Sonnenlicht – buszos kirándulás, termékbemutató

Ingyen, szinte ingyen, sőt fizetve egy kirándulás, így csöppentem bele én is újságíró tanoncként a témába. Oknyomozó kutatás 1.0 – 2009.

Pierre Cardin védjegy a minőség záloga – zengett a szlogen – Sonnenlicht SP termékbemutató módra.

Kőkeményen felépített értékesítési forma megtört és befolyásolható idős nyugdíjasokra specializálva. Miben és mikor van az átverés, arra előre érdemes felkészülni, így jól sikerülhet a kirándulás, kellemes és emlékezetes szórakozással töltött nap lehet a végére.

Pierre Cardin védjegy
Pierre Cardin védjegy

Balatonlellei Sonnenlicht termékbemutatós útra fizettem be. Pierre Cardin szerepelt a reklámon, nem tudtam, hogy mi ez, utólag kiderült, hogy ez egy minőségi védjegy, garancia. Sok-sok nyugdíjas van ezeken az utazás programokon, és a termékpaletta ennek megfelelően az egészség és a gyógyászat irányában mutatkozott meg. Vehettünk tiszta C vitamint (fél éves adag), aminél a reggeli bevitelt javasolták, és a túladagolás tévhitét is elhessegették. Alvásrendszer, matrac és  earthpower…

Ami Pierre Cadin kapcsán 2009-ben sokkal izgalmasabb így ősszel, az az új ing kollekció. Végre újra eltalálták a színeket, a legjobb minőségű anyagok is visszatértek, a válság kis pozitívuma ez.
Akciók, a legjobb ingek feltűnnek a szakavatott szemeknek. Utolsó még készleten lévő ingek, nyakkendők és sálak (férfi divat).

Összességében jó és tanulságos út volt a számomra. Reklám, marketing és értékesítés terén is tudtam fejleszteni a tudásom. Tácon a Vénusz panzióban indult a program, ahol kb. 4 órát vett igénybe a termékbemutató (két szünettel együtt). A Sonnenlicht SP Kft munkatársa alaposan elmagyarázta a cégük és a termékeik komolyságát. Napfény = Sonnenlicht? Legalább 10 éve működnek, és szinte változatlan áron. 1290 Ft fedezi az oda-vissza utat, az ajándékokat (edénykészlet és a híres kínai porcelánfejű babát).

Olcsó-e ez az út? Minden relatív, mert például Rimini (Olaszországban 2010-ben) is elérhető repülővel kb. 7000 Ft-os áron.

A jelentkezések felvételét szinte 100% rutinból csinálják és a három Budapestről induló busz együtt képes volt a túltelített a problémáját is megoldani, ami az esetemben külön szerencse volt, mert így a kevésbé telített buszra kerültem, ahol két szabad széken kényelmesen el tudtam helyezkedni. A budapesti termékbemutatón is több ajándék van, oda még gyalog is mehetek olyan közel található. Több termék is tetszik, így őket is meglátogatom, és előbb-utóbb vmi használójává válok, a saját egészségembe, energikusságomba fektetni egyértelműen biztonságosabb mint pl. a vérszívó ámbár jól reklámozott tőzsdébe (kiváltképpen a hazai BÉT). A gyógytorna, helyes tartás és az egészséges életmód persze minden kütyüt megelőző alap tevékenység.

A kiránduláson viszonylag kevés idő maradt a balatonlellei Red-Cherry Kft felfedezésére, ahol a bonbon készítés rejtelmeibe vezettek be, és a mintaboltjukban vásárolhattunk is minőségi kézi készítésű finomságokat. Igaz ezek túlságosan cukros és édes örömök, de egy-egy szem belefér az egészséges és energikus életbe, étrendbe :)). Tokaji aszúval, csokoládélikőrrel, meggyel vagy tojás flippel töltött bonbon? Szerintem mind csábító, én maradtam a talán még visszafogottabban édes csokisnál (58% kakaó tartalommal). Ezzel kedveskedek hölgy családtagjaimnak a nőnapi megszorítások után.

A Sonnenlicht SP Kft mosonmagyaróvári cég volt (Kökény utca 9.), feltehetőleg jó osztrák (ill. német) kapcsolataik lehetnek, minden termék német ill. néhány angol feliratokkal rendelkezett. Milyen a valódi gyapjú? Milyen az eredeti ing? Mi az az elektro-szmog? Számos érdekes kérdést vetettek fel, és néhányra választ is kaphattunk. Újra beláttam, hogy néha megéri rászánni az időt egy kivizsgálásra, és egészségünk ápolása igenis kulcsfontossági kérdése életminőségünknek, és sikereinknek. A Vatera oldalon 2013-májusában 8000 ezer forintos kezdő áron meghirdetett termékük Budapesten: “Sonnenlicht SP-0001 Palmion & Photon F. B. therapy: Kézi ionos és fotonikus kozmetikai készülék. Hatékonyan kezeli a legtöbb bőrproblémát. Mérsékeli a ráncokat és a szarkalábakat. Halványítja a sebhelyeket, szeplőket és a bőrpírt.”

