Tunika rendelés óriási kínálatból

Hol van már az az idő, amikor kizárólag a kismamák kiváltásága volt tunikát viselni? 2008. óta töretlen népszerűséggel tartja magát trendben ez a multifunkciós, hosszú pulcsiként és rövid ruhaként egyaránt használható ruhadarab, melynél kevés praktikusabb és egyben divatosabb öltözéket tudnánk említeni.

A tunikaviselés divatja valójában a messzi régmúltban, egész pontosan az ókorban gyökeredzik, a len- vagy kendervászonból készült előbb ujjatlan, majd ujjas ruhadarabot hölgyek és urak egyként viselhették. Akkoriban a fehér darabok számítottak a legelőkelőbbnek, így azt mindenki tartott ruhatárában, míg a szenátori rangot vastagabb csík jelezte, a bíbor színű tunika viselését pedig jogokhoz kötötték.

Ami azt illeti a 2010-es esztendőben a virágékes muszlintunikák voltak a legkelendőbbek, de pamutból készült társaik is nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalabb korosztály körében, nem hiába találjuk meg őket a H&M idei tavaszi/nyári kínálatában is.

A tunika nagy előnye, hogy a teltebb idomokkal megáldott hölgyek és a soványak egyként viselhetik őket, hisz míg előbbieknél, ahol kell, ápol és eltakar, egy szűk nacival és a legendás 80-as éveket idéző övvel viselve a vékonyabb hölgyek alakján is sokat javíthat. A másik pozitívum, amit a tunikák javára írhatunk, hogy majd minden alkalomra viselhetjük őket. Míg egy csinos, fényesebb anyagú darab egy jelentős eseményen is megállja a helyét, egy sportos pamut tunika a hétköznapok során is lezser eleganciával ruházhatja fel viselőjét. Húzhatunk hozzájuk akár trendi, combközépig érő csizmát is a lá Gucci, vagy Roberto Cavalli, így az extrém megjelenés is garantált.

A nagy designerek mellett sok sztár is a tunikára esküszik. Míg a hazai celebek köréből említhetjük Szekeres Nórit, vagy Ördögh Nórit, a külföldi színésznők krémjéből legyen elég Sigourney Weavert felhozni példának, aki az idei Oscar gálán örvendeztette meg a nagyérdeműt az ominózus red carpittal harmonizáló, bíbor vörös tunikájával.

Termékfotók:

Ha kedvet kaptunk a vásárláshoz, igazán nem lesz nehéz dolgunk, elég csak nyakunkba kapni a belvárost. Majd minden kisebb, nagyobb divatcég tavaszi/nyári kínálatában megtalálható ez a rendkívül jól kihasználható és variálható darab. Kényelmesek természetesen próbálkozhatnak a világhálón is, csinos muszlintunikákat, és könnyű, sportosabb vonalvezetésű darabokat lelhetnek az internetes webáruházakban is, egész megfizethető áron. A bonprix.hu-n például már 2-3 ezer forintért beruházhatunk egy alapdarabra, melyet megfelelő kiegészítőkkel passzintva nemcsak dögössé, változatossá is tehetjük nyári toalettünket.

Ugye már tuja mi a Tunika? Ma is tanulhattunk valamit. Röviden így is jellemzik őket, a ma már női ruhákat: Hosszított felsőrész, női ruha, amelyet nadrágokhoz viselnek. A római időkből származik. A férfiak viselete volt, általában övvel hordták.

A középkorban egészen a 14. századig általánosan viselt ruhadarabfőként az alsóbb néposztályokban, lenvászonból is. Rövid felsőruhaként vagy dupla szoknyaként a chemise-ruhákon hordják. A 19. és a 20. században többször is újra megjelent. Alkalmi selyem, szatén vagy Ed Hardy elit márka, mindenről kapunk információt online.

Speciális üzleteket  nem kell keresnünk, számtalan bolt és a piacok is árusítják ezeket a ruhákat. Eredeti márkás, másolt vagy jól sikerül török és kínai. Nekem is régóta egy kedvencem a tunika. Akciókban márkásat, nyáron egy-egy szexi darabot bedobok a kosárba. 2010-ben is biztosan divatban, kényelmesen és szinte minden méretben.

Árak a 3000 Ft és 12000 ezer forint között mozogtak, használt ruha kereskedésben (turi), 600 Ft-tól kiváló minőségű és hozzánk illő stílusú darabokat találhattunk egy szerencsés napon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Porciókontroll – avagy mitől lesz nagyobb a kisadag?

Porciókontroll Nemcsak az adagok mérete, a tányér színe is számít, hasonlóan ahhoz, milyen ruhát viselünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük