A legjobb személyiségfejlesztő könyvek

Személyiségfejlesztő

A 21. század másról sem szól csak a rohanásról. Kapkodunk ide, kapkodunk oda és mindeközben éppen a hétköznapok nyugalma, a maguk teljességében megélt másodpercek emésztődnek fel. Nem csoda, hogy egyre többen fordulunk az ezoterikus tanok felé és próbálunk a bölcs mesterek iránymutatásaiból erőt, energiát meríteni. Ahhoz, hogy teljes életet élhessünk kulcsfontosságú az önismeret is. A precíz, személyre szabott horoszkópok mellett önmagunk megismerésében, önmagunk kiteljesítésében segíthetnek a személyiségfejlesztő könyvek is. Jelen cikkükben a hazai önismereti guruk – Mohás Lívia, Müller és Popper Péter, Csernus doktor, Balogh Béla – remekműveiből szemezgetünk.

Egy újabb összefoglaló könyv: Az Öt Év Csodája könyv (Kerner Tibor – 2011)
Képes vagy 180 fokban megfordítani az életed. Bármilyen rosszul is állnak. Hogy ehhez 5, 2, másfél vagy fél év kell az több tényezőtől is függ. A célok elérését segítő könyv ez. Az önmenedzsment, a szer­ve­zés, rendszerezés elve­i­nek és leg­kor­szerűbb mód­sze­re­i­nek alkal­ma­zá­sá­val sike­re­sebb és ered­mé­nye­sebb emberré válsz.

A népszerű pszichológus-író, Mohás Lívia számtalan könyvet jegyez a témában, közülük is kiemelkedő az elsősorban a fiatalságot megszólító, 2008-ban megjelent Mit tudsz önmagadról? című remek, mely az ember legbensőbb vágyainak hajtóerejét keresi, félelmeinek okaira, kialakulásukra szeretne rávilágítani, tisztázni igyekszik továbbá a vonzás és taszítás törvényeit. Haszonnal forgathatjuk ezt a könyvet, ha nem csupán magunkat, a köröttünk élő embereket is szeretnénk kicsit jobban megérteni. Aki a teoretikus tanok mellett inkább a gyakorlat útján vágna az önmegismerés rögös ösvényére, annak a szerzőnő Ismerd meg önmagad című művét ajánljuk olvasásra. A könyveket a Librin keresztül, akár házhoz is rendelhetjük.

A Saxum Kiadó gondozásában 2004-ben látott napvilágot az az önismereti opusz, melyet a téma három “sikerszerzője”, Balogh Béla, Dúl Antal és Popper Péter jegyez. Az Önismeret, emberismeret, világismeret című mű a Mesterkurzus harmadik kötete. A szerzők ígérete szerint a könyv értő befogadása során nemcsak önmagunkat ismerhetjük meg behatóbban, fényt derítve önnön gyarlóságunkra, gyengeségeinkre a külvilággal, embertársainkkal is toleránsabbak, elfogadóbbak, nyitottabbak lehetünk. A végcél persze nem más, minthogy a jelenleginél értékesebb, tükörképével bármikor szembenézni képes, bátor emberekké váljunk.

Ami Müller Pétert illeti, a termékeny szerző életművéből nehéz lenne egy-egy feltétlen olvasásra érdemes könyvet kiragadni. Aki már túl van az első Müller “regényen”, az tudja, érti, miről beszélek, aki még nincs, ha egyszer kezébe fogja az első kötetet, belső indíttatástól vezérelve kénytelen lesz az író többi könyvét is beszerezni. Érdemes a Kígyó és Kereszttel kezdeni, de a 2009-ben megjelent Gondviselés című beszélgető-könyv is értékes információkkal, tudással szolgálhat az élet misztériumait, az önismeret, a személyiségfejlesztés miértjét fürkésző olvasóknak.

A pszichodoki, alias Csernus nemcsak az igazi nőről és férfiről, a nemi szerepekről értekezik szívesen (persze valahol ez is, nagyon is az önismeret része), a témába erősebben vágó írásművel is büszkélkedhet. 2010-ben a Jaffa Kiadónál jelent meg a Sors és önismeretBelső erőforrásaink felfedezése című könyv, melyet Csernus Imre Kádár Annamáriával és Pál Ferenccel közösen jegyez. Mindjárt a fülszövegben egész az ókorig szárnyalhatunk vissza, megismerkedve (ha eddig még nem tettük volna) s szívünkbe zárva a delphoi jósda papnőjének parancsát (Ismerd meg önmagad és tudni fogod a sorsodat…). A szakemberek írásművükben azon belső motivációink feltárására vállalkoznak, melyek akaratunkkal sokszor szembenálló cselekvéseinket irányítják, motiválják. A könyv a Mesterkurzus-sorozat legfrissebb kötete, méltó folytatása Popperék művének. A kötetet a bookline.hu-n keresztül most akár akciósan, potom 1692 forintért beszerezhetjük!

Források pl.: onismeret.lap.hu.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

TB fizetés egyénileg mennyi itthon és külföldön

A TBJ (eü.) hozzájárulás fizetése egyénileg hogyan oldható meg, erre kerestük a választ. A munkanélküliség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.