Versace parfüm

Márkás 30, 40, 50, 75 és 100 ml-es parfümök, és még jóval több élettel teli csábítás a divat óriástól alább. Rövid történet után a konkrét termékek leírással a cikkünkben.

Gianni Versace 1946. december 2-án Itália déli csücskében, Reggio Calabriában született. 18 évesen édesanyja, Francesca ruhaüzletében árubeszerzőként dolgozott. Saját ruhái tervezésébe 22 évesen kezdett. Először egy helyi ruhanemű készítő látott benne fantáziát, aki fel is kérte, hogy tervezzen egy kollekciót, melyet Francesca Versace ruhaüzletében értékesítenének. Versace ennek eredményeként vált ismertté a divat fővárosában, Milánóban. 25 évesen költözött a divat fellegvárába és szabadúszó tervezőként kezdett dolgozni Gennynek, Complicenek és Callaghannak. Saját cégét 1978-ban alapította, első férfi kollekciójával a rákövetkező évben debütált. Szintén ez idő tájt kötött együttműködést Richard Avedonnal, az amerikai fotográfussal, akit az összes Versace katalóguson rajtahagyta keze nyomát, és akit Versace számos könyvének társszerzőjeként jegyeznek egész a designer haláláig, 1997-ig. Versace tragikus és hirtelen halála meglepetésként érte a világot. Az egész földgolyóbis egy különleges tehetség halálát gyászolta, amikor az élők sorából elbúcsúzott a divat utolsó császára.

A Versace parfümvonal bevezetésére elég sokáig, 1992-ig kellett várni, ekkor jelent meg az első Versace által szignózott parfümcsoda. Az 1990-es években aztán soron követték egymást a népszerű illatok, előbb a Versus férfiparfüm, majd 1995-ben a Blonde, végül az utolsó illat, ami még Versace életében piacra került, az álmodozó, vagyis a The Dreamer. 2003-ban dobták piacra a Versace Man-t, a Glam-et és a Crystal Noirt, mely 2004-ben a parfümipar igazi kasszasikere lett. 2005-ben vezették be a Versace Man Eau Fraiche-t és a Bright Crystalt. 2007-ben a vállalat ismét valami újdonsággal kedveskedett a márka rajongóinak, ez volt a Versace by Versace. Az évek során piacra került számtalan illatkompozíció védjegye a híres medúza logó, mely ott virít az összes Versace kreáción.

Versace a divat világát a szórakozással egyesítette. Gyakran merített ihletett kortárs filmrendezők alkotásiból, de az utca népe is ösztönzőleg hatott rá, hogy a művészet- és divattörténetről már ne is beszéljünk. Bár köztudottan fülrákkal küszködött, életét végül egy sorozatgyilkos, Andrew Cunanan oltotta ki 1997. július 15-én. Ma a Versace-csoport teljes egészében a Versace család tulajdonában áll (50%-a Allegra Beck Versace-é, Donatella Versace 20%-ot kapott, Santo Versace pedig 30%-ot. A vállalkozást valójában a hidrogénszőke Donatella irányítja.).

Baby Rose Jeans

A Baby Rose Jeans Eau de Toilette 50 ml-es spray változatát 1995-ben dobták piacra. Frissítő, virágos illat, mely a mandarin, az ibolya, a szantálfa és a vanília kavarcsából született. Versace ezt az illatot azoknak a hölgyeknek ajánlotta, akik irodai munkát végeznek.

Versace Baby Blue Jeans

Mivel a farmer leginkább a gyerekek és a tinédzserek legkedveltebb ruhadarabja, ez a parfüm épp azt a spontaneitást, frissességet, kreativitást és empátiát nyújtja kedvelőinek, amit nevével is felidéz. A Versace divatház 1995-ben dobta piacra a Baby Blue Jeanst, ezt a csípős, fűszeres, levendulás, borostyános illatot. A citrusok családjából a zöldcitrom és mandarin kapott helyt az illatpalettán, a virágillatok közül a rozmaring és az írisz, a fás alapjegyekről pedig a szantálfa, a cédrus és a pézsma gondoskodik. A Versace Baby Blue Jeans egy frissítő illat, a zöldcitrom, a bergamot és a pézsma kavalkádja.

