Nyelvtanulás otthon, itthon, külhon

Ki tud vagy képes egyedül megtanulni egy nyelvet ingyenesen? Illetve a nagy kérdés még, hogy melyik nyelvet érdemes tanulni.

Ma már igen nehezen boldogul még itthon is az, aki nem beszél legalább alap szinten valamilyen nyelvet. Sokszor hallunk angol kifejezéseket, rövidítéseket a tévében vagy éppen a munkahelyen. Persze azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha Magyarországon vagyunk, akkor miért nem használjuk a magyar megfelelőjét az adott szónak, de úgy tűnik hogy a folyamat egyre inkább megállíthatatlan.

Más részt viszont mégis fontos más nyelvek ismerete is. Egy részt ha az ember külföldre megy nyaralni, jó ha tud legalább néhány szót, kifejezést az adott ország nyelvén, más részt sok szakmánál találunk angol vagy német, esetleg francia nyelvű anyagokat, melyekre szükség lehet a munkánkhoz. Azt a verziót már említenem sem kell, hogy esetleg valaki külföldre szeretne menni dolgozni.

Ez mind szép és jó, de milyen nyelvet tanuljunk? Az angol és a német nyelvre esik a legtöbbek választása, ami nem is csoda, hiszen ezeket a nyelveket beszélik a legtöbben a világban. Lassan felzárkózik a sorban a francia, olasz és a spanyol is. De azon is érdemes elgondolkodni, hogy az ember valamilyen ritkább nyelvet tanuljon.

Te mit gondolsz?

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük