Sípályák Magyarország, rövidke havas napok

Közeleg a tél és vele együtt a síszezon, amely minden évben lázba hozza a téli sportok szerelmeseit. Ilyenkor aki teheti, felkerekedik és legalább pár napra, vagy még többre, itt hagyja az országot és a szomszédos országok valamelyik sípályájához utazik, hogy kedvenc téli sportjának hódolhasson.

A legtöbb esetben ezekben az országokban- Olaszország, Ausztria, Szlovákia és Szlovénia- előbb kezdődik és tovább tart a szezon, mint nálunk, mivel a helyi adottságok a hegyek számát és méretét tekintve messze felül múlják hazánkat.

Azért azoknak sem kell elkeseredni, akik szintén oda vannak a téli sportokért, de vagy anyagi okok, vagy időhiány miatt nem engedhetnek meg maguknak egy külföldi síelős kiruccanást. Ha jobban körülnézünk, azért Magyarországon is akad pár színvonalas sípálya és itt most nem a budapesti kisebb helyszínekre, mint például a Normafára gondolunk, hanem komolyabbakra.

Esne már a hó! 🙂 1-2 centi kevés, de 15-25-ből már összekaparnak a pályára egy jó réteget. Eplény vár ránk.

Ilyen például a Mátraszentistváni Sípark, ahol 3 különböző szintű, összesen 6 darab sípályával várják a vendégeket. A kék, piros és fekete pályák összesen 3,4 km hosszúak, ebből a kék a leghosszabb 1,3 km és a piros a legrövidebb 1 km hosszú.

A pályák 676-821 m magasságban találhatóak így a szintkülönbség 145 m. A síparkban 6 felvonó biztosítja a sízők minél gyorsabb visszajutását a kiinduló pontokra.

A Mátraszentiváni Síparkról bővebb információ a www.sielok.hu/siterep/matraszentistvan/ weboldalon található, ahol egyéb magyarországi sípályák között is böngészhetünk.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.