Blue Jeans

Hála Gianni kreatív érzékenységének, a farmer mítosz napjainkra testet öltött. A tervező egy igazán fiatalos, gátlástalan, de ugyanakkor kellemes illatkompozíciót alkotott, mely kortalanságának köszönhetően belesimul Versace páratlan stílusvilágába. A kék égbolt és a langyos szél juthat eszünkbe erről a klasszikusról, melyet Versace a teremtés koronáinak szánt, meglepő, szinte azonnali tiszta frissességével. A parfüm alapkarakterét a fás jegyek adják, a szantálfa a cédrus és a tölgymoha.

2008. márciusában a Versace divatház újracsomagolta a Jeans kollekció parfümjeit, mert túl sok hamisítvány özönlötte el a kozmetikai piacot, melyeket szerettek volna mielőbb kiszorítani. A terméket Versusnak nevezték el, mely a Versace divatház terjesztői körökben ismert neve.

Versace Bright Crystal

Az eredeti kristálykupakkal ellátott, designos üvegcséjű parfümcsoda élénk, virágos illatának köszönheti sikerét, melyet a lédús gránátalma szemeknek, a lótuszvirágnak, a borostyánnak és a pézsmának köszönhet. A Versace hölgyek tökéletes illata, azoké, akikből a kellő erő és magabiztosság sem hiányzik, mégis minden porcikájukban nőiesek, érzékiek és elbűvölök. Ha emlékszünk még a luxusparfüm reklámjára, a kócos szőke modellben talán magunk is Brigitte Bardot huszonegyedik századi alteregójára ismerünk.

Crystal Noir

Öt évvel a Versace Women bevezetése után, mely a márka legfelkapottabb illata volt, mutatták be a Versace Crystal Noirt. A könnyű, légies és modern orientális, virágos illatkompozíciót, melyet Donatella kedvenc virága, a gardénia ural, Antoine Lie álmodta meg. A parfüm friss szívjegyeit az érzékien gazdag virág adja, melyet a csábító és érzéki borostyánkő tesz teljessé.

Feketébe hajló lila üvegcse, fekete formájú gyémántdugó – ami a parfümcsoda designját illeti egy cseppet Dior Poisonjára emlékeztet.

Jeans Couture Glam

Ezt az illatot a város villogó neonfényei és a tetőtől-talpig Versacét viselő hölgyek ihlették, a Glam egy eredeti luxusillat, élénk és kifinomult, maga a megtestesült rózsaszín szívverés. Érzéki, modern és abszolút nőies illatkreáció, melyet mandarin levelek és rózsabors fűszerez. A parfüm alapjegyeit a cédrusfa és a fekete pézsma adja.

Már a parfüm üvegcséje is csábítóan szexi, pink gyémántokkal kirakott palackot képzeljünk el!

Pour Homme

Ismételten egy férfiillat, melyet Versace mediterrán gyökereire támaszkodva hívott létre. Tökéletes illat azon modern férfiak számára, akik elég értelmesek és kellőképp ön- és céltudatosak. A parfüm alapjegyeit a tonka bab és a pézsma adja, a szívjegyek között ott találjuk a muskátlit, a zsályát, a kék jácintot és a cédrusfát is, míg a fejjegyek sorát a bergamot, és a keserű narancs levelek gazdagítják.

The Dreamer

Az álmodozó, az az ember, aki nem ismer határokat, aki természetesen éli meg erejét, akinek eleganciája spontán módon, belülről fakad. A Dreamer egy meleg hatású, ugyanakkor frissítő illat, a természetesség árad belőle, egyszerre érzéki és nyugtató. A Dreamer parfümben egy életmód öltött testet. A férfias illat alapjegyeit a tonka bab, a pézsma és a borostyán adja, melyet citrom, zsálya, cédrus és muskátli fűszerez.

VS Uomo

A Gianni Versace által megálmodott frissítő, keleties, fás illatot 1999-ben dobták piacra, a férfias illat harmóniáját a citrusok és az édes fűszerek izgalmas kombinációja adja. Versace az Uomot egy mindennapi parfümnek szánta, melyet elsősorban nappal ajánlott a teremtés koronáinak magukra löttyinteni.

Versace

Donatella Versace legújabb illatának az egyszerűség kedvéért a “Versace” nevet adta. A virágos illat feketeribizlit, orgonát, lótuszvirágot, orchideát, jázmint, pézsmát és cédrust tartalmaz. Ami az üvegcse designját illeti, a mai minimalista stílusra jellemző letisztult forma köszön vissza, melyet a Versace hagyománynak oly kedves aranymedúza logó ékít, akár egy lapos dombormű.

Versace L Homme

A Versace férfi tudvalevőleg kifinomult, milyen lehetne hát az illata? A L’Homme egy lenyűgöző keleti illat, mely az érzékiség és a frissesség közt lévő ellentétet feszegeti, a mediterrán citrusfélék koktélja, melyben jól megférnek egymással a fás és virágos alapjegyek.

Versace Man

Ez a szexi illat a modern és a klasszikus stílusjegyeket ötvözi, olyan, mint a Versace férfi, könnyed elegancia, frissesség és mediterrán stílus jellemzi. A parfüm szívjegyeit olyan egzotikus fűszernövények adják mint a kardamom és a sáfrány, míg az alapjegyek között ott találjuk a dohányt is.

Versace Man Eau Fraiche

A Versace Man könnyebb, “tejszínes” változata. A modern férfiak parfümje, akik elég karizmatikusak és dúskálnak az önbizalomban. Azon férfiaké, akiknek a lelkükből árad az ereje, kisugárzása. A sáfrány mellett az Eau Fraicheban helyt kapott a tárkony, a bors, és a rózsafa is.

Versace Woman

Ez a parfümcsoda tökéletes összhangban van a Versace divatház couture remekeinek stílusával. Elegáns, csábító illat a modern értelemben vett szépségeknek. Könnyű virágos, gyümölcsös és fás illatok alkotják, többek közt jázmin, vadrózsa, lótusz, szilva, málna és libanoni kék cédrus, valamint pézsma és borostyán.

Versense

A Versense a frissesség és érzékiség egybeolvadását fejezi ki, már neve is az érzékiség ígéretére utal. A természet elemei ihlették, melyet a Versace divatház a magabiztos, életteli és érzéki hölgyek számára alkotott meg.

„A Versense egy olyan illat, melyben a modern és a mediterrán elemek az elbűvölő Versace nő érzékiségével keverednek. Ez a parfüm azon illatok kavarcsából született, melyeket rajongásig szeretek, melyek valóban közel állnak a szívemhez” – nyilatkozta Donatella Versace.

És hogy melyek ezek az illatok? A zöldmandariné, a fügéé, a tengeri liliomé, a kardamomé, és a parfüm fás alapjegyeit adó szantálfáé, cédrusé, olíva cserjéé és a pézsmáé.

Versus

És végezetül ejtsünk néhány szót a 2010-es esztendő parfümújdonságáról, a Versusról is. Ez a friss illat a nők sokféleségét ünnepli, a punktól a dallamosig, a szelídségtől a keményszívűségig minden érzést, hangulatot képes kifejezni. A parfüm alapjegyei is ezt a kortárs sokszínűséget tükrözik, dinamikusak, mégis abszolút harmonikusan illeszkednek egymáshoz, ott találjuk köztük a rózsát, a kumquatot, és a pacsulit is.

Az egyes parfümökhöz, legyen szó akár női, akár férfi illatkreációkról természetesen tusfürdők, testápolók, spray-k és nyugtató after shave-k is tartoznak, csakhogy teljes legyen a kollekció.

Ha Elton John, vagy ne adj isten Jennifer Lopez babérjaira törnénk, esetleg ízlésüket, stílusukat követnénk csak, mely a Versace divatházra oly jellemzően kellőképp merész, de ugyanakkor végtelenül sikkes is, kezdjük a megfelelő Versace parfüm kiválasztásával! Az interneten számos webáruházat találunk, ahonnét térítésmentesen házhoz is rendelhetjük kedvenc illatunkat. Versace rajongók, parfümvadászatra fel! Az online rendelés sokszor jóval olcsóbb mint a drága plázák üzleteiben elcsábulni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért divat a facebookos like?

Miért divat a facebookos like-olás, Tetszik :)? Kinek és hogyan érdemes facebookolni, egyedi felhasználóknak és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.