Siklóernyős síelés, luxus-divat-sport :)

Az ejtőernyős síelés vagy speedflying két sportág kereszteződéséből született meg. Az egyik pontosabban a siklóernyőzés, annak is a hagyományosabb, nem motoros változata. A másik pedig az (alpesi) síelés. Ezen kellékek mellett még siklóernyős vizsgára is szükség van hozzá.

Még nehezebb megmondani azt, hol is űzhetjük ezt a sportágat, mivel a sípályákon általában nem szeretik, ha a síelők feje felett röpködünk. Azoknak ajánljuk, akik szeretik az ejtőernyős ugrásokat, télen viszont a nagy hideg miatt erre nincs lehetőségük. A síelést pedig annyiban könnyíti meg, hogy jöhet bármilyen nehéz vagy meredek terep, a siklóernyő segítségével könnyedén átszállhatunk rajta. Ami nehézséget jelenthet, az a nagy sebesség (akár 120 km/h is elérhető). Ezért a kötelező siklóernyős vizsga mellett a profi sítudás is nélkülözhetetlen. Nem árt, ha jól ismerjük a terepet, és az időjárásnak is tökéletesnek kell lennie – nagy szél vagy turbulencia esetén tilos ennek a sportnak az űzése.

Pár kunsztot kileshetünk a következő videóból, persze csak óvatosan, mindenki saját felelősségére: Siklóernyős síelés

A siklóernyős síeléshez megfelelő siklóernyőt az Ozone kínálatából választhatunk.

Síelés helyszínek, Magyarországhoz közeli sípályák és szállás ajánlók: szallashelyek-utazas.info/tag/sieles. A különleges luxus, extrém sportok kedvelői is találnak jó téli üdülés lehetőségeket itt a síparadicsomokban.

Tenoch

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nőtt a gyermektelen nők száma, itt és errefelé

A statisztikák az egész ‘fejlett’ Európát a történelem süllyesztője felé viszik. Közben némi reménysugarat adnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük