Somogy táncegyüttes

A kaposvári Somogy táncegyüttes repertoárja a néptáncra és a hagyományőrzésre épül. Igényes, magas színvonalú kulturális műsoraikat Magyarországon bárhol megcsodálhatja a közönség, ahová meghívást kapnak. Folklór előadásuk akár nagyegyüttesi vagy kamara formában, élő, vagy gépzenei kísérettel rendelhető.Produkcióik a Kárpát-medence tánc és ének-zene hagyományaiból építkezik. A műsorok időtartamát, melyek előadhatóak színpadon, aulában, szabadtéren, vagy akár sportcsarnokban, igény szerint tudják alakítani.

A táncegyüttes, az 1949-ben alakult Somogy Megyei Népi Együttes jogutódjaként jött létre és elsősorban Kaposváron működik. A táncosok közép és főiskolás fiatalok. Művészeti arculatukhoz tartozik az autentikus néptáncok színpadra alkalmazása mellett, a kortárs és a tematikus táncszínházi koreográfiák készítése is. Az együttes nem csak hazánkban, de a nemzetközi színpadokon is nagy sikerrel szerepelt eddig, nem csak Európában, hanem Ázsiában és Afrikában is.

A táncegyüttes művészeti munkáját közhasznú alapítvány irányítja. Művészeti vezetőjük Turi Endre. Jelenleg már 50 főre bővült a tánckar. Intenzív és kemény munkával készülnek az év elején megkezdett, új táncszínházi művük, a „Pál utcai fiúk” befejezésére. A táncadaptációt 70-80 perces előadásnak tervezik. Az együttes további munkáiról bővebb tájékoztatást kaphatunk hivatalos honlapjukról a http://www.somogytanc.hu/ oldalon.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sciennet Fórum szabad blog a törzsvásárlóknak

NAGYRA NŐTT A VÁSÁRLÓI KLUB Átverés és bukta vagy átalakulás, 2010-2011-2012-ben sokminden kiderült. Kaptam egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.