Zárjuk ki a hideget , tartsuk bent a meleget

Lakberendezésünk alkalmával nem árt figyelni a hideg kizárására. Ez nem csak a lakás falainak szigetelését jelenti , de még csak nem is az ajtókét. Létezik egy olyan megoldás amely nem csak dekorálja a lakásunkat, hanem a lakás kihűlését is képes megakadályozni ezzel is csökkentve a fűtésszámlát.

Egy vastagabb sötétítőfüggöny amely nemcsak az ablak hosszáig ér hanem a földig, máris nagy lépés a hideg ki illetve a meleg bezárására. Egy az ablak hosszáig érő függöny amely még csak nem is vastagabb anyagú nem képes kellően ellátni ezt a funkciót igaz elsődlegesen nem is ez lenne a dolga. Ebben a helyzetben a függöny alján a hideg az esetleges ablakréseken bejöhet illetve a meleg is kiszökhet főleg ha a fűtőtest is a közelében van.

Egy hosszabb függöny esetében a hideg elvezetése a padló magasságában történik így időt adva annak felmelegedésére hiszen mint tudjuk a meleg levegő mindig felfelé száll. A meleg levegő viszont nem fog a függöny alatt kiszivárogni.

Egy alacsonyabb szobában ezeken kívül optikai hatást is elérhetünk mivel a hosszú függöny magasabbnak mutatja a szoba belmagasságát. Bár az ilyen függönyök nem kerülnek a legolcsóbb kategóriába úgy mégis érdemes rááldozni a pénzt hiszen fűtésszámlánk fogja majd meghálálni. Érdemes összefüggű szélességben venni, tehát amely nem 2 külön függesztéssel kerül felrakásra. Ezzel is tovább tudjuk csökkenteni a hideg beáramlását mert a 2 szárny összehúzásánál keletkező résen nem tud beszivárogni a hideg levegő. Ezek a függönyök nem könnyűek így számoljunk azzal ,hogy a függönykarnisunk nem bírja el esetleg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festmény vagy falmatrica

Nehezen tud dönteni mivel dekorálja a falat? A válasz egészen egyszerű, azzal, amelyik leginkább feldobja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.