Női kerékpár: szépek és jók

A kerékpározás reneszánszát éljük napjainkban, városokban, Budapesten a fővárosban és vidéken egyaránt sokan tekernek. Egyes országrészeken a nők 40-50%-a, de Budapesten is egyre többen szállnak át a lábhajtásos nyeregbe a női ‘versenyzők’ közül is. Milyenek is a szép és szerethető női kerékpárok nem csak nyárra, nem csak a padlásra.

A legtöbb bicikligyártó cég a szép, napos évszak beköszöntével máris piacra dobta 2010-es női kerékpármodelljeit. A most bemutatásra kerülő biciklik természetesen nemcsak nyáron használhatók, de a cégek döntése is ésszerű, hisz a jobb idő több hölgy kedvét hozza meg a biciklizéshez. Ahogy a a ruhákhoz, úgy a bicajokhoz is egyre több divattippet, technikai tanácsot találunk manapság.

Itt van mindjárt a Kelly’s, mely idén kiemelt figyelmet fordított a szebbik nem képviselőire, 7 új, 19-es méretben gyártott Cross biciklivel örvendeztette meg a hölgyeket. A cross biciklikről dióhéjban elég, ha annyit tudunk, ezek a túrakerékpárok sportosabb változatai, elsősorban azoknak készülnek, akik a biciklijüket sportolásra szeretnék használni, ugyanakkor a kényelmet is fontosnak tartják. A Kelly’s egyenes kormányú, női keresztneveket viselő modelljeinek különlegessége, hogy ráadásul most hidraulikus féket kaptak. A letisztult vonalvezetésű, krómos borítással bevont csodajárgányoknak az árát is megkérik, ezek a modellek 200 ezres kategóriát képviselnek.

Idén a Kona is kedvezett a hölgyeknek, a cég 2010-es modellválasztékában az all mountain és a freeride kerékpár is megtalálható. Utóbbi a Minxy fantázianevet viseli, kialakításakor a mérnökök külön figyelmet fordították rá, hogy kellően stabillá és ugyanakkor kényelmessé tegyék. A kétkerekűbe például Shimano féket szereltek. Ez a bicikli kívülről is mutatós, feltéve, hogy szeretjük a kicsit élénkebb színű grafikákat.

Azoknak, akik elsősorban városi közlekedésre szeretnék használni kerékpárjukat, a city kerékpárokat ajánljuk, melyek kialakításánál a tervezők a kényelemre helyezik a főhangsúlyt. Gondolunk itt arra, hogy az ilyen típusú kétekerekűk alacsony vázzal rendelkeznek, amit könnyen át tudunk lépni, kormányuk pedig magasan ívelt és általában csomagtartóval is rendelkeznek. Ha hazafelé menet netán a napi bevásárlást is szeretnénk megejteni, érdemes egy kosarat is felszerelni rájuk, hogy legyen hová pakolni a méretesebb csomagokat.

2010-ben a Gepida is megörvendeztette a városi kerékpározás szerelmeseit, az ízléses kivitelű, piros-fehér borítást kapott Berig 100-as acélvázas modellt 60 ezer forintos áron tudjuk beszerezni. Vagy ott a csinos, kék-fehérben tündöklő, hajlított vázas Reptila 50-es modell, melyre már a kosárka is fel van szerelve gyárilag. A szemrevaló járgány 65 ezer forintot kóstál. Ha figyelembe vesszük, hogy a Gepida örök garanciát vállal vázaira, máris úgy néz ki, befektetésünk hosszabb távon is megtérül, hisz a kerékpározás élményét egy megbízható járgánnyal évek, akár évtizedek hosszú során át élvezhetjük.

Természetesen a city kerékpárokat a fenn már bemutatott Kelly’s-nél is megleljük. Az Ambiente fantázianevet viselő modell 160 ezer forintot, az Aveneu 150 ezret, a fehérben úszó, csinos Season 100 ezret kóstál. Egy ilyen drágább kerékpár vásárlásakor érdemes elgondolkodni a kerékpárbiztosítás megkötésén is, hisz ha kedvenc járgányunkat ne adj isten meglovasítják az elhanyagolható éves díj fejében, legalább némi vigaszdíjra számíthatunk. A biztosító akár az általunk vásárolt új kerékpár árának 50%-át is magára vállalja helyettünk (persze az értékhatár megszabásával).

Ha mégis olcsóbb árakban gondolkozunk, érdemes közelebbről szemügyre venni a Hauser Schwann 2009-es modelljeit is. A kényelmes, 26-os és 28-as méretben egyaránt kapható kerékpárok nagyon alacsony átlépési magassággal rendelkeznek, mi több három sebességes agyváltóval is felszerelték őket. A csinos kerékpárok alaptartozékai közé tartozik a kosár, a csomagtartó és a sárvédő is. A vastagabb vázas Hauser kerékpárokat megtaláljuk kontrás kivitelben is, ami a színeket illeti, a fehér, a bordó és a kék bicikli közül választhatunk. Ezeket a modelleket most akár akciósan, 34-42 ezer forintért is megvásárolhatjuk a www.testbike.hu-on keresztül. A megfelelő és divatosan szép, hozzánk illő női biciklit könnyedén kiválaszthatjuk a kerékpár választó segítségével.

Még mindig a megfizethetőbb kategóriát képviselik a Schwinn Csepel city kerékpárjai, a designos narancsborítást kapott Budapest modell 2010-es változatát 40 ezerért, a hajlított vázas fekete-fehérben játszó Cruisert picit drágábban, 60-70 ezerért vásárolhatjuk meg.

Ami a Schwinn MTB kerékpárjait illeti, melyek elsősorban földutakra, ösvényekre és hegyes terepre valók, ami kialakításukon és felszereltségükön is kiütközik (lásd: ballonos gumi, egyenes kormány, alacsony váz, stb…) szintén több modell közül választhatunk. Mind a Ranger, mind a Ranger Alu jó választás lehet azok számára, akik sportoláshoz keresnek járművet, vagy a természetet szeretnék felfedezni kerékpárjukkal.

Aztán ott vannak a túrakerékpárok, azaz a Trekkingek, melyek a túrázás mellett szintén alkalmasak mindennapos használatra is. Ezen típusok nagy előnye, hogy vázgeometriájuknak köszönhetően akár súlyosabb csomagokat is szállíthatunk velük. A Schwinnél is találunk női trekk kerékpárt, de érdemes megnéznünk a túrakerékpárok elit márkájaként számon tartott Gary Fisher kínálatát is. A 130 ezret kóstáló, 2010-es modell, a Zebrano fantázianevet viseli, ezüstszínű alumíniumvázával pedig roppant kecses, és letisztultságának köszönhetően abszolút trendi is.

Választásunkat az áron kívül rengeteg minden befolyásolhatja, a designtól a színig, a legfontosabb persze az volna, hogy olyan kerékpárt válasszunk, ami rendeltetési céljának a legmegfelelőbb. Ha az átlagosnál is vékonyabb a pénztárcánk, de feltétlen szükségünk volna egy jobb minőségű, de még számunkra is megfizethető bicóra, érdemes szétnézni a használt járművek között is. A Teszvesz, Vatera és az expressz hirdetései között is ki lehet fogni kis szerencsével márkás, esztétikus és hosszabb élettartamú kétkerekűket, 12.000 Ft körüli ártól kopottas, de 30.000 Ft-os ártól szépséges járművek színesíthetik életünk.

Képek, fotók a katalógus minden gyártó oldalán elérhető, illetve egy-egy kerékpár üzlet már szép webshop-ban is elérhetővő teszi a járgányokat.

Kerékpár katalógus kékek, és amatőr “utcai” fotók:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sergio Tacchini sportosból női és férfi

Legújabb táska kollekcióból, katalógus képekből válogattunk. Nem más mint Sergio Tacchini, az egykori teniszcsillag, a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.