Ünnepi női öltözködés a télies ruhatárban

Ünnepi, báli ruhákat, a tömeget, a közösségi szereplést sok nő bizony még a mai napig sem kedveli. A félelem természetes velejárója ennek, és ezt a kezdeti nehézséget leküzdve máris minden nő tudja, hogy mi szükséges a felszabadult mosolyok és jó beszélgetések mellé egy szép estén. A nagy felhajtást néha érdemes elkerülni, de a kultúra, a jó társaság, a zene, a balett, a kiállítások és még néhány egyéb ünnepi alkalom is az idő eltöltésének kellemes és emlékezetes módja lehet.

Van olyan, aki imád eljárni otthonról, neki az is mindennapos, hogy csinosak és feltűnően szépek legyenek.

Az elegáns ruhadarabokat vesszük tehát elő, ezeket érdemes nagy műgonddal és átgondoltsággal megvásárolni, hiszen ezek nem munkahelyi vagy más egyenruhák, ezeknek kombinálhatóaknak kell lenni, és egyéniségünk megannyi színét meg kell tudni mutatniuk.

Annak ellenére, hogy nem a férfiak alakítják az ünnepi női divatot, mégis hozzájuk (párunkhoz) illesztjük az alkalmi viseletet.

A frakk és a nagyestélyi manapság már túlzás, a jelenlegi gazdasági szintünkön egy nagyon szűk réteg ruhatárában szerepel. Férfi szemmel ez picit szomorú, mivel a hosszú női ruha mélyen dekoltált, igen kellemes, ünnepi, nem-hétköznapi látvány. A kiegészítő kabátka, stóla, pelerin, elegáns kesztyű, ékszerek, merész kiegészítő színek, a formák előnyös megmutatása feldobja a légkört.

Milyen szép a színe! Szalagavató bálra kérem.

Jelenleg a kisestélyi a legelterjedtebb, amely nem oly feltűnő, gyakran egyetlen elegáns fekete ruha, ezek időtlenek, mióta bekerültek a köztudatba, lehet ez borvörös bársony ruha, vagy egy mai modern egyéniséget sugárzó ruha.

A sokszínűség gyönyörű, amikor különböző országok kultúrái találkoznak egy estélyen, az az igazi jelmezbál.

A látványos ruhákért versengés folyik, a szép és trendi táskák szintúgy a mai napig megőrjítik a nőket. Szerencsére vannak időt álló darabok, amik 25-30 év után is visszamosolyognak ránk, Chanel, Yves Saint-Laurent, Armani, de a magyar, spanyol és például ciprusi kézművesek márkajelzés nélküli kiváló minőségű bőr táskáira is itt szeretnék felhívni a figyelmet, amely, ha kicsit népi, kicsit retro is egyben, akkor lefőzhetetlenül figyelemfelkeltő.

A fodrászok, kozmetikusok, ötvös és ékszerész kisipari szolgáltatók /alkotók kiváló munkáira is itt szeretnénk felhívni a figyelmet, néha minimális áron kapunk az úri hölgyekéhez felnövő nőies stílust és hatást.

Fontos, hogy tudjuk magunkat reálisan látni, és az alkalomhoz illő színeket és elemeket ötvözzünk. A szakmai hovatartozást is megmutathatja egy férfi ruha, vagy a nőknél a szociális érzékenység kifejezője is lehet például.

Vannak nőies ruhák, amelyek a magas színvonaluk és időtállóságuk miatt nagyszüleinktől is megörökölhetőek, Coco Chanel, Audrey Hepburn, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe nevei nyomán a legtöbben fel tudnak ilyeneket idézni. Itt nem a fiús megjelenésre gondolunk, azt is bemutatták többnyire a filmvásznon, de mi maradjunk az „örök nő” mellett.

ruha extra estélyre, bálra
Feltűnés a maga módján

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Talpbetétek a cipőboltokban

A Deichmann cipőbolt a talpbetétek piacán kiemelkedően jól használható kínálattal szolgálja a vevőit. Legutóbb egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.