Tisztelt Mérnök! Édesanyák és Édesapák!

Egy pillanatra se lehet kérdés, hogy jó gyakorlati érzékű, gondolkodni tudó következő fiatal nemzedékre van szükség. Hol legyen a város, ahol vélhetően legfontosabb és legszebb fiatal tanuló éveit eltölti a ‘gyermek’? Pécs, Miskolc, Győr vagy a vad főváros, Budapest?


Budapest, 2012. február 1. – Dr. Vajta László levél hirdetménye: Mivel a továbbtanulás előtt álló fiataloknak és szüleiknek a felsőoktatási tanulmányokra vonatkozó felelősségteljes döntést kell hozniuk 2012. február 15-ig, engedjék meg, hogy az ország vezető műszaki felsőoktatási intézménye nevében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánjaként, tájékoztassam a jelenlegi felvételi lehetőségekről, és felhívjam a figyelmet néhány olyan szempontra, melyek a család közös döntését befolyásolhatják. Amennyiben Önnek, hozzátartozójának, vagy ismerősének középiskolás gyermeke van, kérem, szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa soraimat.


Orbán: “Magyarország jövője a mérnöki világ irányában található” – 2012. február 3. A miniszterelnök szerint Magyarország jövője a mérnöki világ irányában található, ezért kell a legtöbb diákot állami “képzésben a műszaki, informatikai képzés felé terelni. Az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az oktatáspolitikával kapcsolatban kifejtette: Magyarországnak egyrészt korszerűsítenie kell a szakképzését…


Teszem ezt azért, mert a mérnöki pálya választása, a műegyetemi diploma gyors elhelyezkedést biztosít, jobbnál jobb állásokra lehet számítani, tehát olyan befektetés, amelyet a megváltozott finanszírozás mellett is érdemes mérlegelni és vállalni.

A Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK) folytatott egyetemi tanulmányok melletti legfőbb érv az ígéretes szakmai életút. Az egyetemen való tisztességes helytállás és megfelelő nyelvismeret birtokában gyermeke kedvére válogathat a hazai kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint a multinacionális cégek ajánlatai közül versenyképes – az átlagbért meghaladó – fizetéssel és érdekes szakmai kihívásokkal kecsegtető feladatokkal.

A felvételi esélyeket illetően kérem, számoljunk együtt! A Műegyetem műszaki, informatikai és természettudományi területen induló alapképzésein 2012-ben a felvettek döntő többsége, 2200 új hallgató kezdheti meg tanulmányait állami ösztöndíjjal. Ez a szám az érintett szakokra tavaly felvettek számának több mint 80 százaléka! De akkor sincs tragédia, ha netán nem sikerülne bekerülni az állami ösztöndíjas keretbe, hiszen ott van az állami részösztöndíjas forma. Ez utóbbi terheit – a diákhitel mellett – jelentősen csökkenthetik a majdani munkaadók. Több cég is jelezte már nálunk, a BME VIK-en, hogy részben vagy egészében átvállalná fiatal mérnökei részösztöndíjának visszafizetését. Ezen túlmenően a jó tanulmányi eredményt elérő részösztöndíjasok átkerülhetnek állami ösztöndíjas státuszra. Mindez a tanulmányok komolyan vételét igényli, hiszen ellenkező irányú mozgás is lehetséges, az állami finanszírozású hallgató nem megfelelő tanulmányi eredmény alapján kikerül a támogatott körből.

Minden bizonnyal elhangzanak majd érvek a Műegyetem mellett és – netán – ellen, s az is szóba kerülhet, jöhetnek-e lányok is a karra. Ez utóbbira a válasz igen, nagyon sok olyan sikeres és tehetséges hölgy hallgatónk van, akik a villamosmérnöki és informatikai szakokon túl a gazdaságinformatika vagy az egészségügyi mérnöki területen kamatoztatják kiváló matematikai vagy logikai készségüket. Az sem lényegtelen, hogy ezek a szakmák nagyszerűen gyakorolhatók távmunka keretei között is, ami feloldja a család/munka klasszikus dilemmáját.

A kar felvételizőknek szóló honlapján rengeteg információ található a képzésről, a követelményekről, de szívesen adunk személyesen és e-mailen is információt az alábbi címeken és telefonszámokon:

Honlap: felveteli.vik.bme.hu/ E-mail: felveteli@vik-dh.bme.hu Telefon: 06-1- 463 3221, / 463 1501

Az Ön szakmai elhivatottsága és motiváló ereje számunkra is fontos, hogy gyermeke/ismerőse a BME VIK-en kezdje meg tanulmányait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Józsefvárosi piac mint giga-bevásárlóközpont és nagyker bezárt

Alaposan megoszlanak a vélemények a nyolcadik kerületben fekvő Józsefvárosi piacról, a gigantikus bevásárlóközpontról, becenéven a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük