Vespa robogók, Vespa kismotor mánia

Vespa

Robogó mánia? Jó hírünk van azok számára, akik a kismotorok szerelmesei. Ebben a cikkben a Vespa robogókat mutatjuk be.
A története nem lehet teljes a Piaggio története nélkül. Ennek egyszerű az oka, hiszen a Vespa nem egy gyár, hanem egy jól kitalált márkanév, amellyel az első, a Piaggio gyárban készített robogókat illették. Az első Vespa Corradino D’Ascanio tervezőmérnök asztalán született meg 1946-ban, amely nevét Enrico Piaggionak köszönheti, aki a működő prototípus megpillantása után egy darázsra, olaszul vespára asszociált.

Az első bemutatók sikeresek voltak, meggyőzték úgy a szakmát, mint a közvéleményt. Elindult az értékesítés, az első évben, 1946-ban rögtön 2 500 darabot gyártottak le.

1947-ben ezt a számot sikerült megnégyszerezni, ekkor 10 535 robogó gurult ki a gyárkapun. A sikertörténet folyamatos volt, a gyártás és az eladások exponenciális ütemben nőttek, 1956. április 28-án elkészült az egymilliomodik motor.

Mára a Vespa robogók egy ikonná váltak, melyet az olasz divattal is próbálnak egybekötni. Ez nem csupán egy robogó, hanem egy életérzés, hangzik el számos robogó tulajdonos szájából ez a mondat. Több európai országban létezik hivatalos Vespa klub, amelyen keresztül a tagok kiélhetik motorozási élvezeteiket, csoportosan kirándulhatnak, barátságokat köthetnek, és mindezt egy kisméretű ám szeretnivaló motornak köszönhetően.

Magyarországon is 2004 óta létezik országos Vespa klub, melynek székheye Budapesten található.

Az Egyesület a Vespa típusú gépjárművek fenntartásával, gyűjtésével, üzemeltetésével, versenyeztetésével és kiállításával foglalkozik. A klub számos rendezvényt szervez évente a tagoknak, fanoknak (őrülteknek). Bármely magánszemély tagosodhat, aki teljesíti a klubtagság feltételeit. Bővebb információ erről a Vespa Klub Magyarország honlapján olvasható.

Ezen felül a robogó tulajdonosok számára, vagy azok számára akik egy ilyen kismotort szeretnének beszerezni, nagy segítséget nyújt a VespaService, amely honlap 2010-ben alakult és jótanácsokkal látja el az érdeklődőket bármilyen Vespával felmerülő probléma esetén. Ha bármilyen kérdés, vagy probléma merülne fel akár a vásárlással, akár a karbantartással, akár szereléssel kapcsolatban, a VespaService.hu csapata készségesen áll a márka szerelmeseinek szolgálatára.

A Magyarországon forgalmazott típusok közül, mindenki megtalálhatja a magához illőt: 50, 125 és 250-300 köbcentis méretben.
A hivatalos nemzetközi honlap: www.vespa.com

És akkor nézzünk néhány standard modellt, valamint az idén piacra dobott legújabb Vespa 946-ot:

Fotók, ízelítő képek:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nagy női test nagyobb élvezet? Mikor, hogyan, miért…

Attól, hogy valakin akad, férfiasan szólva, egy kis fölös fognivaló még nem kell automatikusan megfosztani …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük