Ruha kölcsönzés, kölcsönző keresés

Nem túl gyakran, de az életben megesik bizony, hogy az embernek egy-egy fontos alkalomra valami igazán különleges ruhára van szüksége. Vásárolhatunk valami exkluzív darabot méregdrágán, amit aztán a ruhásszekrénybe száműzünk, anélkül, hogy még egyszer is magunkra húznánk. Legszívesebben rá se néznénk többet, hisz a felesleges kiadásra emlékeztet, amit igazán megspórolhattunk volna magunknak, ha a kölcsönzés mellett döntünk.

Vajon kinek és mit is bérelhetünk? Bevett szokás, hogy a szalagavatóra készülő kamaszok a frakkot és a keringő ruhát a hozzátartozó kiegészítőkkel, kesztyűvel, alkalmi topánnal együtt kölcsönzőből szerzik be. Ha máskor nem is, ezen jeles esemény alkalmából mindenkinek a kölcsönző jut először eszébe. Pedig ennél sokkal több esetben igénybe vehetnénk ezen intézmények szolgáltatásait.

Ott van például az esküvő. Minden kislány hófehér habos-babos ruhakölteményről és földet seprő fátyolról álmodik, felnőve azonban kinek-kinek sajnos vissza kell vennie igényeiből. Manapság egy lagzi milliós költségvetésből is nehezen kihozható, miért ne spóroljunk legalább a ruhán? A kölcsönzőkben a legújabb modelleket is megtaláljuk, melyeket tisztítva, méretünkre igazítva vehetünk bérbe a nagy napra. Így egy új esküvői költemény törtrészéért fejedelmi fehér csodához juthatunk, ráadásul sok helyen a hozzá illő kesztyűt, fejdíszt, fátylat, napernyőt is grátisz biztosítják álmaink ruhadarabjához. Ugyanígy a mennyecske ruhát is bérbe vehetjük egy éjszakára, de a koszorúslányok egyforma ruhája miatt sem kell idegeskednünk.

Persze a leendő vőlegények sem maradhatnak ki a jóból! Létezik már külön vőlegény ruhakölcsönző is, ahol a teremtés koronái választhatják ki, milyen öltönyben, frakkban vagy cilinderben szeretnék elrebegni a boldogító igent.

Ha bálba vagyunk hivatalosak szintén kiváló megoldást jelenthet a ruhakölcsönző, ahol a legnívósabb estélyi ruhákat is megtaláljuk, sőt még parókát is rendelhetünk, ha netán farsangi mulattságról lenne szó.

Apropó farsang! A gyerekek igazán merész ötletekkel tudnak előállni, ha beöltözésről van szó. A kölcsönzők modern jelmezei között már a zöld „szörny”, Shrek kapitány is megtalálható, a kislányok pedig a legendás torkú hableány, Ariel pikkelyuszonyába is belebújhatnak, a kölcsönzőkben a legextrémebb igényeket is ki tudják elégíteni. Nem kell házilag barkácsolni a jelmezt, vagy lebeszélni ötletéről a felajzott lurkót. Ha vállalható áron szeretnék teljesíteni kicsinyeink óhaját, csak körül kell nézni a kölcsönzőben.

Szintén speciális öltözéket igényel egy keresztelő, vagy elsőáldozó ünnepség. Egy ruhakölcsönzőben ez alkalomra is találunk megfelelő ruhát, legyen szó akár gyerek, akár felnőtt méretről.

Ha belegondolunk, hosszú távon tehát mindenképp kifizetődőbb, ha ilyen alkalmakkor a kölcsönző mellett döntünk. Csupán a kölcsönruhák épségére próbáljunk meg ügyelni, hisz ne feledjük, csupán egy alaklomra, kölcsön, és nem örökbe kaptuk őket! Egy különleges alkalomra olyan ruhára is szükségünk lehet, aminek a piaci ára 25.000-500.000 Ft között is lehet, ilyen ritkán van, és a stílusunkhoz amúgy se illő ruhából minek vennék egyet a mai világban. Egyes ruhákat az eredeti áruk 5-10%-áért tudunk így megszerezni jellemzően. Előfordul, hogy gazdagok hívnak egy elegáns kerti partira vagy egy esküvőre, ahol érdemes valamivel jobban kinéznünk az átlagnál.

Például Budapest, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár vagy Győr, minden nagy városban találunk kiváló, nagy múltú ruhakölcsönzőket. Esztergom. Minden megye itt van: menyasszonyiruhakolcsonzo.lap.hu – Tanácsok, kellékek: Baranya, Bács-Kiskun, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas,Veszprém,Tolna megye és Zala megyében..

A mesésen gazdagnak gondolt USA-ban is jól működik a kölcsönző üzlet, pedig ott a luxus és alkalmi ruhák a kínai kínálat miatt valójában egészen olcsókká váltak az elmúlt években: www.oprah.com/style/Rent-a-Dress.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Organo Gold, több mint kávé egészségünkre

Ganoderma és az Organo Gold Kávéfüggő vagy? Zombinak érzed magad, ha nem iszol, szinte beteg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.