Sminktippek szív alakú archoz

A tökéletes sminknek amellett, hogy el kell fednie az egyenetlenségeket, bőrhibákat, harmonizálnia kell arcformánkkal is. Mindegyik típusnak megvannak az előnye, és a hátrányai egyaránt. Létezik kerek, hosszú és keskeny, szögletes, ovális, és szív alakú arcforma. Cikkünkben az utóbbi arctípus sminkeléséről lesz szó.

A szív alakú arcforma esetében az arccsont magas, és a szem vonalában szélesebb, míg az áll keskeny. A hozzá illő sminkkel kiemelhetjük az előnyös vonásokat, és elrejthetjük a gyengeségeit. Szív alakú arcformával rendelkezik a hírességek közül például Reese Witherspoon, Ashley Olsen, és Katherine Heigl.

A smink alapját a szív alakú arcformánál is a bőr tónusával megegyező színezett nappali krém, vagy alapozó krém képezi. A homlokra, és az állra felvihetünk egy árnyalattal sötétebb alapozót, ezzel a technikával a kontúrok lágyabbnak tűnnek, a homlok keskenyebbnek látszik. Az arccsontot pirosítóval emelhetjük ki. A színt ne az arccsontra, hanem közvetlenül alá vigyük fel.

A szív alakú arc sminkelésénél oda kell figyelnünk arra, hogy az arcfestés ne terelje az állra a figyelmet. A feltűnő, élénk színű rúzsokról tehát ajánlott lemondani. Jobb választást jelentenek a halvány rózsaszínes, vagy a nude tónusok. Az ajkak helyett hangsúlyozzuk inkább a szemeket: a színválasztásnál nyugodtan lehetünk bátrabbak, arra viszont ügyeljünk, hogy a szemhéjárnyékoló, vagy a szemceruza színe harmonizáljon a szemünk színével. Az örök divatnak számító füstös szemsmink is jó választás a szív alakú arccal rendelkező hölgyeknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Eltüntethető a narancsbőr masszázzsal?

A narancsbőr elleni masszázzsal kapcsolatban a szakértők még nem jutottak egységes álláspontra, de a kezelések …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük