Tökéletes festés: a smink művészete

A smink művészete

A kilencvenes évek búcsút intettek az egyforma, divat diktálta sminkeknek. Már nem a puszta megjelenés számított leginkább, hanem a hölgyek egyéni arcvonásai és személyisége lett a döntő.

A kifutókon egyre több, alig észrevehetően sminkelt modell jelent meg. Valójában azonban művészi, sztársminkesek által készített make-upokat viseltek, amelyek különös varázsa éppen a feltűnő természetességükben rejlett. Mindenekelőtt Francois Nars kezdte terjeszteni a “természetes megjelenést”. A francia születésű, de amerikai állampolgár sminkmester, a legnevesebb színpadi művészek egyike.

Nemcsak Anna Sui, Karl Lagerfeld, Dolce and Gabbana és más designerek vagy neves fotóművészek, így Herb Ritts vagy Irving Penn esküsznek az ötleteire, hanem olyan popsztárok is, mint például Madonna, Nars mindig azon fáradozik, hogy megtalálja azokat a különféle lehetőségeket, amelyekkel kiemelheti az arc szépségét. Mindegy, hogy az természetes, egyszerű vagy extravagáns- nála nem beszélhetünk kialakult sémáról.

Az amerikai Bobbi Brown is a nő egyéniségét tekinti mércének, és ehhez igazítja az arc festését.

“Amikor egy nő belép egy helyiségbe, neki kell hatnia, nem a sminkjének”- ez egy hajdani színházi maszkmesternő egyik alapelve. Bobbi Brown arcai igen természetesek: sokszor a barnának olyan, bőrhöz illő árnyalatait használja, amelyekről szinte észre sem lehet venni, hogy festve vannak.

A sminkmesterek és munkáik mind több elismerésben részesülnek az utóbbi években- és hasonló mértékben megnőtt az érdeklődés a professzionális, testre szabott sminkötletek, valamint természetesen a megbízható termékek iránt is, amelyekkel mindez minél tökéletesebben megvalósítható.

Kevyn Aucoin- többek között Cindy Crawford Revlon-arcának elkészítője-mindent elárul a könyvében, amit csak a sminkelésről tudni lehet, de az idevágó magazinokban is rendszeresen olvashatunk arról, hogyan lehet nagy szemekre vagy telt ajkakra szert tenni. A “sminkmester sminkje” irányzatát Frank Toskan alapozta meg M.A.C. nevű sorozatával, majd másokkal egyetemben Francois Nars, Shu Uemara és Bobbi Brown is megjelentette saját kozmetikai stílusát.

Ötletek és fogások
– A sminkeknek a lehető legjobban kell illeszkednie a bőr árnyalataihoz. Tegyünk egy próbát: ne csak kutyafuttában, hanem otthon közvetlenül az arcunkon (természetes fénynél is) teszteljünk.
– Az alapozót ne úgy vigyük fel, mint a krémeket, hanem az ujjvégünkkel vagy egy szivaccsal nyomkodjuk a bőrre. Így lesz egyenletes a végeredmény.
– A szemöldököt egyenletesen, de ne természetellenesen vékonyra szedjük! Jégkockával csökkenthetjük a fájdalmat, ami segít a gyulladás megelőzésében is.
– A szempillák tartósabban megőrzik formájukat, ha a szempillafogót a használat előtt egy kissé felmelegítjük.
– Az összetapadás elkerülése érdekében a szempillákat közvetlenül a festés után válasszuk szét szempillakefével- vagy fésűvel.
– A rúzs mindig illeszkedjen az alapozódhoz. Krémre krémrúzst, púderre púderrúzst tegyünk, ezáltal elkerülhetjük a foltokat!
– A fekete szemkihúzás és a sötét szemfesték kicsinyíti a szemet, és bizonyos fokig elfedi a pillantást: nagyon óvatosan bánjunk velük!
– Az erős vörös rúzs az elkapkodott festés látszatát kelti, ezért helyettesítsük inkább egy csepp barnával vagy rózsaszínnel.
– Teltebbnek hatnak az ajkak, ha nem belső, élénkebb, hanem külső, világosabb kontúrt húzunk.
– A kontúrceruzának a száj természetes színéhez és a rúzshoz egyaránt illeszkednie kell. Kerüljük a sötét tónusokat, különben mire a rúzs a nap folyamán elmosódik, már csak az önmagában nem éppen jól mutató körcsík marad meg.
A sötétvörös, a csokoládébarna és a lila színek sokszor túl élesek, ezért optikailag kicsinyítik a szájat.
– A rózsafa, a barack és a rózsaszín szájfénnyel történő kombinálása hangsúlyosabbá teszi az ajkakat.
– A rúzs tartósságát növeli, ha először kevés alapozót teszünk a szájra, majd gondosan meghúzzuk a kontúrokat, ecsettel felvisszük az első réteget, végül felvisszük a második réteget is.

Végül egy kis segítség videó formájában a romantikus, nappali smink elkészítéséhez:

: Hogyan legyek jó nő? Smink

Következő videó: videa.hu/videok/emberek-vlogok/hogyan-legyek-jo-no-smink-alapozas-otthoni-praktikak-wLYmQCRb2Zh9wdq4

Képek, különböző sminkek:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Organo Gold, több mint kávé egészségünkre

Ganoderma és az Organo Gold Kávéfüggő vagy? Zombinak érzed magad, ha nem iszol, szinte beteg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.