Bréééking:

Red Bull italok: a legjobb energia?

A népszerű "agypörgető" (pulzus növelő) italokra szakosodott márka története egész a 20. század derekáig nyúlik vissza, az alapítóatya, Dietrich Mateschitz egész pontosan 1984-ben alapította meg a legendás Red Bull céget, mely világelsőnek számít az energiaital gyártó vállalatok körében. Üdítői ötletét a Távol-keletről importálta Ausztriába, majd a cég székhelyén, a Salzburg melletti Fuschl am Seeben, 1987-ben meg is kezdte az energiaitalok forgalmazását. 2008-ban a 100%-ig természetes komponensekből álló Red Bull kólát is piacra dobták természetes és erős kivitelben, a rákövetkező esztendőben pedig a Red Bull Energy Shottal bővült a termékválaszték, mely már nemcsak az USÁ-ban, a hazai boltok polcain is megtalálható. ...

A népszerű “agypörgető” (pulzus növelő) italokra szakosodott márka története egész a 20. század derekáig nyúlik vissza, az alapítóatya, Dietrich Mateschitz egész pontosan 1984-ben alapította meg a legendás Red Bull céget, mely világelsőnek számít az energiaital gyártó vállalatok körében. Üdítői ötletét a Távol-keletről importálta Ausztriába, majd a cég székhelyén, a Salzburg melletti Fuschl am Seeben, 1987-ben meg is kezdte az energiaitalok forgalmazását. 2008-ban a 100%-ig természetes komponensekből álló Red Bull kólát is piacra dobták természetes és erős kivitelben, a rákövetkező esztendőben pedig a Red Bull Energy Shottal bővült a termékválaszték, mely már nemcsak az USÁ-ban, a hazai boltok polcain is megtalálható. A “szárnyakat adó” varázsitalból évi 4 milliárd fémdoboz fogy világszerte, a cég mintegy 160 országban képviselteti magát. Míg a szingapúriak már 1989-ben belekóstolhattak a mágikus nedűbe, nekünk magyaroknak egész 1992-ig kellett várakoznunk rá, hogy megízlelhessük az italt, még mindig megelőzve a briteket és az amerikaiakat, akiknél a gyártás csak 1997-ben kezdődött meg. A piacbővítést a jövőben Afrika, Oroszország, Japán és India felé tervezi a cég.

A hazai piacon megtalálható Red Bull termékek körét a Red Bull Energiaital, valamint ennek light, vagyis cukormentes változata, és az újrahasznosítható, környezetbarát palackba zárt, szénsavmentes, 60 ml-es kiszerelésben kapható Red Bull Energy Shot koncentrátum, illetve ennek cukormentes változata alkotják. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik taurint tartalmaz, mely egy kéntartalmú, antioxidáns hatású, méregtelenítést segítő aminosav, mely az emberi szervezetben, sőt az anyatejben is megtalálható. Pótlására stressz helyzetek után lehet szükség! A taurin mellett az italok másik közös komponense a vörösborban is fellelhető, méregtelenítő hatású szénhidrát, a glükoronolaktion, és persze az élénkítő koffein, mely még a zsírégetést is képes fokozni! Egy doboz Red Bull-lal akár reggeli kávénkat is kiválthatjuk, pontosan ugyanannyi koffeint tartalmaz, mint feketénk. Az energiaitalból ráadásul az energia körforgásban szerephez jutó B-vitaminok sem hiányozhatnak! Ám míg a hagyományos nedűt szacharózzal és glükózzal édesítik, a cukormentes változatban az ízesítés szerepét az aszpartam és az aceszulfám K látja el. A hűtést nem igénylő Red Bull Energy Shotot felbontás után célszerű 48 órán belül elfogyasztani!

Az említett funkcionális italokat, melyek fokozzák a testi és szellemi teljesítőképességet, veganok, liszt- és tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják, a kóser terméknek járó címkét egyelőre csak a Red Bull energiaital és ennek cukormentes változata kapta meg.

A teljesítményünk, éberségünk fokozására, koncentrációképességünk, érzelmi állapotunk javítására, és anyagcserénk serkentésére is hathatós energiaitalt célszerű fél órával az erőt próbáló alkalomnál, legyen az egy záróvizsga, vagy hosszúra nyúló éjszaka, netán sportteljesítmény, korábban magunkhoz venni, hisz ennyi időnek a tudományos tanulmányok szerint is el kell telnie, hogy az összetevők hatni kezdjenek szervezetünkben. Akárcsak bögre feketénk, a Red Bull is vízhajtó hatású, érdemes mellé sok vizet fogyasztani, nehogy dehidratált állapotba kerüljünk!

A Red Bullt persze nemcsak az ajándék szárnyak miatt szeretjük, de mert esetében egy a kreativitást és az impozáns sportteljesítményeket támogató vállalattal állunk szemben. Évek óta olyan világversenyeket támogatnak, mint az elsőként 2009-ben megrendezésre került Red Bull Cliff Diving sziklaugró versenysorozat, a freestyle motorkrossz életében is kiemelkedő Red Bull X-Fighters megmérettetés, vagy a versenypilótákat egész évben lázban tartó Red Bull Air Race világbajnokságok, és a hokisokat megmozgató Red Bull Crashed Ice. Hovatovább a 2009-es esztendőben a Red Bull Racing a Forma 1-es futamokon is jelentős sikereket könyvelhetett el magának. A csapat tanácsadója nem más, mint az olykor-olykor Schumit is megszorongató, legendás David Coulthard. Hazai sportcsillagaink közül a Red Bull támogatja Horváth Kinga úszót, és wakeboard bajnokot, Kézi Gábor és Takáts Pál siklóernyősöket. Utóbbi férfiú egyébként a földgolyóbis egyik vezető akrobatikus siklóernyő pilótája. És ami a már emlegetett kreativitást illeti, a Red Bullnál 2010-ben akció- és extrém sportfotós pályázatot írtak ki, a díjazottak munkáiból idén ősszel nyílik majd rendhagyó kiállítás Dublinban. A középdöntős alkotásokat magunk is szemrevételezhetjük a www.redbullillume.com weboldalon.

Felismerve a 21. század kihívásait, a cég legújabban mobil közösség kiépítésén fáradozik. A Red Bull MOBILE közösségen belül saját kisfilmjeinket, fotóinkat oszthatjuk meg a többi felhasználóval. A csatlakozáshoz mindössze egy Red Bull mobiltelefonra van szükségünk, melyet a Telenor kiemelt üzleteiben, különböző tarifacsomagokkal vásárolhatunk meg. A Red Bull a telefonokhoz nemcsak népszerű stílusát adja, értesít a Red Bull sportolóival és hírességeivel megesett legfrissebb történésekről és sporthírekről is. A különleges szolgáltatások körét gazdagítja a Red Bull TV is, melyen keresztül akár olyan sportágyúkkal is beszélgethetünk (chat), mint Sebastian Vettel. Ezek után ugyan ki ne vágyna egy ilyen pezsgő közösségbe tartozni?

A Red Bull-t alkohollal ne keverjük! Ez durvább játék lenne mint egy kis kóla.

A kiváló marketing egy jó példája alább néhány Red Bull-os ruházatú extra szép női modellel.

Van olyan buta férfi, aki ne inna energiaitalt a kedvükért?

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*