Takács Nikolas riport

Nemcsak a zene, a divat is a vérében van

A himnusszá vált Hallelujah mellett, a legtöbben már csak a védjegyévé lett kalpagokkal azonosítják az énekest, aki elragadó hangszínével nemegyszer a legszőrösszívűbb mentor, Malek Miklós arcára is képes volt gyermeki mosolyt varázsolni. Hogy ki készíti Nikolas fejfedőit – aki, ha öltözködésről van szó, mint kiderült, ösztönösen választ profin -, idáig kevés szó esett. Az X-Faktor legstílusosabb versenyzőjével nemcsak erről beszélgettünk, Nikolas praktikus tanáccsal is szolgált a divat-trend.com olvasóinak. Fiúk, lányok kövessétek!

Divatbeszélgetés Takács Nikolasszal

Erdei Virág Ildikó kalaptervező készíti a védjegyeddé vált fejfedőket, vele a műsor során kerültél kapcsolatba, vagy már korábban is ismertétek egymást?
Virágot a stylistom, Aszmann Timi mutatta be nekem. Mivel jó kalapot nehéz beszerezni, így szerencsére megismertem egy profi kalapkészítőt, akivel még nagyon sokáig szeretnék együtt dolgozni.

Volt-e beleszólásod egy-egy kalap küllemébe, vagy teljesen Virág ízlésére bíztad magad?

Addig nem túl sok kalaptípust ismertem, így Virág bemutatott nekem számtalan lehetőséget, opciót és elkezdtük kialakítani, hogy mi az, ami illik hozzám, ami én vagyok. A közös munka hozta meg azokat az eredményeket, amelyeket a műsorban hétről hétre látni lehetett.

A tehetségkutató műsorban hol a sportosabb, hol az abszolút elegáns oldaladat mutattad meg, melyik vagy te igazából? A hétköznapok során melyik stílus áll hozzád közelebb?

Sokrétű embernek tartom magam, sok mindent szeretek, ezért voltam látható elegáns ruhában és lazában is, mert mind a kettő én vagyok. Fellépni általában elegánsban szoktam, az utcai viseletem inkább a lazább elegáns-sportos, de igazából változatos.

Mesélnél egy kicsit arról, ami a színfalak mögött zajlott, gondolok itt elsősorban a stylistok munkájára? Mennyire beszéltétek meg mit viselj, mennyi beleszólásod volt abba, mit veszel fel?

Az én stylistom Aszmann Timi volt, akivel nagyon jó volt együtt dolgozni. Mindig megbeszéltük az elképzeléseinket. Sok mindenhez kellett igazodni, például az előadott dalhoz, az én kialakult stílusomhoz és hogy egyéni is legyen a megjelenés.

Az adássorozat folyamán előfordult-e olyan öltözék, amiben nem érezted 100%-osan magad? Ha igen, ez mennyire nyomta rá a bélyegét a produkciód minőségére?

Néha nehezebb dolga volt Timinek velem, de sosem volt gond semmivel. Hallgatok rá, mert tudom, hogy profi!

Ki a kedvenc magyar/külföldi divatterveződ?

Bevallom őszintén, hogy nem nagyon ismerem a divattervezők munkáit. Szeretek kényelmesen, jól öltözködni, de nem értek hozzá. Náray Tamást és munkásságát személyesen is ismerem, ezért azt mondom, hogy ő a kedvencem.

Kedvenc márkád?

Van néhány márka, ami mind stílusban, mind pedig árban elfogadható és szeretem. De nekem elsősorban a minőség számít. Sokszor a márka nem garancia erre.

Szoktál-e divatlapokat forgatni, követed-e a trendeket?

Nem nagyon szoktam ilyen lapokat olvasgatni, de ha esetleg egy fogorvosi rendelőben előttem van egy divatlap, akkor szívesen átlapozom, már csak a modellek miatt is. 🙂

Hol vásárolsz a legszívesebben? Mit vásárolsz a leggyakrabban?

Változó. Attól függ, hogy hol, mit nézek ki magamnak.

Mi az, ami mindig ott lapul a táskádban?

Csak pár hónapja hordok magammal táskát, amelyben mindennapos, praktikus dolgok találhatóak meg.

A kalapok mellett egyéb kiegészítőket is szívesen viselsz? Láttuk például a fülbevalód…

Igen, fülbevalóim vannak. Néha viselek gyűrűt, karkötőt is, valamint rózsafűzért, amit nekem készítettek.

Teszel-e valamit a külsődért, sportolsz? Ha bármit megváltoztathatnál magadon, mi lenne az?

