Nyaralás Spanyolországban

Néhány mondatban nehéz bemutatni ezt a nagyszerű és nagy területű országot. Megnézni is maximum részletekben lehet, régiókra osztva, ezért most a teljesség igénye nélkül következzen néhány jellegzetes utazási cél.

A főváros, Madrid rengeteg lehetőséget kínál. A kultúrára vágyók rengeteg múzeum és kiállítás közül válogathatnak. Lehet egy jót pihenni a siesta alatt az El Retiro parkban. Piackedvelőknek hétvégén kötelező a bolhapiac, vagy egy lokális vásár. Mindehhez a sok programhoz segítséget nyújt a kiváló tömegközlekedés, illetve a városközpontból sok minden gyalog is könnyen elérhető.

Barcelonában biztosan magával ragad mindenkit az igazi katalán életérzés. Egy nyüzsgő város, hosszú tengerparttal, rengeteg kisvendéglővel. Egy igazi olvasztótengely, ahol sokféle náció képviselteti magát. Az egész várost belengi Gaudí munkássága, a Güell park, ahonnan belátható az egész város. Kötelező látnivaló a Sagrada Família, és a séta a La Rambla-n. Műkedvelőknek ajánlott a Picasso és a Dalí múzeum, a sportosabbak pedig elmehetnek egy Barcelona meccsre, ha kapnak jegyet.

A Costa Brava és a Costa del Sol a legnépszerűbb tengerpartok Spanyolországban. A Costa Brava mellett szólhat az az érv, hogy kevésbé zsúfolt és melegebb a tenger, mint az utóbbinál, ahol viszont több a szórakozási lehetőség, és itt még ősszel is melegebb az idő. A választék tehát adott, mindenki kiválaszthatja a számára vonzóbbat.

Mindenképpen meg kell még említeni Mallorca szigetét, amely az országtól keletre, a Földközi-tengeren található. A nyári, kora őszi időszakra a zsúfoltság és a sok fiatal bulizó a jellemző, de vannak csendesebb helyek is a kisgyermekesek részére. A tengerparti fürdőzés mellett jó kirándulási lehetőségek is vannak.

Spanyolország megismeréséhez kevés egy átlagos, 1-2 hetes utazás, érdemes régiókra osztani a látnivalókat, hogy mindent a kellő alapossággal meg tudjunk nézni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás Dániába

Dánia egyike a skandináv országoknak. Területe mindössze 43 ezer négyzetkilométer, lakosainak száma 5,6 millió. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük