Téli bringázás, kerékpáros ruhák

Bizonyára sokan csodabogárként kezelik azokat, akik télen is kerékpárra pattannak, dacolva az elemekkel. Az ő fejükben egy szélben-hóban vacogó, hidegben fagyoskodó kerékpáros képe él- pedig a körültekintően megválasztott felszereléssel és ruházattal egyáltalán nem vészes a téli bringázás. A kecskén ülve egyhamar rájöhetünk, mennyire mókás a reggel autóüveget vakarászó, vagy buszmegállóban ácsorgó, szitkozódó, átfagyott emberek látványa.

Ha letettük voksunkat a gyors célba érés, és az egészséges életmód mellett, már csak pár apróság beszerzése van hátra. Szerencsére akadnak kerékpárboltok, ahol szívesen adnak tanácsot, és a kiegészítőkből is tudunk válogatni.

A ruházatot illetőleg legfontosabb az ízületek, és az arcüreg védelme. Ezen testrészeink könnyen megfázhatnak, ami kellemetlen tünetekkel jár. Az ízületi fájdalmak ráadásul nem rögtön, hanem évek múltán jelentkeznek! Védjük őket! Testünk többi részén a réteges öltözködés a kulcsszó, hiszen pár foknyi hőmérsékletváltozás is észrevehető. Érdemes jól szellőző, de hőtartó sportruházatot választani, ezek nem csak kerékpárüzletekben, egyéb sportboltokban is fellelhetőek.

Télire nyugodtan használhatjuk a nyáron megszokott kerékpárunkat. Ahogy igazán senki, úgy a bringák sem szeretik annyira a hideget és a csapadékot. Tisztítsuk, kenjük rendszeresen a hajtáslánc elemeit. A kerékpárüzletekben kaphatóak speciálisan téli körülmények közé tervezett kenőanyagot, természetesen ezek a legjobbak, de megteszi a teflonspray, vagy egyéb kenőanyag is. Érdemes minden nap leápolni evvel a kerékpár láncát, meghálálja!

Ezeken kívül már csak egy rücskösebb gumi, és némi gyakorlás szükséges egy havas parkolóban, és nem is kell több! (:


Télen nehezebb tekerni, ezt gyakran észrevesszük, illetve az óvatosság hálás.

A férfi és női kerékpáros ruha hasonlít egymásra, sokszor színekben is alig találunk eltérést, a divat persze megmutatja magát, és a sportos trendek felismerhetőek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Magyarok, tervezők a nemzetközi divatban

A magyar tervezők között találunk tehetségeket, akik a nemzetközi piacon is találhatnak rajongókat. Abodi Dóra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.