Szalagavató: ünnep vagy üzlet?

Még éppen alig eszmél fel az ember, hogy középiskolás lett, máris ott az utolsó év, amikor feltűzik a szalagot a végzősökre ezzel is jelezve, hogy ők hamarosan elhagyják az iskolát.

A szalagavató bál megszervezése és lebonyolítása igen sok időt és pénzt kíván. Nézzük csak, hogy mi mindenre kell költeni!

Ha az iskola rendelkezik egy akkora tornacsarnokkal, ahol meg lehet tartani a rendezvényt, akkor nagyon szerencsés helyzetben van. Az esetek többségében ki kell bérelni egy sportcsarnokot 1-2 napra. Ehhez még jön a hang és fénytechnika, a biztonsági személyzet, a büfé, ruhatár és még néhány apróság. Ezeknek a kiadásoknak egy részét a legtöbb iskola a szülőkre terheli belépőjegy formájában, aminek az előállítása szintén pénzbe kerül.

A szalagavatón a szalagtűzés mellett minden osztály bemutat legalább egy táncot, de sok helyen van egy évfolyamtánc (angol vagy bécsi keringő) és egy osztálytánc is. Ezeknek a koreográfiáknak a betanulása szintén pénzbe kerül, a ruhakölcsönzésről nem is beszélve. Olyan apróságokat mint fodrász, kozmetikus, videós, fotós, virág az osztályfőnöknek, igazgatónak valamint teremdekoráció már nem is említek.

Egy szóval kedves szülők, tessék mélyen belenyúlni a pénztárcába! Azért ha valakinek van olyan ötlete, amivel lehet csökkenteni a kiadásokat, akkor kérjük írja meg!

Ruha üzlet, tánc tanítás, felnőtté válás, beszélhetünk sokféle dologról egyetlen fogalom, ünnepi esemény kapcsán.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Müller Péter: szeretet, szerelem, szeretkezésről

Amiről időről időre érdemes újra beszélni. Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről. Ezért is került bele a karácsonyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.