Whitney Houston mini portré, fotók

Ki ne ismerné ezt a nevet? Teljes nevén Whitney Elizabeth Houston New Jersey államban, Newark városában született 1963. augusztus 9-én. Édesanyja Cissy Houston Grammy-díjas soul és gospel énekesnő, nagynénje Mary Jones, szintén énekesnő, és keresztanyja a tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő, Aretha Franklin. Mondhatjuk úgy is, hogy Whitney igazán jó géneket örökölt. A művésznő maga is hatszoros Grammy-díjas, és emellett a Guiness Rekordok könyve szerint Ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. 26-szor jelölték Grammy-díjra, 38-szor pedig American Music Awardsra. Albumjaiból több mint 180 millió fogyott világszerte.

Whitney Houston

Első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Nagy nemzetközi sikert először a Greatest Love of All című kislemeze hozott. Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. Második nagylemeze, Whitney címmel 1987 júniusában jelent meg. Az albumból kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees rekordjait is.

1992 novemberében jelent meg a The Bodyguard című filmzenei albuma a Több mint testőr című filmjéhez kapcsolódóan, amelyben Kevin Costnerrel szerepelt. Ezzel az albummal Whitney Houston 3 Grammy-díjat nyert, köztük a két legnagyobb kitüntetéssel, Az év albumával és Az év felvételével.
1996 derekán jelent meg a The Preacher’s Wife: Original Soundtrack Album című filmzenei albuma a Kinek a papné… című filmjéhez. Ebben a filmben Denzel Washingtonnal szerepelt. Ezzel elnyerte a minden idők legjobb gospel-albuma-díjat is.

1999-ben részt vett a VH-1’s Divas’ Live ’99 elnevezésű koncerten, Tina Turner és Cher társaságában. 2000 áprilisában jelent meg első válogatáslemeze Whitney: The Greatest Hits címmel. Az album jellemzője, hogy Whitney Houston gyorsabb tempójú dalait house/club-stílusban dolgozták fel. Ezen az albumon szerepel két duett, az egyik Enrique Iglesiasszal (Could I Have This Kiss Forever), a másik George Michaellel (If I Told You That). 2001-ben jelent meg Love, Whitney című válogatáslemeze. 2001 augusztusában a zenetörténelem legnagyobb lemezszerződését írta alá az Arista/BMG társasággal 100 millió dollár értékben, újabb 6 lemezre.

Egy kis bulvár:
A bulvár szóbeszéd szerint, az 1980-as években gyengéd szálak fűzték Whitney-t Eddie Murphy filmszínészhez. Később azt híresztelték, hogy leszbikus viszonya volt asszisztensével és barátnőjével Robyn Crawforddal. A későbbi férjével, Bobby Brownnal 1989-ben a Soul Train Music Awards díjkiosztón ismerkedett meg. Három év múlva, 1992. július 18-án házasodtak össze. Férjének már volt 3 gyereke az előző kapcsolataiból és több összetűzése is volt a törvénnyel, ezért sokan látták, hogy Bobby rossz hatással lesz Whitney-re.

Egy korábbi vetélés után, Whitney, 1993. március 4-én világra hozta leánygyermeküket, Bobbi Kristina Houston Brownt. Miközben férje folytatta törvénytelen életmódját (szexuális zaklatással, ittas vezetéssel, súlyos testi sértéssel vádolták), Whitney 1996-ban ismét átélt egy vetélést. Örökbefogadott fiáról Whitney haláláig nagyon kevesen tudtak, mivel az énekesnő nem akarta kitenni „züllött” életének Nicket. Férje káros hatásának betudhatóan, a 2000-es években már Whitney-ről is azt beszélték, hogy kábítószerezik, ami akkor már nagyon valószínű is volt. 2003-ban egy veszekedésük alkalmával állítólag Bobby megütötte Whitney-t és ezért le is tartóztatták. Valószínűleg ezek a behatások vezettek Whitney lelki és testi hanyatlásához, amelyet később rehabilitációs intézetben igyekeztek helyrehozni. A rehabilitációból 2006-ban tért vissza és 2006. október 16-án elvált a férjétől. A lányuk Whitney gondnoksága alá került.

Whitney jótékony lélek volt, egész életében sokat adakozott, főleg a szegény gyerekek javára. Whitney nevét viseli a New Yersey-i East Orange részében található tehetségeket kutató iskola. Neve: Whitney E. Houston Academy Elementary School.
2012. február 11-én, szombaton, a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelbeli lakosztályának fürdőkádjában személyi testőre holtan találta. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. Helyi idő szerint 15 óra 55 perckor holtnak nyilvánították. Az énekesnő halálát kokain fogyasztása és az artéria-elmeszesedéses szívbetegség együttes hatása miatti vízbe fulladás okozta. Az utólagos vizsgálat több más drog és gyógyszer nyomát mutatta ki az elhunyt szervezetében. A rendőrség drogot nem talált a hotelszobában, de a fürdőszobában üres gyógyszeres dobozok, a lakosztályban receptek voltak. Miután kiderült, hogy az énekesnő meghalt, az azt követő napon megrendezett Grammy díj kiosztó gálát átszervezték, hogy előtte tiszteleghessenek. 2012. február 18-án, szombaton temették el.

Whitney Houston zenei hagyatéka előtt tiszteleg az a kiállítás, mely a Los Angeles-i Grammy Museumban kap helyet. 2013 májusától látogatható ez a különleges esemény, melyen Whitney díjai és fellépőruhái mellett személyes tárgyait is megtekinthetik az érdeklődők.

Továbbá a New York-i Madame Tussauds panoptikumban mutatták be azt a 4 viaszszobrot, melyet Whitney Houstonról mintáztak. A bemutató különlegességei közé tartozik az a tény is, hogy a panoptikum 200 éves történetében ez az első olyan alkalom, amikor 4 szobrot is készítettek ugyanarról a személyről.

Whitney Houston kép

További és érdekes képek, mini galéria:

Legnépszerűbb videói, klipek, zenéi: www.youtube.com/user/whitneyhoustonVEVO/videos?flow=grid&view=0&sort=p. Tánc, ének, komoly stáb is koreográfia, minden, amiért erre szoktunk járni. A ‘I Wanna Dance With Somebody’ nekem is belemászott a fejembe a maga idejében.

A ti értékeléseiteket, véleményeiteket is várjuk alább fórum szerűen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Organo Gold, több mint kávé egészségünkre

Ganoderma és az Organo Gold Kávéfüggő vagy? Zombinak érzed magad, ha nem iszol, szinte beteg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.