A legfinomabb szendvics

Az egyik legfelkapottabb ételünk a szendvics. Maga a szó, nagyon régről származik. 1769-ben találta fel egy John Montagu nevű angol gróf, aki Sandwich negyedik grófja volt.

A monda szerint annyira szeretett kártyázni, hogy még az evés idejére sem volt hajlandó felállni az asztal mellől, így arra kérte a szolgálóit, hogy tegyenek egy szelet húst két kenyér közé. Így ő lett a világszerte ismert szendvicsek feltalálója, vagyis róla nevezték el a hagyományosan szendvicsnek nevezett ételeket.

Azóta rengeteget fejlődött és bővült ez az iparág. Manapság jobbnál jobb és nagyobbnál nagyobb szendvicseket készítenek világszerte, többféle formában.

Vannak hideg és meleg szendvicsek, ezen kívül nyitott és zárt szendvicsek. Készülnek a vajtól kezdve a legkülönlegesebb krémekkel töltve, vagy különböző húsokkal és egyéb hozzávalókkal megpakolva. Sok étterem kimondottan a szendvicsekre specializálódott. Akár a hagyományosnak nevezett szendvicsről, akár a speciális alkotásokról beszélünk.

Az egyik legismertebb gyorsétterem hálózat aki fő profilként saját fejlesztésű szendvicseket forgalmaz világszerte a Mc Donald’s. Hozzá hasonlóan betört a piacra a másik nagy óriás a Burger King is. Rajtuk kívül még számos gyorsétterem forgalmaz zárt vagy nyitott szendvicseket. Ilyenek a Subway Sandvich, a Duran szendvics, vagy akár a Páholy szendvics.

Természetesen különböző alapanyagokból, akár otthon is elkészíthetjük a kedvencünket. Az meg hogy kinek melyik a legfinomabb, egyéni ízlés kérdése, de az biztos, hogy akkora a választék, hogy biztos nincs olyan ember aki nem talál, vagy tud készíteni magának megfelelőt.

Neked is van egy szuper szendvics recepted? Küldd el nekünk a fórumba!

Lásd pl.: extremszendvicc.eu/index_1.html.

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.