Ryn cipő vélemények és képek

RYN cipő – terápiás lábbeli – az MBT cipők alternatívája
„RYN” (Renovate Your body Newly) – Magyarul: Formázd újjá tested!

2009 után 2012-ben is muzsikálnak a gördülő cipők és sportos szandálok? Igen, ez a folyamat tart, kitart.

“Szerettem volna én is az MBT cipőt, de a RYN olcsóbb, remélem nem rosszabb. ” Miért hallunk mégis egyre inkább a többi márka nevéről?

Ez marketing kampányszövegnek viszonylag gyenge lenne, nekem ez a pici információ volt, ami után kutakodni kezdtem. Közben szóba került a Softy cipő is, ami részben egy hasonló alternatíva.

A lenti angol videó utolsó mondata jobb, miszerint a Ryn Korea elsőszámű gyógy (terápiás) cipőjévé vált. A koreai és a svájci marketing körítés különbségeit talán be sem kell mutatni, így nézzük, hogy milyen leírást kaphatunk a termékről!

A RYN egy speciális technológiájú terápiás cipő (ill. szandál) domború rugalmas talppal. Vele talpunk haránt- és hosszboltozatának izomzata jobban dolgozik. A legfelső réteg belül egy ezüstszállal átszőtt antibakteriális felület. Talpunk felületén egyenletes a nyomáseloszlás, így a sarkat kíméljük.

A eddig használt hétköznapi értelemben vett cipők sok esetben károkat okoznak. (ízületi problémák, porckorong sérv, kopások, rossz görnyedt testtartás, derékfájás, hátfájás, bokasüllyedés). Probléma a mozgás-, sportszegény életmódunk.

A RYN mérnökeinek célja a ízületeink kímélése, testtartásunk helyreállítása, izomzatunk erősítése, a különféle fájdalmak csillapítása, megszüntetése, a jobb vérkeringés elősegítése, visszeres problémák és az ember közérzetének javítása. A RYN egy instabil talajt (természetes talajt) szimulál a modern egyenes talajon. A viselője állandó izommunkát végez (torna), ezáltal izmaink nem hűlnek ki, így jóval kisebb a sérülés veszélye. Az állandó tornásztatástól izmaink megerősödnek, ezáltal jó tartást adnak a testünknek, továbbá csökkenthetjük az ízületi terheléseket és javíthatjuk testünkben a vérkeringést. A RYN viselésével egy sportot végzünk.

ryn-oscar-1Első nap 1 óra, majd napi 1 órával lehet emelni a szintet. Az első 2-3 hétben napi 3-4 óra viselés ajánlott. A járástechnikát mindenképpen meg kell tanulni, továbbá nagyon fontos a lábbeli lábra vétele. Ülve, sarok a hátsó részhez beigazítva (berázva), majd a bekötéskor a lábbeli sarka a földön legyen. Járáskor figyelni kell, hogy kisebbeket lépjünk (nem magunk elé, hanem magunk alá) továbbá a járást a sarokrésztől indítsuk, és a talpat hagyjuk végiggördülni a talajon. Gyakran felmerült kérdés, lehet-e benne autót vezetni, ill. a viselése mellett lehet-e normál cipőt is használni. A válasz: IGEN.

Kiknek ajánlják? – Mindenkinek a megelőzés céljából. Az emberek nagy része csak akkor szánja rá magát egy terápiás lábbeli vásárlására, amikor már mindene fáj.

Ajánljuk-e gyermekeknek? Igen, de mivel a csontozatuk még nem alakult ki teljesen, ezért csak egy bizonyos kor felett javasolt. A terhesség első 4 hónapjában rövid időtartamokra szabad használni (a lenti Norbi videó is említi ezt). A szülés után már használható fokozatos hozzászoktatással. Igazi sport cipő ez, ami nem az eleganciáról, hanem sokkal inkább az egészségünkről és a boldogságunk fokozásáról szól.

Videó:
Norbi a Ryn cipőről:

RYN típusok:

Az oldalt nyitott csillapító párnás fajták puhábbak, a zárt burokban lévő csillapító párnás fajták keményebbek, dinamikusabbak. (ezáltal jobban dolgoztatják izmainkat)

Szandálok:

A szandálokból jelenleg 2 különböző modell van. Egy normál -sandal incan- és egy triplán erősített szerkezetű -tracker-. A tracker modell előnyei az incan-el szemben a következők: finomabb belső bőrtalp kiképzés (nubuk bőr), állítható hátsó pánt, előnyösebb kinézet. A szandálok esetében a csillapító párna nyitott, puha.

Az üzleti világban dolgozók is képesek viselni a RYN-t, az elegáns cipők talpa ívelése más, hordáskor valamelyest kisebb izommunkát követel.

RYN belső rész:

-Bőr verzióknál: bőr és textil. Kivétel az onix: kívül-belül bőr

-Sport verzióknál: ezüstszálas textil

-Szandáloknál: Tracker: nubuk bőr, Incan: normál bőr

-Talpbetét a zárt lábbelik esetében: ezüstszállal ellátott speciális, több rétegű izzadás gátló betét (kivehető)

A zárt RYN lábbelikhez jár plusz egy talpbetét és egy fűző. (jasper esetében csak talpbetét, mivel tépőzáras)

Miért ilyen vastag és ívelt a talp? A RYN feladata, hogy lépéskor keletkező reakciók (ütések) csillapítása, továbbá a gördülékeny járás biztosítása. A kívánt hatást ezzel a formával lehet elérni.

Háttértörténet, magyarázat:

Az emberi test az evolúció során a normál talajhoz alkalmazkodva fejlődött ki.

A civilizáció következményeként ezt a természetes környezetünket megváltoztattuk. A kemény talajon az izomrendszerünk más ingert kap mint korábban.

Az életben fontos az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres mozgás, sport. A mai rohanó világban egyre kevesebb idő szánunk magunkra, és szeretnénk jól kinézni mégis. Az emberek nagy része keveset mozog, így legyengülnek. Fontos az egészségünk megőrzése, az új világszabadalom, a „RYN” cipő ezt a problémát hivatott megoldani. Egyetlen dolgunk lehet vele: felhúzni és viselni.

Az egészséges életmód és a „RYN” együtt járnak.

Viselése kellemes, kicsit olyan mintha mezítláb sétálnánk puha talajon. Tartásunk szebbé válik, a medence helyzete optimalizálódik, álláskor és járáskor felegyenesedettebb testhelyzetet vesszük fel.

Hölgyeknek érdemes tudni: edzi a medencefenék és a gát izomzatát, megakadályozza a terhesség folyamán a testsúly növekedése miatt kialakuló ortopédiai problémák, visszér,ízületi és gerinc fájdalmak megjelenését. A divatosabb modellek beilleszthetők mindennapi öltözetünkbe.

A „RYN” jobban sport lábbeli, idősebbek csodacipőnek is nevezik néha.

Rendszeres és tudatos használatával elérhető a természetes járás, egy új egészséges mozgásminta elsajátítása.

Bátran mondhatjuk, hogy a RYN használata szebbé tesz!

Ez már egy jó reklámszöveg!

A RYN Hungary Kft. a kizárólagos magyar forgalmazó (nagykereskedő) valószínűleg:

A Cg.19-09-510453 cégjegyzékszámú RYN Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (8200 Veszprém, Mikszáth K u 5. A. ép.) cég 2009. április 15. napján hatályos adatai a következők:

2. A cég elnevezése

2/1. RYN Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bejegyezés kelte: 2008/06/05

5. A cég székhelye

5/1. 8200 Veszprém, Mikszáth K u 5. A. ép.

Bejegyezés kelte: 2008/06/05

902. A cég tevékenysége

9/8. Ruházat, lábbeli nagykereskedelme

Főtevékenység.

11. A cég jegyzett tőkéje

11/1. Megnevezés Összeg Pénznem

Összesen 500000 Ft  azaz ötszázezer Ft.

Negatívumok – :
– A weboldaluk kezdetleges, a cég kapcsolat/információ sem szépen vannak tálalva.

– A web-áruház hibásan működik jelenleg.

Pozitívumuk + :
+ Egyre több üzletük van a növekvő magyar fogyasztói igények kielégítése miatt:
www.ryn.hu/_page_contents/site_main.php?id_page=19&dinamic_menu_name_menu=leftside
+ segít pl. a boka, térd panaszok enyhítésében, bokasüllyedés esetén vagy a fogyókúrában.

Fórum (MBT és RYN harcok):
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4779

Angol nyelvű pdf (leírás) letöltés

A Ryn egy koreai cipő, ami nagyon hasonlít az MBT-re, és egyesek szerint legalább olyan jó:
Angol videó:

Katalógus és reklám termék fotók:

Melyik a jobb, MBT, RYN vagy éppen a Joya? Egész hasonlóak is lehetnek. Döntsenek a tények és az érzések együtt!

Üzletek: Budapest (Duna Plaza, Campona), Győr, Békéscsaba, Hévíz, Veszprém, Komárom (Norbi Update Shop), Ajka, Zalaegerszeg, Debrecen, Nagykanizsa, Eger, Szeged…

Ez volt “Milyenek a Ryn sportos, terápiás cipő és szandál lábbelik?” Blog fórum vélemény bejegyzés. Árakban elérhető? Renovate Yourbody Newly. Építs új testet a cipő  lehetőségével! Vélemények és képek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sergio Tacchini sportosból női és férfi

Legújabb táska kollekcióból, katalógus képekből válogattunk. Nem más mint Sergio Tacchini, az egykori teniszcsillag, a …

1 hozzászólás

  1. Tisztelt forgalmazó.

    Az önök által forgalmazott RYN márkájú cipőt vásároltam 2013-ban Debreceni üzletükben de most az ősz be áltával szeretem volna használni a cipőt de a legnagyobb meglepetésemre most vettem észre ,hogy a talpán ott ahol a lépést segitő és a sarokrést közt el van törve ..A lábbelit nem használtam tul sokat ezért nem értem a hibát.Én szeretném ezt Önöknek ELKÜLDENI hogy nézzék meg hogy miből adódott a cipő használhatatlansága.Ugy gondolom hogy egy ilyen márkájú cipőnek nagyobb igánybe vételt kellene kibirnia és hossza használatot biztosítani a vásárló részére mivel nem egy olcsó cipőről van szó..

    Köszönöettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.