TB fizetés egyénileg mennyi itthon és külföldön

A TBJ (eü.) hozzájárulás fizetése egyénileg hogyan oldható meg, erre kerestük a választ.

A munkanélküliség ma egy egyre gyakoribb állapot, így az álláskeresési járulék, juttatás lejárta után is van élet. Mit tehet, akinek van alkalmi munkája, bevétele, és szeretne orvosi (egészségügyi szolgáltatás) ellátásra is jogosult lenni? Férfi és női társainkat egyaránt fel kell világosítani ebben az új helyzetben.

Jelenleg két(-három) fizetési lehetőség van. Csekk, utalás vagy bankkártyás fizetés.

2013-ban 6660 Ft, napi 222 Ft lett a fizetendő összeg. A mértéke 2011-ben 5100 Ft/ hó volt, és minden hónap 12. napjáig kell befizetni Az összeget a NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető számlára kell utalni, melynek a számlaszáma a következő: 10032000-06056229.
2012-ben 6390 Ft/hó volt a fizetendő összeg. A megjegyzés rovatban mindössze az adóazonosító jelünket kell beírni.

Külföldre költözéskor, ottani járulék fizetéskor és munka vállaláskor a helyi (magyarországi) rendszerből ki kell jelentkeznünk, ellenkező esetben követelni (kérni) fogják a hivatalok tőlünk a fent leírt összeget.

Másik lehetőség, hogy befáradunk a területileg illetékes NAV (Apeh) kirendeltségbe és kérünk csekket, melyen szintén befizethetjük minden hónapban az 5100 Ft-ot!

NAV-TBJ Egészségügyi szolgálgatás egyénileg díjak
Határidők 2013

Komolyan és viccesen a tények:

Kapcsolódó oldalak:
www.apeh.hu/gyik/gyik_2011/jar#faq_5304216
www.jogiforum.hu/forum/23/15955
www.penzugysziget.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=275&Itemid=96

Fiatalok és idősebbek egyaránt küzdenek a problémával, hiszen nincs elég munka, betegség és telített kórházi/orvosi rendelői várók viszont vannak.

Egyéb gondok is adódnak, volt aki fizetett, és mégse volt jogosult a nyilvántartás szerint, más pedig nem fizetett, és mégse dobta ki a magyar TB nyilvántartási rendszer. Továbbá felmerülő kérdés még, hogy ha valaki nem tudja ezt az 5100 Ft-ot sem megfizetni havonta és rosszul lesz mondjuk az utcán, akkor mi történik vele?

Aki nem rendelkezett az előző évben jövedelemmel, annak még nullás adóbevallást sem kell beadni, mintha valahol távol élne külföldön.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nagy női test nagyobb élvezet? Mikor, hogyan, miért…

Attól, hogy valakin akad, férfiasan szólva, egy kis fölös fognivaló még nem kell automatikusan megfosztani …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük