Bréééking:

Zoób Kati divattervező

[caption id="attachment_2242" align="alignright" width="253" caption="Esküvői álomszép"][/caption]Ha valakit, az haute couture hazai nagyasszonyát, Zoób Kattit, talán senkinek sem kell bemutatni. Parádés toalettjeiről, a Zsolnay porcelánmanufaktúrával koprodukcióban született, mesés eozin csecsebecséiről, melyek a neves londoni Harrod's luxusáruházat is megjárták, feltehetőleg mindenki hallott már. De miből lesz a cserebogár?Katti, a legendás párizsi előd, Coco Channel nyomdokain haladva, maga is masamódként kezdte, majd kalaptervezőből jelmeztervezővé, később pedig iparművésszé avanzsált, jelmezeket álmodott színházak, filmes munkák számára, hogy később a Magyar Televízió Bábműhelyében kamatoztassa kézügyességét. Az első divatbemutatóra meglehetősen hosszú ideig kellett várakozzunk, a ’94-es honi eseményt négy évvel később már egy nagyszabású párizsi show követte.„Értelmezésemben ...
Esküvői álomszép

Esküvői álomszép

Ha valakit, az haute couture hazai nagyasszonyát, Zoób Kattit, talán senkinek sem kell bemutatni. Parádés toalettjeiről, a Zsolnay porcelánmanufaktúrával koprodukcióban született, mesés eozin csecsebecséiről, melyek a neves londoni Harrod’s luxusáruházat is megjárták, feltehetőleg mindenki hallott már. De miből lesz a cserebogár?

Katti, a legendás párizsi előd, Coco Channel nyomdokain haladva, maga is masamódként kezdte, majd kalaptervezőből jelmeztervezővé, később pedig iparművésszé avanzsált, jelmezeket álmodott színházak, filmes munkák számára, hogy később a Magyar Televízió Bábműhelyében kamatoztassa kézügyességét. Az első divatbemutatóra meglehetősen hosszú ideig kellett várakozzunk, a ’94-es honi eseményt négy évvel később már egy nagyszabású párizsi show követte.

„Értelmezésemben az haute couture, az öltözködés költészete, kézműves hagyományokra épülő, személyre szabott egyediség, múlt és jövő.” – vallja Zoób Katti, akit 2005-ben az Év Designerévé is megválasztottak az akkor másodízben megrendezésre kerülő Fasionawards Hungary divatgálán.

A tervezőnő érdemeit, aki a méltatás szerint, a „világdivat elemeit speciális magyar kreativitással ötvözi”, nem csoda, hogy külföldön is elismerik. A minőségi anyagok mellett, Zoób Katti védjegyévé váltak a textíliákba zárt rózsák és kockamotívumok is. Akinek életében legalább egyszer megadatott a kegy, hogy a Matáv Telekom Székház-béli nagy kollekcióbemutatók egyikén részt vehessen, valószínűleg sosem felejti azt a csodát és profizmust, amellyel a modern kockaépületben találkozott. Zoób Katti, akárcsak az igazán nagyok, mindig fél évvel előbbre jár az éppen aktuális évszaknál, télen a nyári, nyáron már téli remekeiből kaphatunk parádés ízelítőt.

Ruháit a Kempinski szállodában található üzleten túl, megtaláljuk bensőséges hangulatú, Szent István körúti divatszalonjában is, de Párizs, New York, Kairó, Lisszabon és Dubai szerte is forgalmazzák őket.

Zoób KattiZoób Kattiról már készült dokumentumfilm, magyar megmozdulásain túl nemcsak Párizsba, a londoni divathétre is időről-időre visszavárják. A tervezőnő időközben a jelmeztervezésnek sem intett végleges búcsút, nemrégiben többek közt Mészáros Márta filmjében nyújtott segítséget. A Zoób Katti ruha és ékszervonal mellett, a home dekor vonal is megjelent, ami szintén beleillik a tervezőnő profiljába, aki első jelentős sikereit épp textiljátékainak köszönhette, Amszterdamban és Nürnbergben is kitüntetésekkel jutalmazták munkáját.

Gyerekként esküt tettem anyámnak, nem leszek színésznő vagy ügyvéd, megígértem, a hétköznapok boldogságát keresem. És megtaláltam, és kaptam gazdag álmokat és a megvalósulás csodáját..
Zoób Katti szintén valami hasonlót, káprázatos álmokat és a megvalósulás csodáját ajándékozza nekünk, csodálóinak és vásárlóinak, ahányszor csak ollót ragad a kezébe s fantasztikus kreációival, nemcsak önmaga, kishazánk hírnevét is öregbíti.

Sokmindent megkaphatunk, esküvői ruha, estélyi ruha, Zsolnay porcelán, a divattervezés mint művészet nem egy bezárt világ.

Divatbemutató

Divatbemutató

http://www.kattizoob.hu/flash/index_hu.html

Esküvői és stílus tanácsadás 75900 Ft-ért:
http://www.nagynap.hu/elmenyek/Zoob_Kati_Stilustanacsai.html

A stílus nagykövete:
http://www.168ora.hu/arte/zoob-kati-a-stilus-nagykovete-39707.html

A Szent István körúti üzlet, bolt pontosan a 17-es szám alatt található. Telefon +36-1-3121865

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*