Szép nők milyenek, kik azok – Fórum

A szép nők milyenek cikk második része. Képek, fotó galéria nagy felbontásban alul. Most induljunk a filozófiai szinttől a megfogható szép bombákig! Mindenkinek, kultúránként és személyenként és szubjektív módon is különbözik a szépség. A mozgás és a belső energiák finom rezgéséig minden számít.

.. az egész faramuci gondolkodásmódnak született egy nagy sajátos elágazása, zsákutcája századukban is. Arról a „fejlődésvonalról” beszélek, amely összeköti az ősközösségi promiszkuitást a középkorral, arról, hogy mindkét korban jórészt közömbös volt, vonzó-e az éppen esedékes szex közi foglalatossága tárgya. Nos, ez az alapjaiban tiszteletreméltó, eredményében riasztó „fejlődésvonali oldalág” a virággyerekek, a hippik kommunái voltak főleg Amerikában, de nálunk, Nyugat-Európában is a hatvanas években. A virággyerekek – a lányok és fiúk – elvonultak a csatazaj (vietnami háború), az elgépiesedett világ, a technika, az embert agyonnyomó civilizáció elől valahová a természetbe, és együtt éltek. Akár az ősközösségi társadalomban, mindenki mindenkivel, csak huszadik századi tudatossággal. Közös közösen nevelt gyermekek, és a többi.

Hogy mi közöm hozzá? Nekem semmi. E tekintetben is liberális lévén, erkölcsi kifogásaim sincsenek (úgy éreztem, nem volta akkortájt). Ha jó nekik, csinálják. Az ő dolguk. De elméleti lényem, különös tekintettel a szépérzékemre, mégis tiltakozott és tiltakozik. Ugyanis megint csak elvész az, ami a lényeg. Számomra legalábbis: a női szépség. Aki sorson jön ma este, gondolja John (Michael, Hans, Björn) nő lesz. Csak ez az érdekes. Nő, és kész. Szexuális vágy és kielégülés. Ennyi. Csak ennyi. Hát ez elég elborzasztó, nem? Kajánkodva – és persze vizuális fantáziámnak engedve – rögtön el is képzelem, amint az ország legcsúnyább női gyülekeznek egy-egy kommuna bejárata előtt, esengve a bebocsájtásért. Hiszen ott garantáltan száz százalékos az esély, hogy nem maradnak érintetlenül…

Komolyabbra fordítva a szót, a fenti kép nem csupa túlzás. Széles körű magánszociológiai vizsgálódást végezve e téren, már a nyolcvanas években meglepődve kellett észrevennem, hogy az egykori kommunatagok (nők) közül egy sem őrzi korábbi szépsége romjait. Romokat, azt igen. De nem a szépséget, mert olyan negyven körüli egykori kommunatag nővel sem beszéltem (pedig sokkal találkoztam), akivel el tudtam volna képzelni, hogy… szóval azt. Értik. Most sem, negyvenvalahány éves korunkban, és húszévesen még kevésbé. Mert akkor még az érett kor sokat tudó bája is hiányzott belőlük. Szegény lányok, szegény hippi fiúk…
Hogy milyenek voltak a szép nők a történelemben? Nincs rá recept. Erre sem. Mindenki az olvasmányaiban találja meg az ideális görög (egyiptomi, karthágói, mezopotámiai) kedvesét. Vagy mint én Nofretétét: egy múzeumban. Aztán kimenne az utcára, sétálnak elgondolkodva, senkire sem figyelve, majd hirtelen felkapják a fejüket, mert ő jön szembe a párizsi bulváron, az álmok asszonya a történelemből. Sürgősen ismerkedjenek meg vele!

A fórum hozzászólásaitokat, véleményeiteket megköszönjük, nagyon várjuk, ahogy a kérdéseket is.

Szerintünk is igazán szép nők képei, csodás fotók nőkről:

Fiatal magyar vagy orosz nők, számtalanszor mondhatjuk, hogy tényleg átlag feletti szinten vonzóak. A sportolók között is egyre többször vesszük észre, hogy az izmok körül micsoda Nő rejtőzik: Ana Paula Mancino, Allison Stokke, Milene Domingues, Amanda Beard, Flavia Delaroli, Amy Taylor, Maria Sharapova hosszú lábaival, Christine Arron vagy Tanith Jessica Louise Belbin is sokak fejét elcsavarta már. A magyar kézilabdás lányok között is megtaláljuk ez életrevaló, döbbenetesen életerős szép nőinket: Domokos Kinga, Gerstmár Renáta vagy Tápai Szabina sok-sok képe se véletlenül járta be az egész világot.

A mai TVs celebek között: Rácz Ildikó, Nádai Anikó és még sokan mások odafigyelnek az idomaikra. Egy kis ital után már inkább viccesek, a szép beszédben ott sok pontot veszítenek ők is a Való Villában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük