Veszprém táncegyüttes

A táncegyüttes 37 éves fennállásának ideje alatt több mint 1500-szor lépett a közönség elé, mindig nagy sikert aratva. Hazánkban több mint 106 településen és külföldön pedig 32 ország több mint 140 városában mutatták be produkcióikat.

Az együttes menedzsere Kovács József valóban jól végezheti a dolgát, mivel szerepeltek Európa legtöbb országában és Európán kívül, többek között Kanadában, Izraelben, Egyiptomban és Tajvanon is. Több nemzetközi díjat is nyertek. A lengyelországi Zakopáné-ban, 2004-ben rendezett fesztiválon kategória győztesek lettek, majd rá egy évre Litvániában elnyerték a fesztivál fődíját. Palma de Mallorcán 36 ország versenyében, tánc kategóriában első díjat nyertek 2007-ben. Az együttes állandó zenekara szintén díjat nyert Litvániában és Zakopáné-ban egyaránt.

A tánccsoport a kilencvenes évek közepétől Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt művészeti együttese. Három Gizella díjjal, egy Pro Urbe díjjal és egy Pro Comitatu díjjal is büszkélkedhetnek. Az elmúlt évtizedekben 54 koreográfus, 120 koreográfiát készített a tánccsoportnak. A Veszprémi Táncegyüttesért Alapítvány működteti az együttest. Rendszeres fellépői a minden évben megrendezett és Veszprémben már hagyománnyá vált Gizella napoknak. Az együttes 1974-ben alakult olyan magyar fiatalok jóvoltából, akik kedvelik a magyar zenét, kultúrát és táncokat.

2011. Augusztus 20.-án jó volt volt őket látni Balatonfüreden, kicsit ismerősek is voltak, talán máshol is láttam már őket fellépni pár évvel ezelőtt.

Dorka

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visszér kezelés és megelőzés, vénástorna

A vénás torna, gyógytorna elemek. A hátunk és testünk állapotának függvényében egyes gyakorlatok nem ajánlottak, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.