Turkálás divat, vásárlás türelemmel

Van normál és szenvedélyes turkálás. A lényeg, hogy mindig legyünk résen, és alapból se utasítsuk el.

Az utóbbi években Magyarországon rengeteg sok turkáló (kilós és darabos) bolt nyitott. A minőségi márkás angol használt ruhás üzlet kifejezés szinte minden városi ember fejébe beégett. A régi, értékes vintage ruha kipecázása igazi mesébe illő történet, mégis megesik egy évtizedben mondjuk egyszer.

Ami igazán szükséges a sikeres turkáláshoz (válogatáshoz a vállfák közt), hogy türelmes légy. A második dolog, hogy nem érdemes konkrét elképzeléssel menni, olyat szinte sose találnánk. Rengeteg a tapasztalt vadász, néhány jó darabot ők egyből elvisznek ismerőseiknek.

Rengeteg ruhát elszabtak, elméreteztek, ezért is kerültek a sorsukra, a másiknak az anyaga nem igazán jó, harmadiknak valami apró hibája van csak, és olykor teljesen hibátlan a ruha.

Mindig gondoljuk át a vásárlás előtt, hogy mire, mennyi ideig, hányszor tudom a csábító ruhadarabot hordani.

Egy hiányzó gomb egy farmernadrágról sose tántorítson el! Egyik kedvenc farmernadrágom pont így vettem (Zara).

Gyermekruha, olykor nagy tömegben érkezik, jó a minőség, családosoknak érdemes 5-6 kg-ot kiszedni, amit kb. a következő 2 évben hordanak a növekvő gyermekeink, és egy részüket még tovább is tudjuk adni (pulóverke, nadrág, erős póló,…)

Cipőt a legritkább esetben veszünk használtan, ami ok lehet az pl. egy amúgy is csak hónapokra használatba vett gyermek focicsuka, amit alig használt az előző gazdája, és mi mondjuk májustól októberig akarjuk az edzéseken vagy hobbi meccseken hordani. Bátyámnak annak idején volt egy csukája a meccsekre (2 évig bírta), az edzéseken közben 3 olcsó cipőt szétrúgott.

Táskát nagyon ritkán érdemes így venni, ritka a jó vétel, ami ráadásul tényleg hozzánk illő.

Alkalmi ruhák vásárlására, könnyű koktél ruha, kabátka stb., no igen, erre való gyakran a használt ruha, Kookai, Zara, Armani, …, igazán szépek akadnak a horogra olykor.

Videó, ruhák tonna-(1000 kilogramm)-számra:
youtu.be/n7JLkS98hC4.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.