Bréééking:

Wrangler farmer rendelés és árak

Wrangler farmerek, nadrágok (farmer-legandák 2. rész) egy férfiasabb márka nőknek is.Azon szerencsés gyermekek egyik voltam, aki már a 80-as évek közepén az egyik legkiválóbb minőségi farmer világmárka kabátját hordta, ezt kicsit éreztem, de akkor még falusi és tanyasi gyerekként egyáltalán nem volt vakító a fény. A kabát anyaga, gombjai és varrása egyaránt elnyűhetetlen erőt sugárzott, egy autót képes lett volna vontatni :) (Trabantot persze).2009. január végén értettem meg igazán, hogy milyen jó dolog egy minőségi farmer, amikor Londonban láttam az aktuális Wrangler ruhák (farmernadrágok elsősorban) árait, stílusát. Igaz a 140 Fontos nadrág megfizethetetlen drágának tűnt, az egész utazásuk került ugyanennyibe. ...

Wrangler farmerek, nadrágok (farmer-legandák 2. rész) egy férfiasabb márka nőknek is.

Azon szerencsés gyermekek egyik voltam, aki már a 80-as évek közepén az egyik legkiválóbb minőségi farmer világmárka kabátját hordta, ezt kicsit éreztem, de akkor még falusi és tanyasi gyerekként egyáltalán nem volt vakító a fény. A kabát anyaga, gombjai és varrása egyaránt elnyűhetetlen erőt sugárzott, egy autót képes lett volna vontatni 🙂 (Trabantot persze).

2009. január végén értettem meg igazán, hogy milyen jó dolog egy minőségi farmer, amikor Londonban láttam az aktuális Wrangler ruhák (farmernadrágok elsősorban) árait, stílusát. Igaz a 140 Fontos nadrág megfizethetetlen drágának tűnt, az egész utazásuk került ugyanennyibe. Node, szerencsével egy 10 Fontos (10 GBP)-re leértékelt Zara koptatott (viseletes megjelenésű) masszív anyagú téliesebb farmernadrág boldog tulajdonosa lettem ott. 2012 júniusát írjuk most, és alig kopott tovább ez a nadrág, egy másik elegánsabb rugalmasabb feszülős farmer után a második számú blue jeans kedvencem.

A farmerek univerzumában szintén régi motorosnak számító Wrangler márkát C.C. Hudson alapította. A napjait Tenesse államban tengető 20 éves kamasz Észak-Karolinába utazott, hogy az akkor virágzó textiliparban legyen szerencséjének kovácsa. Kezdetben egy overálokra szakosodott gyárban talált munkát, ahol napi 25 centért robotolt. 1904-ben a gyárat bezárták, Hudson mégsem esett kétségbe. Társaival együtt felvásárolta a szövőgépeket és saját vállalkozásba kezdett Hudson Overall Company néven, melyet 1909-ben Kék Harang Overál Vállaltra cserélt.

1936-ban dobták piacra az első gyűrődésálló, szuper bő fazonú kantáros farmerjukat, mely akkoriban újnak számított a piacon. 1943-ban Hudsonnak sikerült bekebeleznie a Casey Jones ruhagyárat, innentől fogva nevezik Wranglernek a Wranglert. 1946-ban fejlesztették farmervonalukat a cowboyok számára, amikor is a Wrangler szó a dolgozó cowboyok szinonimája lett. 1947-ben gyártják le az első 13 farmer prototípusát, hogy célba vegyék az amerikai piacot. Kampányukat olyan rodeó bajnokokra építik, mint Bill Linderman vagy Jim Shoulders.

Wrangler

Wrangler

Az európai piacra a ’60-as években törnek be, a ’70-es években a Wrangler farmer már a fiatalos társadalom ikonjává válik. A márka 1997-ben ünnepelte 50. születésnapját, mely alkalomból a legendás 13MWZ felspécizett változatával lepte meg közönségét. Mára a Wrangler csupán Európát tekintve 22 országban ott van, új farmerjait az ’50-es évek rodeó sztárjaival egyenértékű ikonok inspirálják. A márka férfi kollekciójának piszkosfehér darabjait felcsavart vonókötélre emlékeztető térdbetétek ékítik, de a kínálatban feltűnik az egyenes fazonú, sötétkék klasszikus, az agyonmosott hatást keltő koptatott világos, a megstoppolt fehérbe hajló, a farzsebén amerikai zászlóval ékített sötétkék is, ahogy az elülső zsebeinél szegecsekkel ékített farmer úgyszintén feltűnik a Wranglernél.

A szebbik nem számára tengerkék, nőiesebb szűk fazonú pantallót, bővebb szabású világoskéket és trapézszárú nadrágot ajánlanak. A szűk farmerminiket méretes zsebek ékítik, a sötétkék, épp csak feneket takaró, ultrarövid sortok alján vékony rojtréteg fut, a klasszikus kantáros farmert pedig felváltja a szexi, rövid szárú egybeszabott.

Képek, katalógus:

Boltok, üzletek:

Budapesten az Árkádban is egy Dr Jeans üzlet vár ránk, ill. még a Duna Plazaban, Árkád Pécs áruházban. A kimondottan csak Wrangler márkával foglalkozó boltok itthon nem terjedtek el, mivel egy ilyen bolt forgalma nagyon hullámzó lenne. Régen 8-12 évesen nem is tudtam, hogy milyen nagy dolog, hogy van egy Wrangler dzsekim, persze éreztem valamit, erő, keménység, kitartás és határozottság, ez nem a mindig félénk álmodozók vagy az ezüst színű olasz cipőt és pólót hordó Armani rajongók márkája (Armani Jeans), de még őket is feldobja, így attól nem kell tartanunk, hogy a borsos (tényleg nagyon magas) ára miatt nem találnak maguknak stabil vevőközösséget. 6-tól 66 éves korig biztosan ajánlható, az erő vele van.

A márka hivatalos oldala, új kollekciók, katalógus képek, online rendelés, üzletek címe: www.wrangler.com.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • wrangler farmer nadrág

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*