Szalagavató: ünnep vagy üzlet?

Még éppen alig eszmél fel az ember, hogy középiskolás lett, máris ott az utolsó év, amikor feltűzik a szalagot a végzősökre ezzel is jelezve, hogy ők hamarosan elhagyják az iskolát.

A szalagavató bál megszervezése és lebonyolítása igen sok időt és pénzt kíván. Nézzük csak, hogy mi mindenre kell költeni!

Ha az iskola rendelkezik egy akkora tornacsarnokkal, ahol meg lehet tartani a rendezvényt, akkor nagyon szerencsés helyzetben van. Az esetek többségében ki kell bérelni egy sportcsarnokot 1-2 napra. Ehhez még jön a hang és fénytechnika, a biztonsági személyzet, a büfé, ruhatár és még néhány apróság. Ezeknek a kiadásoknak egy részét a legtöbb iskola a szülőkre terheli belépőjegy formájában, aminek az előállítása szintén pénzbe kerül.

A szalagavatón a szalagtűzés mellett minden osztály bemutat legalább egy táncot, de sok helyen van egy évfolyamtánc (angol vagy bécsi keringő) és egy osztálytánc is. Ezeknek a koreográfiáknak a betanulása szintén pénzbe kerül, a ruhakölcsönzésről nem is beszélve. Olyan apróságokat mint fodrász, kozmetikus, videós, fotós, virág az osztályfőnöknek, igazgatónak valamint teremdekoráció már nem is említek.

Egy szóval kedves szülők, tessék mélyen belenyúlni a pénztárcába! Azért ha valakinek van olyan ötlete, amivel lehet csökkenteni a kiadásokat, akkor kérjük írja meg!

Ruha üzlet, tánc tanítás, felnőtté válás, beszélhetünk sokféle dologról egyetlen fogalom, ünnepi esemény kapcsán.

Lili

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.