Újrahasznosítás leleplezés globál

Újrahasznosítás igazsága, az átverés, hasznok és károk a lenti videóban részletesen (angolul). Az újra hasznosítás bonyolult folyamata energiapocséklássá is válhat, pénzben már így is drága mulatság. Tudjuk meg, hogy valójában mi az újrahasznosítás!

Mi újság az óceánokba öntött elképesztő mennyiségű műanyag szeméttel? A városok termelik a legtöbb szemetet, ezt eddig is tudtuk. Míg a természeti népeknél alig van hulladék, a falvakban hetek alatt jön össze pár kiló fém, üveg és egyéb kidobandó, addig egy városi lakó képes napi két kilogrammot is kitermelni.

Sokszor olcsóbb újat gyártatni (fejlődő országokban vagy olcsó alapanyagokkal), ezért is gyűlik a szemét, egy része elégethető, az is limitált mindenféle nemzetközi szerződések, jogszabályi gátak miatt így gyűlik a kupac (valahol). A veszélyes hulladékokról ne is beszéljünk! Dehogynem :), minden fontos, főleg az egészségünk.

A kormányok a mi pénzünkön adnak egy jó érzést, de nem tisztességes és gazdaságos a mozgalom, van aki jól jár, a szemétből épült dombbal mi lesz? A következő századokat bemutató katasztrófafilmek és scifik részben már megvalósultak (most a jelenben). Amit nem látunk, az még ott van (messze, mélyen vagy letakarva).

Az embereket átverő, túlságosan szelektív kukás rész a legjobb: youtu.be/AZTrJi9l3CM. Szelektív torna.

Magyar, szegedi komposztáló üzem: www.szkht.hu/page.fcgi?rx=&item=&nyelv=hu&menuparam3=89&type=3. Modern európai megoldások.

A csatornákon, szennyvíz tisztítókon keresztül is újrahasznosítás történik.

Mi az újrahasznosítás? “Gyakorlatilag egy jó érzés :).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.