Újra divatban a nagyipacsker, a TOMS cipők

Toms? Milyen a tökéletes cipő, lehet fekete, barna, élénk színű, készülhet bőrből vagy vászonszerű anyagból, lehet sportos, laza vagy elegáns. Valószínűleg mindenkinek másmilyen a tökéletes cipő. Talán nem is létezik még, nem kapható az üzletekben.

Első pillantásra a TOMS cipők olyanok, mint a nagyi szobapacskere, mégis sokkal nagyobb jelentőségük van, mint hinnénk. A 2006-ban Blake Mycoskie által alapított TOMS cég kényelmes és könnyed cipőkkel próbálja megváltani a világot. Az egész ötletet Blake egyik argentínai utazása ihlette, ahol hatalmas szegénységet és cipő nélkül rohangáló gyerekeket látott. Nézni amint a szegény gyerekek mezítláb hatalmas távolságokat tesznek meg azért, hogy vizet hozzanak maguknak és családjuknak, nem könnyű. Tenni viszont azért, hogy ez ne így legyen mindenhol, talán könnyebbnek tűnik. Blake Mycoskienak egy argentinai utazás elég volt ahhoz, hogy elhatározza alapít egy céget, amely nem elsősorban saját anyagi gyarapodását, hanem mások megsegítését fogja célozni. Így jött létre a TOMS – Shoes for Tomorrow. Argentinában felismerte az innen származó spárgatalpú vászoncipők egyszerűségét, melyek még ma is forradalmas megoldást nyújtanak a cipők világában. Egyszerűségük talán nem teszi őket a legelegánsabb cipőkké, de minden megvásárolt pár cipő után egy új pár cipő kerül elajándékozásra egy rászoruló gyermek számára. Úgy tűnik az emberek felismerik az efféle jótékony ötletek célját, és a TOMS cipők mára nagy kelendőségnek örvendenek. Csak az első üzleti évben a cég 10.000 pár cipőt adott el, melynek köszönhetően 10 ezer rászoruló gyerek kapott új cipőt Argentinában. 2010-re a TOMS cég által ajándékozott pár cipők száma elérte az első milliót. A TOMS ma már több mint 50 országban adakozik a rászoruló gyerekeknek.

cipő adományozás, ajándékozás

Mit is kínál a TOMS márka? A már megemlített spárgatalpú Classics modellek mellett számos egyébb stílust is kínál a cég. Többek között találhatunk magunknak Cordones cipőket, melyeket viselhetünk fűzővel vagy anélkül, akár csak a Botas stílust. A Stitchout típusú cipőket csak fériak számára, a Wedge és a Wrap Boot cipőket pedig csak nők számára készíti a cég. Továbbá fiatalok és gyerekek számára is megtalálhatjuk a Youth és a Tiny TOMS stílusokat. Ráadásul a TOMS még az állatbarát emberekre is gondolt és megalkotta a Vegan-friendly stílusú cipőket minden korosztály számára, melyek semmilyen állati eredetű anyagot nem tartalmaznak. Nem kis meglepetésre a cég számos egyébb TOMS logóval ellátott cuccot is gyárt, melyek megvásárlásáért szintén egy pár cipő találhat gazdára.

A TOMS márka kínálata és minden információ elérhető az alábbi címeken:
www.toms.com
www.facebook.com/toms

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük