellőképp pimasz részletgazdagságával azokat a fiatal lányokat szólítja meg, akik kedvenc mozisztárjaikat vagy énekesnőiket szeretnék utánozni.

A fiatalos, harmincas sportos szülők (érett nők és férfiak) is megtalálják itt az energiát, amit kerestek.

A Fishbone egy individuális “kavarcs”, melyet az amerikai hip-hop és a rap inspirált. A Big Buddha a dögös utcai stílus szinonimája is lehetne. A hangsúly a nyomatokon, a kitűzőkön és a részletekben van. Az amisu elegáns, nőies és elbűvölő, az utolsó trendek inspirálta kollekciók a magabiztos, fiatal hölgyeket célozzák meg. A smog az utcai divatot és a klasszikus megjelenést preferáló urak körében hódít, akik kellőképp nyitottak a divatra. A főhangsúly a farmereken van, melyeket trendi vintage részletek tesznek egyedivé. És akkor ott van még a Rescue, a páratlan amerikai sportruházat márka, mely kényelmes, ugyanakkor trendi vintage darabokat szolgáltat rajongóinak.

Táska, ékszer, napszemüveg, hajpánt, karkötő – a New Yorkernél a minőségi kiegészítőket is megtaláljuk. Mindegy, hogy a játékos vagy az egyszerű megjelenés hívei vagyunk-e, a fülbeválók és nyakláncok széles választékában minden divatfun megleli nélkülözhetetlen, ízlésének megfelelő csecsebecséit.

2009. áprilisában a New Yorker újabb üzletet nyitott Magyarországon, méghozzá egy vidéki városban, Kaposváron. A New Yorker üzleteit megtaláljuk a Vörösmarty téren, az újpesti Stop Shopban, az Árkádban, a Westendben, Szombathelyen és Debrecenben is.

Mindig kaphatunk divattanácsot a boltban. Érdeklődjünk a trendekről a legjobb eladóktól! Nagyon hasznos lehet.

Egy jó, új ötlet volt tőlük a Jim Avignon minták. 2010-ben Lady Gaga is bekeveredett az üzletekbe.

Boltok, forgalmazó üzletek Magyarországon:
– Budapesten: Árkád, Corvin, Europark, Köki Terminál, Savoya Park, Stop-Shop, Arena Plaza.
– Vidéken: Győr (Árkád), Szeged, Eger, Keszthely, Sopron, Pécs, Kaposvár, Békéscsaba, Szombathely, Debrecen, Szolnok, Kecskemét, Nyíregyháza, Dunaújváros, Siófok, Székesfehérvár, Szekszárd, Érd, Gödöllő, Nagykanizsa, Tatabánya, Zalaegerszeg és Budaörs (Auchan).

Fotó galéria 2012 – tavasz – nyár – női – férfi divat:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Webáruház, Webshop vélemények

A webáruház, a webshop az online üzletek építésének egy fontos eleme, másfelől a hagyományos üzletek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.