Új világ: a „jáde” köves sugárvédő hálós ezüsttel átszőtt matrac? Egy gyógyhatású színterápiás lámpa (6 színű)? Jáde köves párna? A téma megér pár misét, én szeretném, hogy az unokáim is lássanak, akkor is ha 66 éves koromban jön először oda hozzám az unokám „Szia nagypapa!” felkiáltással. Magyarország jelenleg a betegek és a betegségek paradicsoma szemben pl. Dániával, ahol kb. 78 éves kortól romlik meg az emberek egészségi állapota. A különbség nem annyira az átlagéletkorban van (lásd. pl. ukrán férfiak korai halálozása), hanem az életminőségben és a idősebb kori orvosi kezelésekben.

Mindenki vigyázzon a hálószobájára, és a pihenés minőségét emelje a lehető legmagasabbra! Ehhez a jó ágybetét beszerzése, és az elektromos eszközök kiiktatása az első lépés, második körben az elektro szmogot csökkenthetjük, és harmadik lépésben pl. a mágnes terápia elemeit építhetjük be. Van derékalj és párna, és a sokat számítógép előtt ülőknek egy nagy védőhálós alátét-párna. Egészséges energiaterjedés elősegítő eszközöket figyelhetünk meg, remélhetőleg a legjobbakat ezen az áron.

Sok kis apróság van még, ami alapvetően elviselhető költség, és nem jelenti a luxus életszínvonalat. A rádióban most nemrég a Makrobiotikus étrend volt a téma, ami összecseng a reform-konyhával vagy a Határtalan siker című könyv ajánlásaival is. Könnyebb és energetizáló ételeket fogyasszunk, és vegyük figyelembe az aktuális állapotunk és céljaink is tudatosan az étkeink megválasztásakor. Ill. inni, inni, inni! Ugye milyen fontos?! Igen, és ez nem lemondást jelent az alkoholról, hanem a megfelelő víz (tea, gyümölcs stb.) bevitelt az olykor jótékony hatású fél-egy deci minőségi bor mellett. Az édeskés ízeket és a gyümölcsöket részesítsük előnyben a mesterséges és a nehezen emészthető cukrokkal szemben! A zöldségek és gyümölcsök kiválasztásánál mindig legyünk figyelmesek, és figyeljük a szervezetünk reakcióit!

Mindenkinek további jó utazásokat, jó egészséget és kiváló minőségű hasznos termékeket!

Ki milyen jó vagy átverős, meghívós kirándulást ismer? Én pl. a másik kirándultató céget, a Pannon Urlaub kft-t sehol sem tudtam elérni.

Több másik cég jáde köves ágyait többen dicsérik. Itt lehet olvasni róla: http://bolthely.hu/wellimpex/oldal/egyeni&id=4a2389e61aaca_JADE_KOVES_AGY

Védjegy, minőségi tanúsító, tanúsítás vagy tanúsítványok:

Barátkozzunk a témával és minőség ellenőrzési fogalmakkal is!
www.mszh.hu
www.maipiac.hu/index.php/2008-oktober/209-trend/2175-a-min-zga

www.hpo.hu/vedjegy/
www.hpo.hu/vedjegy/eu_ut/kozossegi_vedjegy.html
www.brita.net/hu/quality_standards.html?&L=25
www.atwww.com/page.asp?partid=1446
www.alessanderx.it/pierrecardin/prodotti.htm

Hasonló hangulatú kirándulásokat szervez az ÁlomMester Team Kft is, ugyanígy szinte kizárólag nyugdíjasok vesznek ezeken részt, a szervezés és a helyszínek is nagyon jók.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Autonóm ház irányzat vagy divat

Mindenki szeretne saját otthont, lakást vagy házat. A saját ház megtervezésénél, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, …

1 hozzászólás

  1. Gábor tanácsai

    Beperelés, reklamáció, régi sztori örökké a lemezjátszón:

    A fogyasztó 2008. október 30-án egy termékbemutatón megrendelt 2 darab Sonnenlicht SP Pierre Carden derékaljat és 2 darab Sonnenlicht SP Pierre Carden garnitúrát 270.000,-Ft értékben, majd másnap további egy derékaljat és egy garnitúrát 135.000,-Ft értékben. A szerződéskötéskor 6.000 forint előleget adott, a fennmaradó összeg pedig a termék kiszállításakor 2008. november 11-én lett kiegyenlítve. A fogyasztó állítása szerint „gyógyító köves ágyneműként” mutatták be a termékeket, amely több betegséget is meggyógyít. Mivel a fogyasztónak és férjének is egészségi problémái vannak, továbbá alvásproblémáik – amelyre a termék a bemutatón elhangzottak szerint szintén jó – ezért megrendelte a terméket. Miután kipróbálták a terméket, nem tapasztalták az ígért kedvező hatást, ezzel ellentétben rosszul aludtak, mivel túl nehéz és meleg volt a garnitúra, valamint rendszeresen rémálmaik voltak a használat során. A fogyasztó december 11-én levélben jelezte a minőségi kifogását a vállalkozással. A vállalkozás a fogyasztó vételár visszafizetési kérelmét elutasította azzal, hogy a 213/2008. (VIII.29.) Korm. rendeletben biztosított nyolc munkanapos elállási idő már eltelt. Ezt követően a fogyasztó békéltető testületi eljárást kezdeményezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.