Szeged táncegyüttes

A Szeged Táncegyüttes igen nagy múltra tekint vissza. A magyar kultúra továbbadását és a néphagyományok őrzését tűzték ki célul az alapítók, mikor 1955-ben megalakították az együttest. Eredeti nevük ÉDOSZ Szeged Táncegyüttes volt. A tánccsoport évtizedeken át őrizte és őrzi a mai napig a néphagyományokat, különböző rendezvényeken és fellépéseken népszerűsítve.

Nem csak hazánkban lépnek színpadra, hanem számos alkalommal külföldön is. Az együttes Szeged legnagyobb múltra visszatekintő és legnagyobb létszámú hagyományőrző táncegyüttese. Tagjai elsősorban szegeden élő gyermekek és fiatalok, de előadásaik minden korosztály számára kitűnő szórakoztató és ismeretterjesztő programokat nyújtanak.

A táncegyüttes már több mint 20 éve rendez rendszeresen, nemzetközi néptánc találkozókat és fesztiválokat. Az ilyen színvonalas rendezvények mozgató rugója, az évek során megszerzett nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakmai csapat, amely jó kapcsolataival változatos és széleskörű programok biztosításával, minden évben vonzóvá tudja tenni az eseményt a városba érkező turistáknak és Szeged város polgárainak egyaránt. Az ilyen táncfesztiválok hangulatához mind hozzájárul a motivált és lelkes táncosok sokadalma, a remekül megkoreografált táncaik és a gyönyörű viseletek. Ugyanakkor remek alkalmat jelentenek a különböző népszokások és kultúrák megismeréséhez és megismertetéséhez.

Weboldaluk: www.szegedtancegyuttes.hu.

Veronika

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amway termékek: szigorú MLM vagy egészség vélemények

Vesztes vagy győztes mód, vagy mi az igazság az Amway-nél? Új év, kritika helyett egyszerűen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük