Őssejt: Életmentő lehet!

Manapság annyit hallani az őssejtről és az őssejt terápia lehetőségeiről, de pontosan mi is ez az egész?

A többsejtű élőlények többségében megtalálható egy olyan sejt, mely mitotikus osztódással képes olyan testi sejtekké alakulni, melyek speciális funkciót látnak el. Az emlősöknek kétféle őssejtje van az embrionális és a felnőtt őssejtek. Az embrionális őssejt az összes embrionális szövetté képes átalakulni, míg a felnőtt csak bizonyos szövetekké.

A születéskor a köldökzsinór vérben található őssejtek kinyerhetőek és tárolhatóak, így később valamilyen betegség esetén felhasználhatóak szövetek pótlására. Óriási lehetőség ez a gyógyításban, de mennyibe is kerül?

A www.krio.hu oldalt böngészve többféle csomag közül lehet választani a szerint, hogy egyszerre vagy részletre szeretnénk fizetni és hogy itthon vagy külföldön szeretnénk tároltatni az őssejteket. A legolcsóbb lehetőség esetén egyszerre 149.000 Ft-ot kell fizetni, majd évente további 16.000 Ft-ot 20 évig.

A tudomány persze folyamatosan fejlődik és ha nincs is még teljesen kiaknázva az őssejt terápia minden területe, lehetősége, pár év múlva valószínűleg még nagyobb jelentősége lesz annak, ha valakiről ilyen módon is gondoskodtak a szülei.

Ti mit gondoltok róla? Van olyan, akinek születésekor eltárolták őssejtjeit és azóta fel kellett használni?

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.