Windows 10 Nagy az érdeklődés

A Windows 10 még meg sem jelent, de már nagy az érdeklődés az ingyenes teszt verzió iránt. A teszt verziót közel 1 millióan töltötték már le, és rengeteg a vissza jelzés a microsoft felé. A microsoft most a windows 10-el nagyot próbál alkotni hiszen a nagy sikerű windows 7 és a nem túl jól sikeredett 8 után, a redmondi cég a két operációs rendszer legjobb tulajdonságait gyúrja egybe. A végleges verzióra természetesen még várnunk kell, hiszen a cég még nem véste kőbe, hogy pontosan mikor is jelenhet meg, de minden jel arra mutat hogy 2015 közepére várható.

A jelenlegi windows 10 próba verziót semmiképpen sem ajánljuk, hogy élesben használják a felhasználók, hiszen rengeteg hiba és funkció lehet. Végre eltűnik a windows 8 operációs rendszerben nagyon sokat kritizált csempés felület, így vissza tér a sokat hiányolt start menü. A start menün belül elérhető lesz a menülista, itt viszont vissza térnek a csempés megoldásra, így akinek esetleg bejöttek a csempés felületek, nem maradnak le semmiről. A kereső funkciót is ide rejtették el, és beállítható hogy az interneten is keressen.

A microsoft igéretet tett arra is, hogy nem csak érintős kijelző számítógépeken, hanem a jól bevált régi gépeken (egér/billentyűzet) is használható lesz. A táblagépek sem maradnak el a támogatásból, hiszen elérhető lesz egy olyan funkció, mely könnyedén használhatóvá teszi azokat. Újítás lesz még a Task Wiew, mely lehetővé teszi hogy egyszerre több munkafolyamatot lehet egyszerűen, egymás mellett végezni.
Egyenlőre előzetes állapotban vannak a dolgok, így korántsem biztosak és publikusak az újítások. Remélhetőleg semmilyen probléma nem lép fel a fejlesztések során, és tudják tartani az ütemtervet, így minél hamarabb telepíthetjük számítógépünkre.
A microsoft állítása szerint aki windows 8, 8.1 használ és érvényes liszenszel rendelkezik, az majd ingyen telepítheti a windows 10-et.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elavult technika

Akik a 70-es években születtek, azok biztosan emlékeznek rá, hogy gyermekkorukban, mekkora örömöt jelentett, ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük