Wifi antenna otthonra, utazásra vagy cégnek

Wifi vevő antennát 2011 novemberben vettem otthonra (Secron, adó-vevő kétirányú), a régi műholdas ingyenes-letöltés technológia kicsit más volt :). 2005-ben azt mondták haverok, hogy elég egy drótot kidugni Budapesten a belvárosban, és tudunk Wifi-t fogni. 2011-re valami hasonlót sikerült elérni, de nem minden FREE, ami fénylik :). Házilag elkészíthető, aki elég ügyes egész jó értékeket mutató eszközt hozhat így létre, ami vízálló, fagyálló, szélben is biztosan, erősen rögzíthető.

Ahogy más területen is, az árak nagyban különböznek a különböző “csomagolások” miatt. Sokszor csak márkák (név/matrica) által különböznek az eszközök. Lehet kiváló használt terméket venni, sőt olykor érdemes is egy irányított (fix) és jobb antenna esetét nézve egy masszív és kipróbált szerkezetbe fektetni. Például féláron 5000 Ft-ért egy kis tetőtéri (vagy ablakhoz közeli) munkával havi 3-5 ezer forintot tudunk megspórolni. Többnyire nem online dolgozunk egy nemzetközi telekommunikációs cégnél, vagy óriási videó file-okat töltögetünk napi 24 órában (le és fel), így 1 Mb-es sávszélességgel is elég a számunkra, amit egy megosztás tud biztosítani olykor több kilométeres távolságból is (minimális áram, villanyszámla extra költség mellett).

Jó példa a kép arra is, hogy viszonylag nagy távolságra az jeladó épületektől (router, megosztó gép stb.) is lehet kellemesen netezni, 100 méterre nagyon simán. Leülünk egy parkban egy padra, (pályaudvaron, étterem vagy hotel közelében), vagy az autónkban, kamionban várunk, pihenünk. A repülőtereken többnyire van jó Wifi Európában, USA-ban vagy a távol-keleten is, így ez inkább autós utazóknak, nyáron a kempingekben és strandokon pihenőknek lehet jó eszköz a házon (lakásunkon kívül). Skype telefonálás, emailes ügyintézés, nagyon jó dolgok ezek.

Az alap készlet egy nagy teljesítményű USB WiFi csatolóból, egy WiFi 11 antennából és egy USB kábelből áll. ÁRA: 12 000.- Ft volt eddig (2012 március 18.-ig). Budapesten a XX. kerületben a gyártótól is átvehető, az utánvétes küldemény díja egységesen 2000.- Ft. Más cégeknél kicsit cicomásabb csomagolással 34 ezer forintig láttunk hasonló eszközöket. Netvadász készleteket különféle egyedi összeállításban például a Convoy Truck Shop és a Kempingvilág üzleteiben lehet még beszerezni.

Ingyenes internet hozzáférési lehetőségek a legtöbb városban vannak, kisebb településeken lehet egyeztetni a szomszédokkal, mivel gyakran kódolt, jelszóval védett, vagy titkos (rejtett) az internet (Wifi) kapcsolat.

Wifi antenna építés: youtu.be/7u9Czty9Wn4 (2008), youtu.be/FowqX_xysno (2010). Wifi antenna vásárlás a gagyi (gyenge) 3db-es helyett 12-15-18-as, yagi (2008-2010): youtu.be/lslHtCUSfN4, rádió hullámokból áram….

Olcsó antenna: www.dealextreme.com/p/2-4ghz-100w-18dbi-directional-high-gain-18-unit-antenna-for-wifi-wireless-network-sma-34759?r=87047508. Hordozható antenna készítés házilag, rövidfilm: youtu.be/OZ0iKbycG6A.

Netezni nem csak divat, árakat és termékeket keresni, online rendelést leadni teljesen általános dolog. TV-nézés helyett online videós portálok, sőt sokszor a nehezen fogható hagyományos rádió helyett is nagyon hasznos az internetes csatlakozás megléte.

A netbookom (mini EEE PX) tápja beadta a kulcsot, repülőre ilyen böszme-nagy antennát úgyse lehetne felvinni, de a balatoni nyaralás rendbe teszem. Olcsón, okosan spórolva előre! Ár összehasonlító, online rendelés például: www.argep.hu/trend/YAGI/Yagi-antenna.html.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kullancs eltávolítás módszer, gyufa trükk!

Kullancseltávolítás Drágán, durván, gyorsan, biztonságosan, sterilen és olcsón is lehetséges. Nézzük át a módszereket az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.