Szélhámosok, átverők ajándéka

Vannak olyan emberek, akik szinte bármit képesek eladni. Még akkor is, ha tizedét sem éri az adott termék.

Az első percben még nem akar venni az ember semmit, aztán meg addig megy le az ár és annyi plusz ajándék jár a vásárláshoz, hogy végül nem tud nemet mondani. Majd eltelik egy-két óra, esetleg egy-két nap és már messze nem tűnik olyan jó vételnek a dolog. És különben is, nem is volt szükség az adott termékre vagy szolgáltatásra.

De mi is ez tulajdonképpen? Félrevezetés, kizsebelés, csőbehúzás vagy csak egész egyszerűen profi értékesítés?

Azt, hogy mi mennyit ér, nehéz meghatározni. A legtöbb termék szabad árréssel értékesíthető. Ha az ember tájékozatlan az átlag árak tekintetében könnyen félrevezethető. Ha pedig nem tudja, hogy milyen jogok illetik meg a vásárlás után, akkor esélye sincs visszacsinálni a dolgot.

Jó tudni, hogy például a webáruházakban rendelt termékek 8 napon belül visszaküldhetőek és a kereskedő köteles visszavenni és visszafizetni a termék és a postaköltség árát, ha azt a vásárló hibátlanul, az eredeti csomagolásban küldi vissza. A visszaküldés postaköltsége a vásárlót terheli. Persze itt is vannak kivételek, melyeket nem lehet visszaküldeni, de a legtöbb terméknél érvényesíthető az elállás joga.

A boltban történő vásárlásra tekintetében is megvannak az egyes termékekre vonatkozó jogszabályok, melyeket érdemes tanulmányozni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján. www.nfh.hu.

A szélhámosság és átverés divat, butaság vagy bosszú?

Termékbemutató kirándulások, előadások. Talán a Sonnenlicht mégis jobb a vélemények szerint, vagy az is egy kis magyar maffia a buszsofőrtől a bérelt teremig? Az Álommester Team kft már közelebb van az itt a piros hotel a piroshoz? A fogyasztóvédelem panasz és fekete listáján mindketten szerepeltek már visszajáró vendégként.

A Deichmann a rossz minőségű termékeire is garanciát vállal, így tőlük ajándékba is kaphatunk egy cipőt :). A Reduline és társai hozzák a formájukat, :), egyszer ki kellene próbálni a C-vitaminos víz fogyókúrás hatását, lehet, hogy meglepően jó eredményeket kapnánk egy friss gyümölccsel (ilyenkor nyáron például ringló szilva vagy barack) és könnyed gyógy-tornával és légzéstechnikával kiegészítve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.