Szentendre táncegyüttes

2011 májusában 24. alkalommal rendezték meg az ország egyik legrangosabb néptáncos seregszemléjét Szolnokon. A 3 nap alatt péntektől vasárnapig, közel 1000-en léptek színpadra, köztük a Szentendre Táncegyüttes is. A szakemberek véleménye szerint rendkívül magas színvonalú és kiegyenlített küzdelmet hozó seregszemle összesen mintegy kétezer látogatót vonzott a helyszínre. Az együttesek kategóriában megosztva nyerték az első díjat a Szentendre Táncegyüttes és a győri Lippentő Táncegyüttes.

Az idén 28 éves Szentendre Táncegyüttes immár nagy múltra tekinthet vissza. 1983-ban alapították Szentendrén. Közel harminc fős, felnőttekből álló csoport és mintegy száz fős gyermek és utánpótlás csoport alkotja az együttest. A tánccsoport tagjai nagyon büszkék arra, hogy általuk már nem csak képzőművészetéről és zenei életéről híres városuk. Teljesen a nulláról indultak és hatalmas erőbedobással és hittel, valamint nem kis áldozatvállalással új értéket teremtettek Szentendre városának. Ami pedig még nagyobb dolog, hogy a város képes volt ezt az értéket több mint húsz éven át megtartani.

Az együttest Kocsis Enikő és Fitos Dezső vezetik 2000 óta, akik a Budapest táncegyüttes hivatásos táncosai voltak. Fitos Dezső szakmai vezető, számos elismeréssel büszkélkedhet, többek között a Népművészet Ifjú Mestere díjjal.

Anépi viseletre nagy szükség van szerintem is, az ősi folklore kultúra és a tánc nagy érték.

Facebook oldal ITT.

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.