Mindig eltervezem, hogy kondizni fogok, de hosszú távon ez sosem valósul meg. Aztán jön a futás, de mivel térdproblémákkal küzdök, ezért ezt sem tudom sokáig csinálni. Így marad az a tervem, hogy táncolni fogok tanulni. Talán ez is elegendő ahhoz, hogy jó karban tartsam magam.

Galántáról érkeztél Magyarországra, észrevettél-e valami különbséget a magyar fiatalok és a külföldiek trendkövetése között?

2005-ben jöttem Magyarországra és akkor azt tapasztaltam, hogy trendibbek a fiatalok, talán jobb az ízlésük, többet adnak magukra, a külsejükre.

Fontos számodra az öltözködés, hogy egyedi és különleges légy. Mit gondolsz a divat társadalmi jelentőségéről?

Nekem mindig fontos volt az öltözködés, hogy mit veszek fel. Bár sosem olvastam divatlapokat, az interneten sem néztem utána, hogy mik az aktuális trendek. Mindig volt, ami tetszett, az ízlésem szerint kombináltam össze a ruháimat saját magamon. Ezt is 10 percben és nem átgondolva.

A parfüm is öltöztet? Mi a kedvenc illatod?

Dolce&Gabbana Pour Homme, ez egy régi kedvenc. Jelenlegi kedvenc pedig Paco Rabanne 1 million.

Mit gondolsz, mi a véleményed a férfi sminkről?

Nem szeretem a sminket, de az tény, hogy bizonyos helyzetekben tud segíteni. 🙂

Az X-Faktornak köszönhetően rengeteg rajongód lett. Mit nézel meg először egy lányon? Fontos a külseje, vagy inkább más befolyásol?

Most elsősorban a saját karrierem felépítése és így a zene a legfontosabb. De aminek jönnie kell, az úgy is eljön… 🙂     Azokat a nőket szeretem, akik odafigyelnek magukra, de ha csak ez van meg benne, akkor az nagyon kevés.

Mikorra várható első lemezed megjelenése, elkezdődtek már a munkálatok?

Van olyan dal, ami biztosan szerepel majd rajta?

Vannak célok és tervek. A lemez nagyon jó lesz, olyan, amire én is büszke leszek. Vannak olyan saját dalok, amik mindenképp rákerülnek majd a lemezre.

Hegedűlni is fogsz a korongon?

Hegedűlni most még nem szeretnék.

Tervezitek-e, hogy az X-Faktoros csoportból többen összeálltok, vagy abszolút szólókarrierben gondolkozol?

Talán lesznek közös munkák, de most mindenki a saját szólólemezén dolgozik.

A közeljövőben merrefelé léptek fel, hol lesznek X-Faktor koncertek?
Ami már biztos, hogy január 14-én Miskolcon, 15-én pedig Debrecenben lesz X-Faktor koncert.

Keresztes Ildikó volt a mentorod, vele a műsor után is tartjátok a kapcsolatot, továbbra is adsz a véleményére?

A műsor kapcsán valóban egy őszinte kapcsolat alakult ki közöttünk és ez a jövőben sem fog változni.

Ki az, akitől rajta kívül még meghallgatod, elfogadod a kritikát?
Minden olyan embertől, akiben a jóindulatot vélem felfedezni és aki építő kritikát tud mondani.

Ha teljesülnek az álmaid és világhírű leszel, kivel énekelnél mindenképp duettet? (Holt lelkek is szóba jöhetnek…)

Szívesen énekeltem volna Luther Vandross-szal, de ő már sajnos nincsen az élők sorában. Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka-Khan, George Benson, Kim Burrell, Will Downing és még számos kiváló előadó, akik szerencsére vannak és akikkel nagyon nagy megtiszteltetés lenne egyszer az életben együtt énekelni.

Ha akad egy kis szabadidőd, hogy, mivel kapcsolsz ki?

Olyankor pihenek, vagy filmet nézek, haverokkal találkozom, zenét írok, vagy hallgatok. Ez igazi kikapcsolódás számomra.

Teszel-e újévi fogadalmat? Ha igen, mit?

Nem teszek semmiféle fogadalmat, mert tudom, hogy úgy sem tartanám be. 🙂

Végezetül mit javasolnál a divat-trend.com azon fiú/férfi olvasóinak, akiknek hozzád hasonlóan a belső értékek mellett azért a harmonikus külső megjelenés is számít?

Mindenki azt viselje, amiben jól érzi magát! Egyszerű tanács, de praktikus.

Képgaléria – RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.