Whitney Houston mini portré, fotók

Ki ne ismerné ezt a nevet? Teljes nevén Whitney Elizabeth Houston New Jersey államban, Newark városában született 1963. augusztus 9-én. Édesanyja Cissy Houston Grammy-díjas soul és gospel énekesnő, nagynénje Mary Jones, szintén énekesnő, és keresztanyja a tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő, Aretha Franklin. Mondhatjuk úgy is, hogy Whitney igazán jó géneket örökölt. A művésznő maga is hatszoros Grammy-díjas, és emellett a Guiness Rekordok könyve szerint Ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. 26-szor jelölték Grammy-díjra, 38-szor pedig American Music Awardsra. Albumjaiból több mint 180 millió fogyott világszerte.

Whitney Houston

Első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Nagy nemzetközi sikert először a Greatest Love of All című kislemeze hozott. Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. Második nagylemeze, Whitney címmel 1987 júniusában jelent meg. Az albumból kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees rekordjait is.

1992 novemberében jelent meg a The Bodyguard című filmzenei albuma a Több mint testőr című filmjéhez kapcsolódóan, amelyben Kevin Costnerrel szerepelt. Ezzel az albummal Whitney Houston 3 Grammy-díjat nyert, köztük a két legnagyobb kitüntetéssel, Az év albumával és Az év felvételével.
1996 derekán jelent meg a The Preacher’s Wife: Original Soundtrack Album című filmzenei albuma a Kinek a papné… című filmjéhez. Ebben a filmben Denzel Washingtonnal szerepelt. Ezzel elnyerte a minden idők legjobb gospel-albuma-díjat is.

1999-ben részt vett a VH-1’s Divas’ Live ’99 elnevezésű koncerten, Tina Turner és Cher társaságában. 2000 áprilisában jelent meg első válogatáslemeze Whitney: The Greatest Hits címmel. Az album jellemzője, hogy Whitney Houston gyorsabb tempójú dalait house/club-stílusban dolgozták fel. Ezen az albumon szerepel két duett, az egyik Enrique Iglesiasszal (Could I Have This Kiss Forever), a másik George Michaellel (If I Told You That). 2001-ben jelent meg Love, Whitney című válogatáslemeze. 2001 augusztusában a zenetörténelem legnagyobb lemezszerződését írta alá az Arista/BMG társasággal 100 millió dollár értékben, újabb 6 lemezre.

Egy kis bulvár:
A bulvár szóbeszéd szerint, az 1980-as években gyengéd szálak fűzték Whitney-t Eddie Murphy filmszínészhez. Később azt híresztelték, hogy leszbikus viszonya volt asszisztensével és barátnőjével Robyn Crawforddal. A későbbi férjével, Bobby Brownnal 1989-ben a Soul Train Music Awards díjkiosztón ismerkedett meg. Három év múlva, 1992. július 18-án házasodtak össze. Férjének már volt 3 gyereke az előző kapcsolataiból és több összetűzése is volt a törvénnyel, ezért sokan látták, hogy Bobby rossz hatással lesz Whitney-re.

Egy korábbi vetélés után, Whitney, 1993. március 4-én világra hozta leánygyermeküket, Bobbi Kristina Houston Brownt. Miközben férje folytatta törvénytelen életmódját (szexuális zaklatással, ittas vezetéssel, súlyos testi sértéssel vádolták), Whitney 1996-ban ismét átélt egy vetélést. Örökbefogadott fiáról Whitney haláláig nagyon kevesen tudtak, mivel az énekesnő nem akarta kitenni „züllött” életének Nicket. Férje káros hatásának betudhatóan, a 2000-es években már Whitney-ről is azt beszélték, hogy kábítószerezik, ami akkor már nagyon valószínű is volt. 2003-ban egy veszekedésük alkalmával állítólag Bobby megütötte Whitney-t és ezért le is tartóztatták. Valószínűleg ezek a behatások vezettek Whitney lelki és testi hanyatlásához, amelyet később rehabilitációs intézetben igyekeztek helyrehozni. A rehabilitációból 2006-ban tért vissza és 2006. október 16-án elvált a férjétől. A lányuk Whitney gondnoksága alá került.

Whitney jótékony lélek volt, egész életében sokat adakozott, főleg a szegény gyerekek javára. Whitney nevét viseli a New Yersey-i East Orange részében található tehetségeket kutató iskola. Neve: Whitney E. Houston Academy Elementary School.
2012. február 11-én, szombaton, a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelbeli lakosztályának fürdőkádjában személyi testőre holtan találta. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. Helyi idő szerint 15 óra 55 perckor holtnak nyilvánították. Az énekesnő halálát kokain fogyasztása és az artéria-elmeszesedéses szívbetegség együttes hatása miatti vízbe fulladás okozta. Az utólagos vizsgálat több más drog és gyógyszer nyomát mutatta ki az elhunyt szervezetében. A rendőrség drogot nem talált a hotelszobában, de a fürdőszobában üres gyógyszeres dobozok, a lakosztályban receptek voltak. Miután kiderült, hogy az énekesnő meghalt, az azt követő napon megrendezett Grammy díj kiosztó gálát átszervezték, hogy előtte tiszteleghessenek. 2012. február 18-án, szombaton temették el.

Whitney Houston zenei hagyatéka előtt tiszteleg az a kiállítás, mely a Los Angeles-i Grammy Museumban kap helyet. 2013 májusától látogatható ez a különleges esemény, melyen Whitney díjai és fellépőruhái mellett személyes tárgyait is megtekinthetik az érdeklődők.

Továbbá a New York-i Madame Tussauds panoptikumban mutatták be azt a 4 viaszszobrot, melyet Whitney Houstonról mintáztak. A bemutató különlegességei közé tartozik az a tény is, hogy a panoptikum 200 éves történetében ez az első olyan alkalom, amikor 4 szobrot is készítettek ugyanarról a személyről.

Whitney Houston kép

További és érdekes képek, mini galéria:

Legnépszerűbb videói, klipek, zenéi: www.youtube.com/user/whitneyhoustonVEVO/videos?flow=grid&view=0&sort=p. Tánc, ének, komoly stáb is koreográfia, minden, amiért erre szoktunk járni. A ‘I Wanna Dance With Somebody’ nekem is belemászott a fejembe a maga idejében.

A ti értékeléseiteket, véleményeiteket is várjuk alább fórum szerűen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Diplomás minimálbér, fizetés, átlagbér 2013, 2014

Diplomások fizetése a szemléletváltás tengerének közepén. Elnézést az eltűnt képekért, adatokért, a 2013-es weboldal költöztetés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük