Bréééking:

Sapkák és kalapok divat tél idején

Nyáron, tavasszal hirtelen minden olyan más. Sapka, sál? A kesztyűre is vigyázzunk persze, hogy el ne vesszen! A nagy  hidegben mindennél fontosabb a meleg ruha.Kevés dolog képes olyannyira megváltoztatni és stílusossá tenni megjelenésünket, mint egy trendi kalap. Ha meg szeretnénk újulni, nincs is más dolgunk, mint a hűvös évszak beköszöntével fejünkre csapni egy divatos darabot, és nemcsak, hogy fázni nem fogunk, garantáltan úgy érezhetjük majd, miénk a világ!Ami a 2010-es sapka- és kalaptrendeket illeti, az ördög ezúttal is a kifinomult részletekben lakozik. Még a legegyszerűbb, legklasszikusabb fazonú fejfedőkőt is az olyan apróságok teszik aktuálissá, mint a pici szőrmebetét vagy a ...

Nyáron, tavasszal hirtelen minden olyan más. Sapka, sál? A kesztyűre is vigyázzunk persze, hogy el ne vesszen! A nagy  hidegben mindennél fontosabb a meleg ruha.

Kevés dolog képes olyannyira megváltoztatni és stílusossá tenni megjelenésünket, mint egy trendi kalap. Ha meg szeretnénk újulni, nincs is más dolgunk, mint a hűvös évszak beköszöntével fejünkre csapni egy divatos darabot, és nemcsak, hogy fázni nem fogunk, garantáltan úgy érezhetjük majd, miénk a világ!

Ami a 2010-es sapka- és kalaptrendeket illeti, az ördög ezúttal is a kifinomult részletekben lakozik. Még a legegyszerűbb, legklasszikusabb fazonú fejfedőkőt is az olyan apróságok teszik aktuálissá, mint a pici szőrmebetét vagy a szép kockás tweedanyag. A baseballsapkát viszont felejtsük el, sem stílusukat, sem funkciójukat tekintve nem illenek bele az őszi/téli divatirányzatokba.

Az urak favoritja lehet a tél egyik nagy sztárja, a vadászkalap. A legtöbb ilyen típusú fejfedő lehajtható fülrésszel bír, melyet finom prém (valódi vagy műszőrme) borít. A vadászkalapok zöme narancsos vagy terepszínben készül, de ha igazán biztosra akarunk menni, válasszunk inkább egy extravagáns skótkockás darabot. Egy meglehetősen nőies megközelítésben még a fényes szőrmével ellátott rózsaszín nejlonból készült vadászsapi is divatos idén.

Ki mondta, hogy a svájci sapkának leáldozott? Egy elegáns férfi gyapjú svájcisapka a teremtés koronáinak művészi oldalát segít kihangsúlyozni. Az egyszínű, klasszikus darabok mellett most a szegecsekkel és kevés csipkével ékített darabok is nagyon menők. Sőt, a vintage hangulatú darabot egy beletűzött, markáns-férfias brossal is roppant trendivé és maszkulinná avathatjuk!

Sapka, avagy az univerzális fejfedő. Az egyszerű kötött és pamutsapka az, ami bizton állíthatjuk, sosem megy ki a divatból. A fazon szinte kivétel nélkül mindenkinek jól áll, évről-évre csak a színek, az anyagok és a minták változnak. Idén a széles, kötött paszpóllal rendelkező darabok igazán trendik. Pláne, ha több színű fonál keveredik bennük, így megjelenésünk is bohókás, vidám lesz egy kicsit, és ugyanakkor kifinomult is, sportos eleganciánk mellett persze.

Ami a szebbik nemet illeti, természetesen idén télen ők sem maradhatnak trendi kalpagok és sportos fejfedők nélkül. Ahogy a nyári szalmakalapok esetében már megszokhattuk a minél szélesebb karima tendenciája a téli szövetből és bőrből készült fejrevalóknál is érvényesül á la Vanessa Bruno vagy Hussein Chalayan.

A sildes svájci sapka nemcsak az urak, a hölgyek körében is sikerekre számíthat, Dior hosszú fülönfüggővel és vastag kötött pulcsival ajánlja viselni a szofisztikált megjelenésre vágyó amazonoknak.

Jöhetnek persze a maszkulin cilinderek is, melyek drámai megjelenést kölcsönöznek viselőiknek, a világhírű Hermes divatház pedig a klasszikus keménykalapokra esküszik, játszanak akár trendi acélszürkében, akár a lehullott avar bordóját idéző színekben. Utóbbit egy leheletnyi csipkeszemellenző teszi különlegessé.

Akárcsak az uraknál, jöhetnek a csillogó, méretes brossok is, akár a csipkeszemellenző mellé is. Míg Galliano feketében úszó, formabontó, méretes, szőrmeékes kucsmával operál, Sonia Rykiel a fejpántot téliesíti egy hatalmas szőrme pomponnal (nem PompoM meséivel).

A sportosabb irányvonal követői, maradhatnak persze a fiús kötött sapiknál is, vagy válasszák Hilfiger fülvédős szürke darabját. A választék igazán pazar, ezen a télen tényleg csak az nem talál stílusához illő fejrevalót, aki nem is akar!

Képgaléria, válogatás katalógusokból:

Kapcsolódó linkek:
– Vogue: www.vogue.com.au/club+vogue/lookbooks/hats+autumn+winter+2010+11,5993?pos=12#top.

– Stílusok: www.helium.com/items/1709890-new-styles-of-winter-hats-for-2010

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*