Egyházi ruhák, papi ruha és a divat

Mise ruhák, az egyházi, papi ruhák, vallásos csoportok egyenruhái is követik a divatot, sőt ma már egész modern webáruházakból online rendeléssel is beszerezhetőek. Az M1-en most muzeális darabokat is láthattunk, ahol piros, ünnepi és hétköznapi szerényebb ruhák is megismerhettünk a múltból. A gyűjtemény nyitott, a nem-vallásos emberek, művészetet kedvelők is látogatják. “A zuglói Regnum Marianum templomban egy miseruha-kollekció látható, a Somogy megyei Andocson pedig a Szűz Mária szobornak készítenek ruhákat több száz éve.”

Egyfelől a női érzelmek megállíthatatlanul erősek, másfelől még egy katolikus papnak is vannak vágyai. Az üzlet az üzlet, erre a területre is profi megoldások (internetes áruházak) születtek például Angliában, ahol az öltözködés más területeit is elképesztően magas szinten űzik.

Ma már abszolút trendi, utcán bátran viselhető póló, kapucnis dzseki, melegítő és autós kabát is készül mélyebben hívőknek, látványosan formális elemekkel. Sok kis extra kiegészítő, mandzsetta gomb, mellény is van az alap öltönyök, blúzok és nadrágok mellett. Ezek teszik teljessé a kínálatot.  Stílusában klasszikus, modern és régi történelmi időket idéző úrias elegancia vagy kisasszonyos játékosság is megjelenik.

Reverenda, ing, elegáns nadrággal egy szép övvel önmagában tiszteletet parancsolóak egy kiállású emberen.

Az egyházi kellékek kereskedői időben felismerték, hogy ma már online is érdemes értékesíteniük. a prédikátorok és a hívők egyaránt adnak a külső megjelenésre.

Bizonyos vallások nem rendelik elő az egyenruhát, mások szigorú szabályaikkal válnak vonzóvá, a lazaság és a fegyelem egyaránt vonzó.

2011-2012-es divattervező, egyedi ruha készítő kis filmje:

A több mint húszezer egyértelműen elkülöníthető földi egyház és vallás közül a fő vallások a világban például a kereszténység vizein a Római katolikus, Görög katalikus, Evangélikus és Református. Más vizeken az Iszlám vagy a Buddhizmus az első számú. A szanszkrit nyelven a buddha szó felébredést jelent, önmagában jól hangzik. Az élet maga a szenvedés, mégis élvezetes, ez is megállja a helyét. Az univerzizmus, az ősi kínai vallás mindig közösségi ügy volt, nem egyéni. Sokat hallhatunk még a brahmanizmus, hinduizmus vagy a zsidó vallás erejéről.

Saját hitünk van. Az is lehet, hogy akár naponta más tanítások leírása szerint cselekedhetünk, beszélhetünk és öltözhetünk, így a sok millió lehetőség egy olyan kombinációjához jutunk, ami garantáltan, megkülönböztethetően egyedi. Vicces lehet egyik nap Krisna-tudatú, másnap Hitgyülis szektás, harmadnap Jehova tanúi kommunikációt folytatni, de jobb vicc is van, amit például a Mennyei prófécia sorozat (James Redfield könyvek) ajánl.

Komoly letölthető ruha katalógusok, szabásminta vázlatok segítenek az eligazodásban.

Ünnepi ruházat, hétvégi ruházat, iskolai ruhák, egyházi énekek-dalok CD-n,

Források:
www.sajti.com/vilagvallasok.htm.
www.crossdesignsltd.com – tervezés és készítés több stílusban kiváló minőségű alapanyagokból.  Pamut, poliészter,  és a ma már jól ismert bambusszal kevert egészséges anyagok legjobbjait is választhatjuk.

Webáruház, webshopos rendelés még nem annyira bevett szokás, de hamarosan Magyarországra is elér, ahogy a YouTube és sok más szolgáltatás is belefér a mai hitgyakorlásba.

Ami még érdekli a többséget a témában, az például az egyházi esküvő felbontása (a válás menete), állás-ajánlatok. Természetesen a vallásos, a jó egyházi társkereső szolgáltatás is népszerű, mivel ez is hiánycikk. A menyasszonyi ruha már sokat említett téma volt itt is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Steve Madden cipő márka divat trendek

Steve Madden amerika egyik legsikeresebb divattervezője, szerinte “A mai divatot az egyéni stílus diktálja. Számomra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.