Zara női divat, üzletek

Az 1975-ben alapított spanyol márkát, mely egyike a legnagyobb és legismertebb nemzetközi divat vállalatoknak, talán senkinek sem kell bemutatni.

A cég az Amanico Ortega által létrehívott Inditex Csoporthoz tartozik, mely a világ egyik legnagyobb divathálózata. Üzletpolitikájuk sarokköve, hogy mindig a vásárlót helyezik középpontba. A hazánkban is elérhető márkák közül, a Zarán túl hozzájuk tartozik a Bershka és a Stradivarius is. Így érthető is, hogy miért értik ennyire a ruházati üzletet.

Divatfilozófiájuk szerint a kreatív és minőségi designt a piac gyorsan változó igényeivel hangolják össze. Márkaboltjaikban nem teljes kollekcióval, de szinte kéthetente új, friss darabokkal találkozunk, melyek a legaktuálisabb nemzetközi divatirányzatokra reflektálnak.

Mi a véleményetek?  A katalógus képekre könnyű reagálni :).

A Zara a korai kezdetek után, most már behálózza a kontinenseket, 72 országban vannak jelen, Európában, Ázsiában, Afrikában és Amerikában több mint 1300 üzlettel rendelkeznek, melyeket, legyenek bárhol is a földön, mindig a legfelkapottabb vásárló negyedek központjában találunk. Nemzetközi jelenlétük a bizonyíték rá, hogy az országhatárok nem lehetnek akadályai a páratlan divatkultúra megosztásának és terjesztésének. A szebbik nemen és a teremtés koronáin túl, a Zaránál a gyerekekre is odafigyelnek, Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, Olaszországban és Görögországban külön gyereküzleteket is üzemeltetnek.

A Zara sikerének titka, hogy mindig, minden körülmények közt lépést tart a társadalommal, ruhákká transzformálja azokat az aktuális gondolatokat, trendeket és ízlésvilágokat, amik a közösség tagjait jellemzik, vagy foglalkoztatják. Ennek köszönhető népszerűségük az eltérő generációkba vagy kultúrákba tartozó emberek között, akiknek közös pontja, dacára különbségeiknek, hogy mindnyájan különös elfogódottsággal viseltetnek a divat iránt.

A magyar piacon 2004-ben vetette meg lábát a Zara, első két üzletük a Váci utcában és az Árkádban nyitotta meg kapuit. Ma már a nagyobb vidéki városok (Debrecen, Győr) bevásárlóközpontjaiban is jelen vannak. Az üzletek hangulata ugyanazt a stílust igyekszik tükrözni, mint a márka és annak termékei.

A márkát a hölgyek körében igen közkedveltté teszi a széles választék, mely nem merül ki a divatos ruhákban és trendi farmerekben, a kiegészítőkre, legyen szó akár egy stílusos lábbeliről, táskáról, ékszerről, sminkszerről vagy illatról, is hatványozott figyelmet fordít.

A 2009-es tavaszi-nyári kollekciót a Zaránál az amazonok, Afrika, az óceán, illetve a sivatag ihlette. A hagymafazonú tengerkék ruhák mellett, így aztán a batikolt, a tenger hullámveréseit idéző cicanadrágokat sem kell hiányolnunk a kínálatból, melyek igazán jól mutatnak egy dögös, ujjatlan fehér blúzzal. A kékeken túl a homokszínű blézerek is a meleg évszak trendi kínálatát gazdagítják, nem beszélve a klasszikus, kontrasztos fekete-fehér összeállításokról, melyeket a részletgazdagság, egy öv, egy szokatlan forma tesz divatossá. A könnyed, fehér pamutruhát akár egy szellős, lyugatott bőr bokacsizmával is izgalmassá tehetjük, de a Zara magas és lapos talpú sarui is jól passzolnak minden öltözékhez.

A fiatalabb generációnak szánt kollekcióban pirosban, kékben úszó, vagy épp művi lyukakkal ékített farmereket, apró sortocskákat, romantikus muszlinfelsőket, vadóc bőrkabátokat találunk. Utóbbiakat kígyómintás saruval passzítva, az ifjú hölgyemények biztosan elbűvölik a teremtés sarjadzó koronáit.

A Zara új, nyári illatait a vízililiom és a szantálfa, a narancsvirág vagy épp a zöld tea kivonat teszi különlegessé és üdévé.

A weboldaluk még lehetne jobb is, persze a ruhákra figyeljenek, női katalógus, új kollekciók: www.zara.com/#/en_GB/top_zara/woman/
Zara üzletek országszerte, egy Plaza sem teljes nélküle.

Zara férfi divat

Arena Plaza Budapest
Árkád Budapest
Zara – Váci utca – Budapest
Árkád Győr
Fórum Debrecen
… a lista biztosan nem itt ér véget. Legyen velünk a nőiesség Magyarországon és Európában, sőt az egész Világban!

– Lator

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lipóti Pékségek, étel üzletek

Egyre nehezebb a mai világban jó minőségű és egyben egészséges ételeket vásárolni elfogadható áron. Általában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.