Magyar Posta nyitvatartása, hitel, csekk és levelek

A korábbi egyszerű postai szolgáltatások mellett az üzletek sora épült be posta hivatalokba. Banki szolgáltatás: hitel (személyi kölcsön stb., bankbetét, befektetés, biztosítások (élet, lakás, baleset, autó kötelező..), szerencsejáték (sorsjegyek, lottó,..) szinte minden magazin is megkapható, és pár alkalommal még fognak meglepetések érni, hogy milyen ajánlatot kapunk a megszokott kis ablaknál.

Vidéken és Budapesten is tudni érdemes, hogy melyik szolgáltatásra hány óráig kell odaérnünk, ha határidő van, mert a postaláda ürítés és a banki zárások is befolyásolják, hogy időben vagyunk-e. Egy budapesti kisebb posta és a legtöbb pici vidéki esetén esetén 8:00-16:00-ig vagy 8:00-15:30-ig tart nyitva az üzlet,  de ezt megszakíthatja egy 30 perces ebédszünet, illetve lehetséges, hogy a csekk feladás például 16:30 után szünetel (zárva), de egyéb szolgáltatásokat 18:00-ig is intézhetünk. Minden kombináció logikus lehet egy átlag 8 órás munkaidőt alapul véve. Nyitástól a legtöbb szolgáltatás egyből elérhető.

A legtöbb posta nyitvatartása interneten is kereshető: nyitvatartas.hu/szolgaltatas/posta.

A budapesti nagy posták nyitvatartása lehet tágabb 9:00-tól 20:00-ig pl.: XIII. Váci út 178. vagy egy másik nagyon forgalmas nagy Magyar Posta a XIV. Nagy Lajos király útja 173. (zuglói) 8:00-tól egészen 20:00-ig várja a kedves ügyfeleket.

Szombati posta nyitva tartás lehetséges. Pl.: XIV. Istvánmezei út 6. 8:00-16:00.

Éjjel-nappal nyitva tartó posták közül a legismertebb a XIV. Pillangó utca 15. (Fogarasi utca Tesco), ezért is érdemes elkerülni, mert néha nagy a sorbanállás, h-v, 0-24-ig mindig nyitva van.

Ünnepnapokon zárva vannak a posták, pl.: Karácsony, Újév, Húsvét hétfő stb. december 25-26., január 1. Szilveszterkor 12:00 vagy Budapesten akár 14:00-ig nyitva tartottak.

A Magyar Posta Zrt a weboldalán is igyekszik erről minél több információt megosztani. A posta kereső szolgáltatás még nem volt teljesen felhasználóbarát, amikor teszteltük, de már több mint 10 éve nagyon komoly fejlesztéseket vitt véghez a posta, így ezekre a kis, finom részletekre is sok kerülhet hamarosan. Szolgáltatások és díjszabások A-Z-ig: http://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/posta_az?letter=B, árak, Western Union pénzátutalás általános díjai (külföldre HUF-Ft, USD-USA dollár, Eur-euró).

Ezt mindenképpen olvasd el!

Media Markt nyitvatartás és vélemények

A Media Markt nyitvatartása helyenként változott több helyen. Várjuk a pontosításokat alább, vevői tapasztalatokat, illetve …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük