Nukleáris energia trendek, vélemények

A jelenleg ismert leghatékonyabb villamos-energia termelési módszer az atomenergia, a nukleáris erőművek nagyon kis kockázattal működnek a lakott területektől távolabb, illetve a gyakran földrengéssel sújtott területeken kívül.

Magyarországon a Paksi atomerőműről mindenki hallott már. Aki szeretné megismerni részletesen a működését, azt a látogató központ várja hétfőtől péntekig 8-15 óráig, illetve szombaton 9-13 óráig. Telefonszámuk: 75/508-833.

A Japán atomerőmű katasztrófa kapcsán sokakban felvetődhet a kérdés, hogy nálunk mi a helyzet? Bár nálunk nincsenek ekkora erősségű földrengések, de más dolgok is vezethetnek meghibásodáshoz. Vajon erre mennyire vannak felkészülve? És ha bekövetkezne egy robbanás, mi átlag emberek mit tehetnénk, hogy megvédjük magunkat a sugárfertőzéstől?

Nézzünk egy ismeretterjesztő videót angol nyelven. Nem lenne rossz, ha lenne hasonló magyarul is, szerintem sokunkat érdekelné:

Angol ismeretterjesztő videó : www.youtube.com/watch?v=VJfIbBDR3e8.

A Japánban és közelében most 2011-ben jelentkező nagyon erős 8,9-9-es földrengések felhívták az emberek figyelmét az energia forrásokra. Nemrég volt Magyarországon is pici földrengés, de az alig okozott kárt.

Milyen alternatív, biztonságosabb energiaforrásokat ismerünk még jelenleg? Egy ilyen földrengéstől egy vízi-erőmű gátja is átszakadhatott volna, ami szintén óriási károkat okozhat, és a helyreállítás szintén óriási költség.

A mini erőművek egy része és a háztartási vagy kis közösségi berendezések kevéssé sérülékenyek. Ilyen például a napelem vagy a szélkerék.

Ti mit gondoltok ezekről, milyen véleményeket hallottatok?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.