Tippek a bőrápoláshoz nyaralás alatt

Végre, elérkezett a nyaralás ideje! Az öröm mellett azonban a megfelelő óvintézkedésekről sem feledkezhetünk meg: bőrünk számára a nyaralás nem a felhőtlen pihenés időszaka, inkább a fokozott igénybevételé. A megfelelő ápolás ezért a nyaralás heteiben, vagy napjaiban kiemelten fontos.

Az epilálást néhány nappal a nyaralás előtt végezzük el. Egy teljes testes peelinggel felkészíthetjük bőrünket az egyenletes barnulásra. A bőrradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, bőrünk puhává, selymessé válik. Fontos, hogy minden zuhanyzás után alaposan kenjük be a bőrt hidratáló krémmel. Az arc, és a dekoltázs bőre érzékenyebb, ezekre a területekre speciális krémet használjunk.

Az utazás napján is fontos a bőr megfelelő hidratálása. A repülőgépben a levegő rendkívül száraz, erősen kiszáríthatja az ajkakat, és a bőrt. A szárító hatású alapozókról ezért a repülőút idejére ajánlott lemondanunk. A fedélzetre felvitt csomag mindenképpen tartalmazzon egy visszazsírozó ajakstiftet, illetve egy kisebb kiszerelésű hidratáló kézkrémet.

Érkezés után a megfelelő napvédelemé a főszerep. A magas fényvédő faktorral rendelkező naptej, gél, vagy spray védi a bőrt a káros UV-sugaraktól. Minél több időt töltünk a napon, annál magasabb a napégés rizikója – főleg, ha a tengernél, vagy a hegyekben töltjük a szabadságunkat. A gyakori napégés hosszútávú következménye akár melanoma is lehet. Általánosan érvényes, hogy legfeljebb 30 percet ajánlott a napon tölteni egyszerre. A napvédő krémet néhány óránként, vagy fürdés után mindig vigyük fel újra a bőrre. A napozást követően mossuk le a bőrt kímélő, pH-semleges tusfürdővel, majd kenjük be hidratáló napozás utáni krémmel. Az arc ápolásához speciális, az arcbőr igényeire kifejlesztett termékek ajánlottak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás Dániába

Dánia egyike a skandináv országoknak. Területe mindössze 43 ezer négyzetkilométer, lakosainak száma 5,6 millió. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük