Utazás Dániába

Dánia egyike a skandináv országoknak. Területe mindössze 43 ezer négyzetkilométer, lakosainak száma 5,6 millió. Az ország nagyrészt egy félszigeten fekszik, délen Németországgal határos. Fővárosa Koppenhága, amely légvonalban kicsit több, mint 1000 km-re van Budapesttől. A hivatalos nyelv a dán, de sokan tudnak angolul, és szívesen segítenek is a turistáknak. Az országban található UNESCO világörökségének részei: Jelling viking emlékei – a templom és a rúnakövek, a Roskilde-székesegyház és a Kronborg kastély.

Dánia nem egy kifejezett idegenforgalmi paradicsom, a látnivalók legnagyobb része a fővárosra koncentrálódik. Vidéken inkább a táj, a barátságos kisvárosok, a kedves kis házak, a termőföldek jelentenek látnivalót.
Koppenhága nem olyan jellegzetesen skandináv, mint Stockholm például, de itt is látszik mindenkin, hogy jómódban élnek az emberek. Általában nyugodtak, sportosak, látszik a városokon a rendezettség és szervezettség. Mindenütt tisztaság van, és a közeli tenger miatt tiszta a levegő.

A városban található Európa leghosszabb sétálóutcája, az 1800 m hosszú Stroget. Jó itt üldogéli, és figyelni az embereket. Sokak kedvence a Nyhavn ( Új kikötő ) nevű városrész a sok kis színes házikóval, a csatornákban mozgó hajókkal. Sok hangulatos kávézó is van a környéken. Érdemes kipróbálni a vízibuszt, de talán a legjobb közlekedési eszköz a városban a kerékpár. Érdekes színfolt a városban a Christiania nevű negyed. A hetvenes években a hippik uralták, egy külön város volt a városon belül, ahol még ma is látni néhány érdekes fazont.

Összefoglalva tehát aki szereti a skandináv életstílust, az ne hagyja ki ezt a kedves kis országot, megéri egyszer ellátogatni ide is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszunk a családnak nyaralást?

Amikor eldöntjük, hogy nyaralni megyünk, akkor számos dolgot figyelembe veszünk, amikor kiválasztjuk az úti célt. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük