Nyaralás Horvátországban

Horvátország, hazánk délnyugati szomszédja köztudottan a magyarok kedvenc nyaralási helye. Mivel közel van, könnyen megközelíthető, gyönyörű a tenger és nagyjából hasonlóak az árak, mint itthon, ez nem is csoda.

Hazánkhoz legközelebbi térség az Isztriai-félsziget. Rendkívül kellemes a sok kis város, a zöld természet és a szép tengerpartok. Porecben a Szent Eufráziusz Bazilikából csodálatos kilátás nyílik a tengerre, felfelé menet pedig hangulatosak a macskaköves kis utcák. Pula városában láthatunk egy római kori amfiteátrumot, amely viszonylag jó állapotban maradt fent. Ne hagyjunk ki egy hajókirándulást a Lim fjordban, amelynek során olyan hangulatos városkákban járhatunk, mint Rovinj, vagy Vrsar. Remek lehetőségek adódnak a vízi sportok szerelmeseinek, és a szálláslehetőségek széles skálájában is biztosan megtaláljuk a megfelelőt.

Horvátországban rengeteg a látnivaló, tehát ha valaki nem csak tengerparti napozásra vágyik, a kulturális igényeit is kielégítheti. Meg lehet nézni Splitben a várat, amelyet Diocletianus császár építtetett Kr.u. 305-ben, amely egyike az UNESCO által védett épületeknek. Érdekes a trogiri székesegyház, vagy a Zavrsjében található ferde harangtorony.

A gasztronómia sem elhanyagolható, aki szereti a tengeri herkentyűket és a halakat, az biztos, hogy jól fogja érezni magát az országban. A Kvarner-öbölben rengeteg a scampi, amely a legismertebb és legbecsesebb adriai rákfajta. A szlavóniai régió specialitása a kulen, amely egyfajta szárazkolbász, amit legalább 9 hónapig érlelnek.

Kihagyhatatlan kirándulóhely Horvátországban a Plitvicei tavak környéke. Ez egy gyönyörű természeti képződmény, amely sajnos nincs még annyira a köztudatban, de aki már járt erre, az biztosan nem felejti el egyhamar.

Mindent összevetve nem véletlenül lett a magyarok kedvence a horvát régió, mert mindent képes nyújtani, ami egy igazi nyaraláshoz kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás Dániába

Dánia egyike a skandináv országoknak. Területe mindössze 43 ezer négyzetkilométer, lakosainak száma 5,6 millió. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük