Szávay Ágnes teniszező visszatérhet-e?

Szávay Ágnes az utóbbi évek legtehetségesebb és legsikeresebb magyar teniszezőnője. 1988. december 29-én, Kiskunhalason született. Eddigi pályafutása során 5 WTA-versenyen diadalmaskodott, a világranglistán a 13. helyig jutott. 2011. májusa óta azonban nem lépett pályára, mivel gerincében fáradásos törés keletkezett. Kedvencünk még nem akarja abbahagyni, de vannak tervei későbbre is.

Ági 2004 óta profi teniszező, ebben az évben már egy ITF-versenyt is sikerült megnyernie. 2005-ben a juniorok között brillírozott, egyéniben megnyerte a Roland Garrosst, párosban pedig sem itt, sem Wimbledonban nem talált legyőzőre. A következő évre sajnos rányomta bélyegét a betegsége, mononukleózist állapítottak meg nála. A nemzetközi elismertséget a 2007-es év hozta meg számára. Két WTA-tornát is megnyert Palermóban és Pekingben, ez utóbbi a mai napig a legnagyobb egyéni sikere. Előtte a US Openen a negyeddöntőig menetelt, női párosban pedig az elődöntőig jutott. Ági remek párosjátékos, az azévi budapesti versenyen a párosok küzdelmét megnyerte, és a 2008-as évet is egy páros tornagyőzelemmel kezdte az ausztráliai Gold Coast-on. A párizsi WTA-tornán a döntőben kapott csak ki. A jó eredményeknek köszönhetően áprilisban a 13. helyre került a világranglistán, ami eddigi legjobb helyezése. Ezt a szintet azonban sajnos nem tudta tartósan fenntartani. A 2009-es Roland Garrosson Venus Williamset is legyőzte, tornát azonban csak egyet tudott nyerni, a budapestit, amely talán a legfontosabb volt számára. 2010-ben megvédte címét és Prágában is nyerni tudott. A 2011-es év már sajnos a sérülésekről szólt, így egy-két meccs megnyerésénél többre nem futotta erejéből.

Szávay Ágnes a teniszpályán és azon kívül is nagyon divatos ruhákban szokott megjelenni. 2007-ben ruháit Makány Márta, az egyik legismertebb magyar divattervező tervezte. A mellrésznél pánttal összefogott ruha a nézők és versenytársai tetszését is elnyerte. Makány Márta volt egyébként az, akinek a nevéhez fűződött a 2008-as, pekingi olimpiára utazó magyar olimpiai csapat formaruhája is. Ekkor Szávay már a Fila ruháit + cipőit viselte, egy szponzorációs szerződésnek köszönhetően.

A The Sun című angol bulvárlap 2010-ben összeállítást közölt a „10 legszebb teniszfenék címmel”. A versenyt Anna Kurnyikova nyerte Ana Ivanovics és Maria Sarapova előtt. Szávay Ági a hetedik lett, amire méltán lehet büszke.
Szávay Ági hivatalos honlapja: szavayagnes.hu.

A 10 legszebb teniszfenék: www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/3026745/Top-10-best-tennis-bottoms.html.

Tenoch


Makány Márta ruhatervező weboldala: makanymarta.com, ugye-ugye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Spirit – X-Faktor fiatal csapat

Spirit az X-Faktor táborban összeállt csapat: Lőkös Kinga, Galambos Péter és Kelemen Örs. A formáció, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.