Bréééking:

Tillandsia Cyanea: szakállbromélia

A természet szépségei között kiemelten fontos szerep jut a virágoknak. A lányok szépségéhez hasonlóan a virágok szépsége sokakat elvarázsol. Ha szépség, akkor mit szólnátok egy igazi egzotikus szépséghez?A szakállbromélia egy közepes termetű szobanövény, melynek levelei hosszú fűszálakhoz hasonlítanak és laza rozettát alkotnak. Virágzata erőteljes, tömött, pikkelyszerű, rózsaszínes fellevelekből áll.A bíbor színű szakállbromélia (Tillandsia cyanea) szintén egy közepes termetű virág.Virágzata ugyancsak tömött, rózsaszín, pikkelyszerű fellevelei jól mutatnak. A liláskék virágok egymás után nyílnak a felleveleken. Ha alacsony a szobában a páratartalom, akkor nem fejlődnek ki szép kék virágai.Gondozása és fényigény tekintetében érdemes tudni róla, hogy kedveli a közvetlen napfényt. A meleg ...

A természet szépségei között kiemelten fontos szerep jut a virágoknak. A lányok szépségéhez hasonlóan a virágok szépsége sokakat elvarázsol. Ha szépség, akkor mit szólnátok egy igazi egzotikus szépséghez?

A szakállbromélia egy közepes termetű szobanövény, melynek levelei hosszú fűszálakhoz hasonlítanak és laza rozettát alkotnak. Virágzata erőteljes, tömött, pikkelyszerű, rózsaszínes fellevelekből áll.

A bíbor színű szakállbromélia (Tillandsia cyanea) szintén egy közepes termetű virág.

Virágzata ugyancsak tömött, rózsaszín, pikkelyszerű fellevelei jól mutatnak. A liláskék virágok egymás után nyílnak a felleveleken. Ha alacsony a szobában a páratartalom, akkor nem fejlődnek ki szép kék virágai.

Gondozása és fényigény tekintetében érdemes tudni róla, hogy kedveli a közvetlen napfényt. A meleg környezetet szereti. Ügyeljünk rá, hogy télen se csökkenjen 14 °C alá a hőmérséklet abban a helyiségben, ahol tartjuk.

Vízigénye nem sok, egész évben kevés vizet kíván, havonta egyszeri (kétszeri) öntözés elég neki. Kétszeresen hígított tápoldat az, ami jó neki. A leveleit is permetezhetjük az oldattal vagy lágy vízzel.

Páratartalom: magas páratartalmon tartva érzi jól magát igazán, a levelek gyakori permetezését kedveli.

A túlöntözés gyakori hiba szokott lenni a növénnyel kapcsolatban, ezért erre figyeljünk oda, mert csúnya rothadást okoz!

Két legfőbb kártevője a pajzstetű és a viaszos pajzstetű, ezektől óvjuk! Trágyázás, táplálás és öntözés, mindenről kapunk információkat online.

Képek:
Hát ezek a fontos tudnivalók róla. De hol tudod megvásárolni?szakállbromélia virág

Források, linkek például, árak és online rendelés házhoz szállítással: 
www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/tillandsia-tillandsia-cyanea/530/
www.novenyek.info/kaktuszokpozsgasok-es-bromeliak/biborlilas-szakallbromelia/
– Bimbós, díszhagyma és szakáll: www.kosarbolt.hu/tillandsia_szakallbromelia_nagy_1407. 2013-ban 500 és 1000 Ft közötti alap árakat találtunk, olcsó vagy drága, azt mindenki maga látja.

Te vásároltál már ilyen növényt? Mik a tapasztalatok? Mi ennek a virágnak a vonzerejének titka?

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*